Rehber Forumda sık önerilen parçaların önerilme sebepleri 5. bölüm

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
1, 2, 3 ve 4. bölümlere bakmadıysanız onlara buradan gidebilirsiniz. 1, 2, 3 ve 4. bölümün devamı niteliğindedir.

NOT: Fazla detaya girmeden anlatıyorum ki günlük veya fazla tecrübesi olmayan kullanıcıların kafası karışmasın.
NOT: Şahsi önerilerim değildir, forumda önerilenleri listeliyorum.
NOT: Kesinlikle prim, beğeni kasma, pazarlama gibi bir niyetim yok, tamamen yardım amaçlı paylaşıyorum. Beğeni atsanız da atmasanız da bu seriye devam edeceğim.

Reeven Hans RC-1205

Fiyatına göre kaliteli bir ürün almak isteyenler bu ürünü tercih edebilir. 4 bakır borulu, 1 adet çok kuvvetli fanı bulunan (Sitesinde 16-82 CFM ve 300-1500 RPM belirtilmiş) ve fiyatını hak eden bir soğutucudur.

10562154201138.jpg

Almak isteyenler buradan alabilirler.

Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aerocool VX Plus AE-VXP400

Düşük bütçede sık önerilen bir donanım. Genelde bu PSU'yu önerme sebebimiz PSU'ya bütçesi olmayan arkadaşların Çin malı dandik ürünleri tercih etmesinin önüne geçmek.
@RPM hocamdan aldım gerekli bilgileri.

Yüksek Güç Koruması (Ower Power Protection)
Yüksek Gerilim Koruması (Over Voltage Protection)
Düşük Gerilim Koruması (Under Voltage Protection)
Kısa Devre Koruması (Short Circuit Protection)
Ani Dalgalanma Koruması (Surge Inrush Protection)
12V kanalından 324W güç veriyor. 230 TL'ye tercih edilebilir bir ürün ancak aman aman bir ürün değil, çok bir şey beklemeyin.

3232423.png

Kingston A2000

Fiyatına göre iyi sayılacak bir modeldir. DRAM bulunuyor. 2200 MB okuma, 2000 MB yazma değerine sahip. M.2 tercih etmek isteyenler için ucuz ve güzel bir üründür.

Adsız.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Samsung 970 EVO

Samsung'un SSD konusunda başarılı olduğunu çoğumuz biliyoruz. Bu da iyi ürünlerinden bir tanesi. 3400 MB okuma, 2500 MB yazma hızına sahip, DRAM bulunan bir M.2 modeli.

23123.png

Almak isteyenler buradan alabilirler. 250 GB modelini almayın, pahalı bence. 500 GB olanı alın aralarında az fiyat farkı var.

Corsair Katar Pro

Ortalama 200 TL'ye bulunabilen bir ürün. PMW3360 sensörü bulunuyor. 20 milyon tıklama ömrü var, 12000 DPI'ye kadar desteği var ve Omron anahtar kullanılmış.

928288769z.jpg

Logitech G203 Lightsync

Ortalama olarak 180-200 TL arasında değişen bir fiyatı var. 200-8000 DPI aralığı, 2,1 metre kablo uzunluğu, 10 milyon tıklama ömrü ve Logitech G HUB üzerinden kontrol edebildiğiniz RGB ışıklandırmaya sahip bir mouse.

indir.jpg

Zalman S4 Plus

Bu kasayı harici olarak pek önerilmez çünkü daha iyi alternatifleri var ancak Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem zorunluluğunuz varsa ve kasası buysa alabilirsiniz. İyi sayılabilecek bir ürün ancak iç yapısı biraz dar sanırsam çünkü ekran kartı desteği 315MM. 3 adet RGB fan ile birlikte geliyor, ön panelinin yarısı mesh dolayısıyla hava akışı fena sayılmaz. Tek başına önermem ancak hazır sistemle birlikteyse alınabilir.

586675-7f8dk.png

Zalman N3

Gerekli kasa açıklamasını burada yaptım, tekrar burada açıklamayacağım.

5cc5f4d4d5f01_500.jpg

AOC 24G2U

IPS monitör, 1080P, 144 Hz, şık görünüm ve pivot özelliği bulunmakta. Bu sebeple forumda önerilen bir ürün. Fiyatının hakkını veriyor.

aoc-23-8-24g2u-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-gaming-monitor-8.jpg

Okuyan okumayan herkese teşekkürler. Serinin devamı için aşağıya unuttuğum ürünleri belirtiniz.

NOT:
RAM bilerek koymuyorum çünkü RAM'ler çok değişkenlik gösteriyor.

Son düzenleme:
1, 2, 3 ve 4. bölümlere bakmadıysanız onlara buradan gidebilirsiniz. 1, 2, 3 ve 4. bölümün devamı niteliğindedir.

not: fazla detaya girmeden anlatıyorum ki günlük veya fazla tecrübesi olmayan kullanıcıların kafası karışmasın.
not: şahsi önerilerim değildir, forumda önerilenleri listeliyorum.
not: kesinlikle prim, beğeni kasma, pazarlama gibi bir niyetim yok, tamamen yardım amaçlı paylaşıyorum. Beğeni atsanız da atmasanız da bu seriye devam edeceğim.

reeven hans RC-1205

Fiyatına göre kaliteli bir ürün almak isteyenler bu ürünü tercih edebilir. 4 bakır borulu, 1 adet çok kuvvetli fanı bulunan (sitesinde 16-82 CFM ve 300-1500 RPM belirtilmiş) ve fiyatını hak eden bir soğutucudur.

Eki Görüntüle 808403

Aerocool VX Plus AE-VXP400

düşük bütçede sık önerilen bir donanım. Genelde bu PSU'yu önerme sebebimiz PSU'ya bütçesi olmayan arkadaşların Çin Mali dandik ürünleri tercih etmesinin önüne geçmek.
@RPM hocamdan aldım gerekli bilgileri.

Yüksek güç koruması (ower Power protection)
Yüksek gerilim koruması (over voltage protection)
Düşük gerilim koruması (under voltage protection)
Kısa devre koruması (short circuit protection)
Ani dalgalanma koruması (surge ınrush protection)
12V kanalından 324W güç verebiliyor, 230 liralık bir PSU için iyi sayılır, alınabilir bir ürün.

Eki Görüntüle 808398

Kingston A2000

Fiyatına göre iyi sayılacak bir modeldir. DRAM bulunuyor. 2200 MB okuma, 2000 MB yazma değerine sahip. M.2 tercih etmek isteyenler için ucuz ve güzel bir üründür.

Eki Görüntüle 808416

Samsung 970 Evo

Samsung'un SSD konusunda başarılı olduğunu çoğumuz biliyoruz. Bu da iyi ürünlerinden bir tanesi. 3400 MB okuma, 2500 MB yazma hızına sahip, DRAM bulunan bir M.2 modeli.

Eki Görüntüle 808422

Almak isteyenler buradan alabilirler. 250 GB modelini almayın, pahalı bence. 500 GB olanı alın aralarında az fiyat farkı var.

Corsair katar Pro

Ortalama 200 TL'ye bulunabilen bir ürün. PMW3360 sensörü bulunuyor. 20 milyon tıklama ömrü var, 12000 DPI'ye kadar desteği var ve Omron anahtar kullanılmış.

Eki Görüntüle 808432

Logitech G203 lightsync

Ortalama olarak 180-200 TL arasında değişen bir fiyatı var. 200-8000 DPI aralığı, 2, 1 metre kablo uzunluğu, 10 milyon tıklama ömrü ve Logitech G Hub üzerinden kontrol edebildiğiniz RGB ışıklandırmaya sahip bir mouse.

Eki Görüntüle 808459

Zalman S4 Plus

Bu kasayı harici olarak pek önerilmez çünkü daha iyi alternatifleri var ancak Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem zorunluluğunuz varsa ve kasası buysa alabilirsiniz. İyi sayılabilecek bir ürün ancak iç yapısı biraz dar sanırsam çünkü ekran kartı desteği 315mm. 3 adet RGB fan ile birlikte geliyor, ön panelinin yarısı mesh dolayısıyla hava akışı fena sayılmaz. Tek başına önermem ancak hazır sistemle birlikteyse alınabilir.

Eki Görüntüle 808476

Zalman N3

Gerekli kasa açıklamasını burada yaptım, tekrar burada açıklamayacağım.

Eki Görüntüle 808488

AOC 24G2U

IPS monitör, 1080P, 144 Hz, şık görünüm ve pivot özelliği bulunmakta. Bu sebeple forumda önerilen bir ürün. Fiyatının hakkını veriyor.

Eki Görüntüle 808497

okuyan okumayan herkese teşekkürler. Serinin devamı için aşağıya unuttuğum ürünleri belirtiniz.

not:
RAM bilerek koymuyorum çünkü RAM'ler çok değişkenlik gösteriyor.

12V kanalından 324W nasil iyi bir değer?
Ayrica yükte motor gibi ses çıkarıyor VX Plus.

12V kanalından 324W nasil iyi bir değer?
Ayrica yükte motor gibi ses çıkarıyor VX Plus.
Düşük bütçeli PSU önerilerinin çoğunda bulunduğu için ekledim. NOT kısmında yazıyor, şahsi önerim yok. Forumda derlediklerimi topluyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı