Çözüldü Ford tourneo connect 2.0 EcoBlue yazılım yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AhmetAlii

Decipat
Merhaba. Ford tourneo connect 2.0 EcoBlue arabaya yazılım yapılır mı? 2.0 motor olarak performansı biraz düşük kalıyor. Yapılsa uzun gidişi ne kadar fark eder ve ömrü nasıl etkilenir?
Kullanıcı tecrübelerinizi bekliyorum.

Çözüm
Merhaba. Ford tourneo connect 2.0 EcoBlue arabaya yazılım yapılır mı? 2.0 motor olarak performansı biraz düşük kalıyor. Yapılsa uzun gidişi ne kadar fark eder ve ömrü nasıl etkilenir?

Yazılım sonrasında oluşacak sorunlara karşı Ford garantiyi devre dışı bırakıyor. Ford'un garanti politikası maalesef ECU'ya dışardan müdahale ettirmiyor.
Aracınızda DPF, EGR ve Adblue sistemi var. İyi bir performans için yazılım öncesinde bunların iptal edilmesi gerekiyor ama tavsiye etmiyorum. Fabrikasyon normlarının dışına çıkacağınız için sık sık arızalarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Yazılım öncesinde bunlar iptal edilmezse de oluşacak sıkıştırmadan kaynaklı bu üç sistem arıza çıkartabilir. 2.0EcoBlue motorda zaten partikül sorunu var, üzerine yazılım işine bulaşırsanız başınıza bela almış olursunuz.
Aracınız yeterince atik değilse büyük ihtimalle partikül tarafında bir doluluk vardır.
Sanayide partikül temizliği yaptırın, çekişi ve atikliği bir nebze düzelir.
Partikül ve Adblue sistemini dikkatli kullanın, asla iptal etmeyin.

Yazılım sonrasında oluşacak sorunlara karşı Ford garantiyi devre dışı bırakıyor. Ford'un garanti politikası maalesef ECU'ya dışardan müdahale ettirmiyor.
Aracınızda DPF, EGR ve Adblue sistemi var. İyi bir performans için yazılım öncesinde bunların iptal edilmesi gerekiyor ama tavsiye etmiyorum. Fabrikasyon normlarının dışına çıkacağınız için sık sık arızalarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Yazılım öncesinde bunlar iptal edilmezse de oluşacak sıkıştırmadan kaynaklı bu üç sistem arıza çıkartabilir. 2.0EcoBlue motorda zaten partikül sorunu var, üzerine yazılım işine bulaşırsanız başınıza bela almış olursunuz.
Aracınız yeterince atik değilse büyük ihtimalle partikül tarafında bir doluluk vardır.
Partikül ve Adblue sistemini dikkatli kullanın, asla iptal etmeyin.

Çözüm
Yazılım sonrasında oluşacak sorunlara karşı Ford garantiyi devre dışı bırakıyor. Ford'un garanti politikası maalesef ECU'ya dışarıdan müdahale ettirmiyor.
Aracınızda dpf, egr ve AdBlue sistemi var. İyi bir performans için yazılım öncesinde bunların iptal edilmesi gerekiyor ama tavsiye etmiyorum. Fabrikasyon normlarının dışına çıkacağınız için sık sık arızalarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Yazılım öncesinde bunlar iptal edilmezse de oluşacak sıkıştırmadan kaynaklı bu üç sistem arıza çıkartabilir. 2.0EcoBlue motorda zaten partikül sorunu var, üzerine yazılım işine bulaşırsanız başınıza bela almış olursunuz.
Partikül ve AdBlue sistemini dikkatli kullanın, asla iptal etmeyin.

Anladım hocam. Partikülünde herhangi bir sorun yok. Racechip tarzında şeyler ile sorun olur mu? Çok teknik detay bilmiyorum. Yanlış değilsem Ford'un 2.0 EcoBlue motorlorlar modellere göre 175 210 HP seçenekleride var.

Bunlar gaz tepkimesini ayarlamak için uygulanıyor. Zaten sizin aracınızda aktif olarak çalışan bir pedal sistemi var.
Anlık güç ihtiyacı duyan ve pedal konumunu ayarlayamayan araçlar için uygulanıyor bunlar, sizin ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olduğunu söyleyen de para tuzağına yatıyordur.

Yanlış değilsem Ford'un 2.0 EcoBlue motorlorlar modellere göre 175 210 HP seçenekleride var.

Ağırlıklı olarak Ranger, Raptor ve ticari Transit araçlarında kullanıyor bunları. Bildiğim kadarıyla çift turbo olması lazım.

Sizin araçtan bende de vardı. Maksimum 6 ay kullanıp sattım. Hantallığı ve büyüklüğü sebebiyle işime yaramadı. Tekstil gibi ürünleri alan kaplayan bir işte çalışmıyorsanız hafif ticari mantıklı değil. Stationwagon araçlar daha mantıklı oluyor.

Değil.
YHDA motor koduna sahip, Almanya Ford üretimi.
Ford kolay kolay başka markanın motorunu kullanmaz, sayılı seri motor üreticilerinden biri zaten.
Araştırın hocam. Tüm markalar Peugeot oldu. Toyota, Citroen, Fiat aynı motor ve altyapıyı kullanıyor. Vw ve Ford'da aynı altyapı ve motoru kullanıyor. Arabanın içi bile aynı Vw Caddy ile.

Bunlar gaz tepkimesini ayarlamak için uygulanıyor. Zaten sizin aracınızda aktif olarak çalışan bir pedal sistemi var.
Anlık güç ihtiyacı duyan ve pedal konumunu ayarlayamayan araçlar için uygulanıyor bunlar, sizin ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olduğunu söyleyen de para tuzağına yatıyordur.

Ağırlıklı olarak Ranger, raptor ve ticari transit araçlarında kullanıyor bunları. Bildiğim kadarıyla çift Turbo olması lazım.

Sizin araçtan bende de vardı. Maksimum 6 ay kullanıp sattım. Hantallığı ve büyüklüğü sebebiyle işime yaramadı. Tekstil gibi ürünleri alan kaplayan bir işte çalışmıyorsanız hafif ticari mantıklı değil. Stationwagon araçlar daha mantıklı oluyor.

Anladım hocam teşekkürler. Aile aracı olarak gayet güzel kullanışlı ve geniş bir araba o yüzden tercih ettim.

Araştırın hocam. Tüm markalar Peugeot oldu. Toyota, Citroën, Fiat aynı motor ve altyapıyı kullanıyor. VW ve Ford'da aynı altyapı ve motoru kullanıyor. Arabanın içi bile aynı VW Caddy ile.

Hocam Ford ve Volkswagen, Ranger amarok ve Caddy connect ortak kasa üretimi yapıyor. Her şeyleri aynı sadece ufak tefek değişiklikler var. Motor olarak da aynı motorları kullanıyorlar. Ama motor kimin üretimi bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı