Forum üyelerinin hiç bilmediği ve kullanmadığı ürünler hakkında kesin yorumlar yapması

Ben bu klavyeye Logitech G105'den geçtim ve bugün G105 Amazon.com.tr'de 300₺'ye satılıyor. El insaf be kardeşim G105 leş gibi bir klavye ve JM 617'nin yanından bile geçemez ama 300₺.
G105 devamlı üretilmiyor o yüzden. Yani stok sıkıntısı var yoksa zaten 300 TL verilmez ona.

Trust'a yapılan ön yargıyı anlamıyorum. Avrupa markası diye CM, Sharkoon alırlar ama Trust Hollanda markası olunca kalitesiz marka oluyor.

Cümlem pek anlaşılır olmadı, anlamayanlar alıntılayıp sorabilirler. :D
 
Hocam kusura bakmayın da, Frisby ve Rampage PSU'ları sevmiyorum.
JD ve diğer bahsettiğiniz şeyler konusunda hakkınız var.
Hocam zaten Frisby ve Rampage gibi PSUları almayın. PSU sistemin en önemli parçalarından birisi o yüzden en çok dikkat edilmesi gereken parça neredeyse. PSU alırken plus solition üzerinden kontrol ederek gerçekten verimlilik sertifikasına sahip kendini kanıtlamış markalardan almak lazım.
PSU'nun ucuzu olmaz :)
 
@Closery PSU konusunda ne marka önemli ne sertifika.
Neyi önemli hocam o zaman? açıklayın bilgilenelim.
Sertifikanın önemi şu şekilde: o ürün güç verimliliği testlerine sokularak çektiği elektriğe kıyasla ne kadar verimli şekilde elektriği dönüştürüp sisteme verdiğini belirtiyor.
PSU'nun üzerindeki komponentlerin kaliteli olması büyük önem arz ediyor ve herkes bunu alıp anlayamayacağı için kendini kanıtlamış markalardan ve modellerden ürün tercih etmek önemli.
 
Arkadaşlar ben de bir tecrübemden bahsetmek istiyorum. Ofisteki bilgisayara MPOW BH415 diye bir kablosuz kulaklık aldım, Çin markası fason bir ürün. Fiyatı da ucuz, vergisiyle birlikte 45 Euro`ya geldi. Beklentim çok yüksek değildi ama çok beğendim gelince, tabii kötü yanları da var.

İyi yanları (+)
Müzik performansı HyperX Cloud 2`den iyi.
HyperX Cloud 2`den daha rahat.
Kablosuz bağlantı en az 7-8 metre çekiyor.
Tasarımı ve malzeme kalitesi iyi, Cloud serisine çok benziyor.
Kabloları örgülü ve yeterli uzunlukta.

Kötü yanları (-)
Mikrofonunu beğenmedim, nasıl söyleyeyim sanki ses biraz bulanık gibi.
Kablosuz moddayken garip bir yerden ses ayarlanıyor.
Kulaklığın kablosuz alıcısı büyük, Bluetooth da olmadığı için telefonla kablosuz bağlantı (dönüştürücü olmadan) kuramıyor.

Bu tarz fason ürünlerde markaya göre değil direkt ürüne göre yorum yapmak daha doğru olur. Eğer genel olarak beğenilen bir ürünse alınmasında sakınca yok bence.
Rampage Fury X`ini iyi günlerde kullan. Burada da çok merak ediliyor o ürün, detaylı incelemesini yapabilirsen iyi olur.
 
@Closery bu adamlar kendi PSU modellerini üremtiyorlar ve aldıkları yerin (GAMEMAX) sertifikası bulunuyor ama kaliteli yapmaz.

Mesela SAMA Forza yapısını kullanan Rampage Forza ETX modeli gayet düzgün denebilecek bir PSU tabi yine alınmaz o ayrı mesele.

Ayrıca PSU markası bilindik diye iyi olacak hali yok önemli olan model.
 
@Closery bu adamlar kendi PSU modellerini üremtiyorlar ve aldıkları yerin (GAMEMAX) sertifikası bulunuyor ama kaliteli yapmaz.

Mesela SAMA Forza yapısını kullanan Rampage Forza ETX modeli gayet düzgün denebilecek bir PSU tabi yine alınmaz o ayrı mesele.

Ayrıca PSU markası bilindik diye iyi olacak hali yok önemli olan model.
Hocam yazdığımı dikkatli okumadınız galiba tekrar belirteyim :) Bir son kullanıcı elektrikten ve devrelerden anlayamadığı için eline aldığı ürünün içini açıp kalitesini test edemeyeceği için insanların yıllardır kullanıp sorun yaşamadığı, uzun garanti süreleri veren, kendini kanıtlamış, sertifikalı marka ve modellere bakmak bir son kullanıcının yapabileceği tek şey.
"bu adamlar" derken kimi kast ettiğinizi anlamadım, ben Gamemax, gamepower veya her neyse onların PSUlarını önermedim, konuyu da dikkatli okumadınız sanırım;
Tamam kimseye gidip risk içerebilecek bir ürünü önermek istemem mesela PSU konusu şakaya gelecek bir konu değildir o yüzden birine öneri yaparken her zaman kendini kanıtlamış markaları tavsiye ederim
 
Açıkçası ekipman konusunda ne kadar ödüyorsan o kadar alıyorsun, o yüzden çok dert etmiyorum. Ama az süre gittiği kesin mi kesin. Redragon gibi F/P klavyelerin olduğu yerde bunlara yer yok.
 
Everest Rampage ETX sırf sabıkalı marka isminden kaybediyor, halbuki listede Tier B'de yer alan PSU'dır. O modelin markası FSP, High Power, Corsair vs. olsa bir çok önerilerde bahsi geçerdi. Bunun aynısı Frisby adı altında satılan Cougar üretimi PSU'lar içinde geçerlidir.
 

Geri
Yukarı