Format atarken disk biçimlendirilirse virüs silinir mi?

mehmetsolmaz

Decapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Yakın zamanda kendi halt yememden doğan ve asla yapmayacağım bir hatayı yaptığımdan ötürü bir şekilde virüs kaptı bilgisayarım. Mail hesabım az daha çalınıyordu. Duruma derhal el atarak zar zor kurtardım. Hesabı virüsü bir oyunda skin sevdam yüzünden kaptırdım bilgisayarıma. Telefondan maili dediğim gibi bir şekilde aldım ama ne olur ne olmaz diye bilgisayara da bir format attım. Format sırasında HDD ve SSD'mi biçimlendirdim ama içimde bir kuşku var hâlâ acaba biçimlendirme fayda etmez de o dosya bilgisayarın içinde kalır mı diye korkuyorum. Yoksa silinince her şey gidiyor mu? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İyi günler.

Yakın zamanda kendi halt yememden doğan ve asla yapmayacağım bir hatayı yaptığımdan ötürü bir şekilde virüs kaptı bilgisayarım. Mail hesabım az daha çalınıyordu. Duruma derhal el atarak zar zor kurtardım. Hesabı virüsü bir oyunda skin sevdam yüzünden kaptırdım bilgisayarıma. Telefondan maili dediğim gibi bir şekilde aldım ama ne olur ne olmaz diye bilgisayara da bir format attım. Format sırasında HDD ve SSD'mi biçimlendirdim ama içimde bir kuşku var hâlâ acaba biçimlendirme fayda etmez de o dosya bilgisayarın içinde kalır mı diye korkuyorum. Yoksa silinince her şey gidiyor mu? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İyi günler.

Silinir ama temiz kurulum yapmak her zaman en iyisidir.

İyi günler.
Kurma yeri gelince, tüm diskleri silip sonra kurulum yaptınız değil mi?

Yoksa yükseltmemi yaptınız?

Silince zaten temiz kurulum oluyor. Ne demek istediğinizi anlamadım.

Evet gidiyor.
Virüs var diye mail hesabımı girmiyordum gönül rahatlığıyla girebilir miyim yani?
Kurma yeri gelince, tüm diskleri silip sonra kurulum yaptınız değil mi?

Yoksa yükseltmemi yaptınız?
Kurulum ekranında bütün diskleri biçimlendirdim bir defa da değil bir kaç defa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı