Forumda neden Kaspersky fanboyluğu var?

Bu sorulara cevap verecek olanlar sizlersiniz. Biz sadece karşılaştırma ve tehdit bilgisayara girmeden engelleme, bilgisayara girdikten sonra engelleme gibi başlıklarda karşılaştırıp en iyilerini öneriyoruz.

Bunun dışında fazla güç tüketimine vs. bakmıyoruz. Biz sizin sisteminizi nereden bilelim. Gidip kuracaksın test edeceksin yorarsa başka Av'lere yöeneceksin.

Gidip her gün abuksubuk sitelere giriyorsan gerekli. Biz sizin girdiğiniz siteleri nereden bilelim.

Sırf Kaspersky önerdi diye birisi her durumu bilmesi mi gerekiyor?

Hocam aslında bizim yazdıklarımız gerçekten konu dışı oluyor. Konuda neden bu kadar fanatikce savunulup, öneriliyor denmiş.
Kastım sizi üzmek, sataşmak veya rencide etmek değil ancak siz çok saldırgan bir dille yazmışsınız.
Ben ne programı kötüledim ne de kullananlara laf söyledim. Ancak siz fanatikce savunmaya geçmişsiniz. Ne girdiğimiz siteler kalmış ne donanımımız.
Özgür ve saygılı bir şekilde yorum yazdığımız için özür dileriz!

Kaspersky fanboyluğu demeyelim de, kullanım/memnuniyet üzerine öneri yapılır genelde forumda. KS kullanıp memnun kaldığı halde başka bir AV'mi önermesini bekliyorsunuz kullanıcılardan? :)
Anlamadın sen:

A:
Merhaba sorum başlıktaki gibi. Lütfen Kaspersky haricinde bir program önerin bana çok karışık geldi. Şimdiden teşekkürler.
B:
Kaspersky neresi karışık, ana menüden tarama kısmına gelip taratcaksınız tek yapacağınız bu.
Yani? Ne yapsın arkadaş? Windows 10 bile karışık gelen insanlar var.
C:
Kaspersky çok basit aslında. Norton ücretsiz deneyebilirsiniz: Norton Ücretsiz Denemeler | ÜCRETSİZ İndirmeler | Norton Resmi Sitesi
Bunda sorun yok. Kendi önerisini vermiş, önerdiği AV de kalitelidir, fakat ücretli yazılım.
D:
E:
AV önerisine Anti-Malware önermek mi? Çok mantıklı, niye düşünmedik yahu?
F:
:D? 1. ücretli, 2. Kaspersky. Konuyu okumak lazım.

Şimdi bana bunların konu ile alakasını söyle bakalım. Şimdi bildirim de gidecektir, farketmez benim için.

Ve bu daha 1 konu içinde olan bilgi kirliliği. Bunun gibi çok sayıda konu var.

Çeşitli veriler kullandığınız çoğu ücretsiz uygulama tarafından üçüncü partilere halihazırda satılıyor. Tek bir programa atfedilecek bir durum olmadığı gibi ortada işlenen yasa dışı bir suç da yok. Veriler kullanıcı sözleşmesi dahilinde, yalnızca tarayıcı eklentisinden toplanmıştı. Kullandığı programın gizlilik ayarlarını kurcalamaya tenezzül etmeyen adam, verilerinin kendi rızası dahilinde paylaşıldığını öğrenince ortalığı velveleye verdi.

Bu arada vakanın devamında Jumpshot kapatıldı. Öncesi hakkında bir bilgim yok fakat şu an GDPR yönetmenliğine uygun bir şekilde çalışıyor. Kaspersky tarafında ise, Avrupa sürümünü indirmediğiniz sürece bu geçerli değil. Adı bir vakaya karışmamış her uygulamaya güvenilir gözüyle bakarsanız daha çok verinizi kaptırırsınız.

1612692530146.png

Sana kötü haberim var dostum.

Kullandığın tarayıcı verilerini 3. parti şirketlere satıyor ve bunu açık açık bildiriyor.

Kullandığın tarayıcı verilerini 3. parti şirketlere satıyor ve bunu açık açık bildiriyor.

Burada hangi verilerin toplandığı ve nasıl kullanıldığı yazıyor.
Çeşitli veriler kullandığınız çoğu ücretsiz uygulama tarafından üçüncü partilere halihazırda satılıyor. Tek bir programa atfedilecek bir durum olmadığı gibi ortada işlenen yasa dışı bir suç da yok. Veriler kullanıcı sözleşmesi dahilinde, yalnızca tarayıcı eklentisinden toplanmıştı. Kullandığı programın gizlilik ayarlarını kurcalamaya tenezzül etmeyen adam, verilerinin kendi rızası dahilinde paylaşıldığını öğrenince ortalığı velveleye verdi.

Bu arada vakanın devamında Jumpshot kapatıldı. Öncesi hakkında bir bilgim yok fakat şu an GDPR yönetmenliğine uygun bir şekilde çalışıyor. Kaspersky tarafında ise, Avrupa sürümünü indirmediğiniz sürece bu geçerli değil. Adı bir vakaya karışmamış her uygulamaya güvenilir gözüyle bakarsanız daha çok verinizi kaptırırsınız.

Eki Görüntüle 869355
1612694150204.png

İşaretlediğin kısımda sadece KSN'den bahsetmiş. Bunu anlamamak pek zor değil. Avast üzerinde CommunityIQ da hiçbir zaman kullanıcı verisi toplamadı buna bakılacak olursa.

Uygulamaların antimalware ağı üzerinden topladığı tehdit verileri bunlardan ayrı bir biçimde değerlendirilir.

Microsoft, sizinle gerçekleştirdiğimiz etkileşimler ve ürünlerimiz aracılığıyla sizden veri toplar. Bu verilerin bazılarını doğrudan verirsiniz. Bazılarını ise etkileşimleriniz, ürünlerimizi kullanımınız ve ürünlerimizle deneyimleriniz hakkında veri toplayarak elde ederiz. Topladığımız veriler, Microsoft ile kurduğunuz etkileşimlerin bağlamına ve gizlilik ayarlarınız dahil olmak üzere yaptığınız seçimlere ve kullandığınız ürün ve özelliklere bağlıdır. Bunun yanı sıra sizin hakkınızda üçüncü taraflardan da veri elde ederiz.

Ve dikkat ederseniz.
Bunun yanı sıra sizin hakkınızda üçüncü taraflardan da veri elde ederiz.

Sizin verilerinizi üçüncü taraflara satarız demiyor üçüncü tarafların(WhatsApp gibi) topladığı verilerinizi WhatsApp'tan satın alırız diyor.
İşaretlediğin kısımda sadece KSN'den bahsetmiş. Bunu anlamamak pek zor değil.

Peki siz neden KSN ekran görüntüsü attınız ve anlamadıysanız basitçe KSN birisinde yeni bir virüs tespit edildiğinde tüm KSN kullanıcılarında ona karşı koruma yapmaktır.

Peki siz neden KSN ekran görüntüsü attınız ve anlamadıysanız basitçe KSN birisinde yeni bir virüs tespit edildiğinde tüm KSN kullanıcılarında ona karşı koruma yapmaktır.
Kapalı tuttuğum ayarın KSN ile bir alakası yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı