Forumda beğeni haksızlığı

• Konuyu başlatan arcaq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 87
  • Görüntüleme 6.863
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapabileceğimiz bir şey yok.

Bazı mesajlar mesela çok emek verilerek yazılıyor. En az 10-15 dakika araştırma veya sorunu bulmak ile geçiyor. Ama o mesaj 1 beğeni bile gelmiyor. :D

DC grupları var. Onlara girersen beğeni kasabilirsin. Bu kolay bir şey.

Bence pek beğeni sayısı önemli değil. Daha çok forum için rehberler ve insanların sorununu çözmek daha önemlidir.

Şimdi sorun çözmek daha önemli diyorum ama bazı şeyler için çözüm alınamıyor. O tarz konular oluyor. O yüzden insanların mesajların kalitesi olur. Anlarız genelde. Çözüm alamıyorsan en azından bir rehber yap ve insanlara yardımın dokunsun.

Ben bazen yanlış bir şey söylediği halde beğenebiliyorum ara sıra. Öğrensin diye tekrar konuya bakıp öğrenebilir.

Moderatör olunca tabii beğeni sayısı daha fazla olabiliyor. Çünkü moderatörlere karşı normal bir insan gibi davranmıyorlar. Onlar uzaylı. :D

Yüksek beğeni sayısı olunca bir şey olmuyor. Burada sen "insanlara yardım edebiliyor musun?" bu sorunun cevabı çok önemlidir. Eğer veremiyorsan bu forumda sen sadece vakit geçiriyorsun demektir.

Yüksek beğeni sayısı gerçekten önemsiz bir şey.

Bir zamanlar ben yüksek beğeni sayısı istemiştim. Tabii o zamanlar daha yeni gibi ve forumu kullanmayı bile bilmiyorum. Olgunlaşınca ve forumda 7-8 ay geçirdikten sonra sizin için pek bir önemi kalmıyor gerçekten.

Sosyalde beğeni ve mesaj konusunda en umursamaz kişi ben olabilirim. Tam tarihi hatırlamıyorum ama 2014'den beri Sosyaldeyim ve bu 4. hesabım. Önceki hesaplarımdaki beğeni ve mesajlar her yeni hesapta sıfırlandı. (Hesapları bırakma sebebim şifre unutma vb. diyeyim. Tam açıklama yapmak istemiyorum) Ben ise insanlara tekrardan yardım etmeye başladım. Kısaca beğeni de mesaj da umrumda değil. Sadece bazen bir konu çözülmeyince rapor falan atabiliyorum. Derdim çözüm almak falan da değil. Mükemmelliyetçi bir insanım ve elimden geldikçe girdiğim soru konularını çözüme ulaştırmak isterim. Hatta 3 ay 24 çözümde kaldığım bir dönem oldu. 1 çözüm alsam Kilopat olacakken fazla uğraşmadım. Yoksa bu konularla hiçbir derdim yok, eğer sizin varsa bırakın Sosyali daha iyi. Bir işi severek yapmıyorsanız, boşuna yapıyorsunuzdur. İstediğiniz beğeni olsun diyorum o arkadaşlara. Bana ulaşsınlar, her mesajlarını beğeneyim de alkış tutup sevinsinler.
Çetelere denk geldin sanırım. DC'de falan da irtibat halinde olan hayatsız forum kullanıcıları var, hepsi birbirini pohpohluyor, birbirini etiketliyor.
Çoğu kişinin DC'sini bilirim ve tanırım. O tür gruplara da artık imkanı yok girmem. Çoluk çocuk onlar. Ben de bazen birilerini etiketliyorum ama etiketlediklerim genelde samimi olduğum kişiler. (Örnek: @PanzerTR )

Mesela yüksek beğeni kişiler, bütçeyi belirtmediği için en pahalı PSU seçiyor.
Gereksiz Mesaj diye raporlayınca işe yaramıyor.
Adam bu arada bütçeyi belirtmiş, okumadan mesaj yapıyorlar beğeni kasmak için.
Şu adamlar ban yemeli! Troll yapıyorlar, 1200W PSU öneriyorlar, gerçekten sinirlendirici.
Şimdi raporladım, umarım mute yerler.

Bazı mesajlar mesela çok emek verilerek yazılıyor. En az 10-15 dakika araştırma veya sorunu bulmak ile geçiyor. Ama o mesaj 1 beğeni bile gelmiyor. :D

Bence pek beğeni sayısı önemli değil. Daha çok forum için rehberler ve insanların sorununu çözmek daha önemlidir.

Şimdi sorun çözmek daha önemli diyorum ama bazı şeyler için çözüm alınamıyor. O tarz konular oluyor. O yüzden insanların mesajların kalitesi olur. Anlarız genelde. Çözüm alamıyorsan en azından bir rehber yap ve insanlara yardımın dokunsun.

Ben bazen yanlış bir şey söylediği halde beğenebiliyorum ara sıra. Öğrensin diye tekrar konuya bakıp öğrenebilir.

Moderatör olunca tabii beğeni sayısı daha fazla olabiliyor. Çünkü moderatörlere karşı normal bir insan gibi davranmıyorlar. Onlar uzaylı. :D

Yüksek beğeni sayısı olunca bir şey olmuyor. Burada sen "insanlara yardım edebiliyor musun?" bu sorunun cevabı çok önemlidir. Eğer veremiyorsan bu forumda sen sadece vakit geçiriyorsun demektir.

Bir zamanlar ben yüksek beğeni sayısı istemiştim. Tabii o zamanlar daha yeni gibi ve forumu kullanmayı bile bilmiyorum. Olgunlaşınca ve forumda 7-8 ay geçirdikten sonra sizin için pek bir önemi kalmıyor gerçekten.

DC'de beğeni kasmak derken?

Benim ayar olduğum şey ise bir konuyu uzun uzun anlatıyorum, tavsiyeler filan veriyorum (Özellikle monitör konularında) ama konu sahibi beni es geçiyor. Bari bir beğeni at. Yanlış anlaşılmasın, belki önerilerimi uygun bulmamış olabilir ancak böyle de o kadar emek çöpe gidiyormuş gibi hissediyorum. Zaten eskisi gibi de öneriymiş, teknik konularmış filan yazmıyorum. Çoğunluğu eksik bilgi veriyor, bazıları da emeğe saygı duymuyor :)

Mesela yüksek beğeni kişiler, bütçeyi belirtmediği için en pahalı PSU seçiyor.
Gereksiz Mesaj diye raporlayınca işe yaramıyor.
Adam bu arada bütçeyi belirtmiş, okumadan mesaj yapıyorlar beğeni kasmak için.
Şu adamlar ban yemeli! Troll yapıyorlar, 1200W PSU öneriyorlar, gerçekten sinirlendirici.
Şimdi raporladım, umarım mute yerler.

DC'de beğeni kasmak derken?

Dosya eklerinde adam bütçeyi belirtmiş, hala 1200W PSU öneriyorlar.
Bırak insanlar istediğini yazsın. Bundan sana ne?
Bu kadar rahatsız oluyorsan raporlayıp durumu yönetime bildirebilirsin.

Bırak insanlar istediğini yazsın. Bundan sana ne?
Bu kadar rahatsız oluyorsan raporlayıp durumu yönetime bildirebilirsin.

Rahatsız olmuyorum. Sanırım siz bile anlamıyorsunuz.
Yüksek beğeni ve mesajlı insanlar istediklerini yazıyorlar ve binlerce beğeni alıyorlar ve ona katılıyorlar. Biri çok yararlı, hayatına çok şeyler katacak bir şeyler yazsan hiç kimse umursamaz.

Çok doğru bu arada. Önerimi yapıyorum 2-3 beğeni alıyor. Benden sonra gelen yüksek mesaj ve beğeniye sahip biri aynı öneriyi yapınca en az 3 kat daha fazla beğeni alıyor. Yani beğeni falan umurumda bile değil. Sadece ben bazen sistem toplama konuların 10-15 dakika vaktimi ayırıyorum, benden sonra gelen daha tanınmış bir kişi gelip sadece 1 parçayı önerse bile çok daha fazla geri dönüş ve beğeni alıyor. Özellikle gece buralarda takıldığım için umursayan bile yok. Konu açan arkadaş en azından mesajımı gördüğünü belirtse bile bana yeter. Sanki boşa uğraşıyormuşum gibi bir his oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı