Forum hakkında eleştiriler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hissetmenize gerek yok. Öyle olacaktır zaten. Fryzen konu açtı, pat. Kilit. Sylveon konu açtı, pat. Kilit.
Ben Donanım A***** forumda benim hakkımda laf eden biri hakkında konu açtım onaylanmadı bile. Onaylanmaması için bir sebep yok. Üstüne yazım hatası denilip ceza atıldı. Konu yok, uçtu.

Direkt kapatirlarsa tepki gorecek onlar da biliyor.
Çaktırmadan direkt onaylamıyorlar genelde o yüzden. Konu sahibi mi? "Nasılsa o unutur."

Burası komünizm ile yönetiliyor. Eleştirilerinizi dile getiremiyorsunuz. Getirdiniz mi, tık kilit.

Öncelikle forumdaki tuhaflıklardan biri moderatörlerin bazı tuhaf tutumları. Ayrıca moderatörler eskisi kadar dikkat etmiyor bence kurallara. Açtığım konuda moderatör düzenleme yapıyor ve moderatör hatalı yazmış. Zaten ben düzgün yazmıştım oysa. Ve bu aralar daha da arttı. 😀
Dikkat ediyorlar. Bu aralar daha da artmış olabilir çünkü bu aralar yoğunluk da arttı okulların ve üniversitelerin kapalı olmaları sebebiyle. Ayrıca yönetim kadrosu da oldukça büyük değişimler geçirdi. Biz de insanız, duygularımız var. İstemesek de ruh halimizi yansıtabiliyoruz bazen. Son olarak da saatlerce milletin hatalarını düzelttikten sonra insani halle bıkkınlık çökebiliyor. Hataları düzgün bir dille raporlamanız yeterli, gereken yapılacaktır.
Katkıda bulunan unvanı vardı bir de. Saçma bir şekilde hak eden kişiler alamamıştı. Kalkmasına bir yandan sevindim ama bir yandan hak eden kişilere üzüldüm. Çünkü ellerinden alınan bir rütbe oldu.
Kimin hak edip kimin etmediğine kim karar veriyor, neye göre karar veriyor? Gerçekten hak eden kişiler bu konu için üzülmez merak etme. Onlar rütbe için değil yardım etmek için burada olan insanlardır, rütbe olsa da olmasa da yardım ederler.
Ayrıca ben bir süre yokken açılan bir Windows lisans konusunu gördüm. Başta bir ton saçma sallamasyon cevaplar gördüm. Hatta öyle ki biri, korsan etkinleştirme yöntemi göstermiş, videosunu atmış. Adam bunu bilmeden korsan şekilde etkinleştirdi ve ben gerekeni söyledim. Ama bakıyorum ki o sallamasyon mesajlar silinmiş! Silmeseniz daha iyi çünkü insanlar yanlışını da görmeli. Her şeye ceza atabilen sevgili moderatör arkadaşlarımız buna da ceza atabilip konuya el atabilirdi. Ayrıca konuyu da kilitlemişsiniz. Gerek var mıydı?
Sadece bir tane "sallamasyon" cevap gelmişti ve o mesaja gereken ceza verildi merak etme. Konunun kilitlenme sebebi de arkadaşın o "sallamasyon" yöntemle konuyu çözüme konuyu çözüme kavuşturmasıydı.
Bir de inisiyatif mevzusu çıkmış herhalde kafasına göre uzunca bir ban atıyorlar insanlara.
O mevzu uzun zamandır var ve çoğu zaman küfür eden üyelere karşı uygulanıyor. Ayarı kaçırıp ağır üslüp kullanan biriyle ana avrat küfreden birine aynı sürede ceza yakışır derseniz orası başka. Mesajınızın diğer kısımlarına cevap vermek istemiyorum unvan sahibiyken.
Tahmin edilemeyen trafik artışı bunlara sebep olmuş olabilir. Ancak bu süre zarfına kadar gerekli önlemler alınabilirdi.
Önlem alındı ancak hesapta olmayan gecikmeler yaşandı. Sunucu değiştirme işi tahmin ettiğiniz kadar kolay bir iş değil.
Şu ana kadar "TDK'dan" yazanı bile yazım yanlışından raporluyordum. Lâkin geçen gün bi' konuda "xxx demeyen de ne bilm?" yazdığım için ilk yazım yanlışı banımı yemişim ☺️ Bu insiyatifler kime kullanılıyor sessizce düzeltilse de olabilirdi...
Kendi adıma konuşacak olursam sessizce düzeltilen en az bu kadar mesaj var. Sessizce düzeltildiği için fark edilmiyor. Ban yiyen adam anında şikayet ederken sessizce mesajı düzeltilenlerden gık çıkmıyor 🙂
En sacma kural adamin yanlis yazimini alintiladik diye ceza yememiz. Adam "ki" yazarken kelimeyle birlesik yazmis, ben de fark etmeyip alintiladim diye ceza yedim. Kurallarin gercekten gozden gecirilmesi gerekiyor. Kurallarda ne kadar yumusatma olsa da kurallarin tekrardan yazilmasi veya duzenlenme getirilmesi lazim.
Bu cezanın gelme sebebini @317678 gayet güzel şekilde açıkladı ama siz göremiyorsunuz🙂 Cezanın sebebi moderasyonun iş yükünün azaltılması. Bir hatayı alıntıladığınızda o hata 2 olur.

Arada kaynayan, gözümden kaçan eleştiriler varsa da kusuruma bakmasınlar.

Elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Sürekli "kilitlenecek" diye dolaşan insanlar olmasaydı konu kilitlenmeyebilirdi. Ayrıca eleştiriler arttıkça üslup da ağırlaşmaya başladı. Kısaca forumdasınız. Forumda bu eleştirdiğiniz konuların olması oldukça normal. Size göre saçmalık olabilir, yanlış olabilir... O zaman alternatif forumlara göç edebilirsiniz. Burada "o saçma, bu yanlış" demeniz bir şeyi değiştirmez. Bu forum yıllardır böyle. Başarısını da bu sisteme borçlu hatalarını da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı