Forumdaki "bütçe arttırma" merakı

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 3.274
Butcenin %10 assagisi/yukarisi kadar oneri yapabilirsin. Daha fazlasi saygisizlik, ha urunu atar kampanya bekle dersen olur. Diger turlu alamayacagi urunu ne diye atiyorsun?

Ekran Alıntısı.PNG

Evet artırın diyoruz, çünkü genelde kötü marka seçmiş oluyorlar. Ya da sınırda bir ürün seçmiş oluyorlar, azıcık daha bütçeyi aşsa çok daha iyi bir ürün eline geçmiş olacak. Yoksa bizde biliyoruz, o bütçeye ürün önermeyi, ama onun iyiliği için direkt önermiyoruz.

Bugün dikkatimi çekti. Bu forumda nedense herkes ucuz ürün tavsiyesi isteyen kişilere "bütçeni arttır şunu al, az daha para ekle bunu al." Gibi yanıtlar veriyor. Ha bende demiyorum ki Rampage falan alsınlar. Yanlış anlamayın. Ancak belli bir bütçe ile öneri isteyen insanlara saçma sapan ürünler önerilmesi komik geliyor.

Mesela demin bir konu gördüm. 600 TL bütçeli monitör önerisi istemiş arkadaş ve CS:GO oynadığını belirtmiş. Yorumlara baktım. Adam demiş ki "bütçeni arttır 144 Hz al.". Böyle saçma bir tavsiye olmaz. Adama bütçeni arttır demenizin ona bir faydası olmayacak. Onun yerine arkadaşın bütçesine göre ürün önermek daha faydalı olmaz mı sizce de?
Adam da 600 TL'ye tam olarak CS:GO için kusursuz bir monitör seçemeyeceğinin farkındadır diye düşünüyorum ama elindeki paraya alabileceğinin en iyisini arıyor. Bu yüzden de foruma soruyor.

Bahsettiğim konu bu. "Azcık daha biriktir 144 Hz al." Azıcık dediğin para 1000 TL. Adamın bütçesi zaten 600 TL, bütçesinin iki katı daha parayı bulabilecek olsa buraya gelip zaten kendisi der 2000 TL bütçem var diye. Ama o kadar parası olmasına rağmen hala herkes "şu kadar koy bunu al, bu kadar ekle şunu al..." Falan gibi hiç de yapıcı olmayan yorumlar yapıyor.

Bundan 1-2 tane değil onlarca var.

Sizin bütçeni arttır demenizin ona bir faydası olmayacak. Onun yerine arkadaşın bütçesine göre ürün önermek daha faydalı olmaz mı sizce de?

Bazı arkadaşların bir bilgisi olmadığına rağmen sırf yorum kasmak için mesaj yazıyor. Bir sebebide bu olabilir.

Bence saygısız olanlar sizlersiniz. İnsanların parası çıkmıyor diye yalan söyleyecek değilim. Bugün gelip 300 lira bütçem var güç kaynağı önerin diyen insana Gamepower falan önermiyorum, az daha koy FSP al High Power al diyorum ya da 500 lira bütçem var işlemci önerin diyene "git Athlon al" demiyorum. Az daha para koy 1600 AF al diyorum. Çünkü bütçen çıkmıyorsa bazen gerçekten almaman, biriktirmen, alıp pişman olmaktan daha iyi.

Bakın attığınız konuda @Nihilianth isimli kullanıcı 144Hz monitör almanın daha iyi olacağını belirtmiş, sonra kullanıcının istediği fiyat kapsamında bir ürün önermiş. Kendisine dürüstlüğü için teşekkür etmek yerine arkasından konuşuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence konu sahibi şöyle diyebilir "600 TL'ye monitör alacağım maksimum 700-750 TL'ye çıkabilirim" derse bu sorun çözülür diye düşünüyorum.

Bence konu sahibi önerileri yüksek fiyatlı buluyorsa görmezden gelebilir. Ben öyle yapıyorum.

Bence saygısız olanlar sizlersiniz. İnsanların parası çıkmıyor diye yalan söyleyecek değilim. Bugün gelip 300 lira bütçem var güç kaynağı önerin diyen insana Gamepower falan önermiyorum, az daha koy FSP al High Power al diyorum ya da 500 lira bütçem var işlemci önerin diyene "git Athlon al" demiyorum. Az daha para koy 1600 AF al diyorum. Çünkü bütçen çıkmıyorsa bazen gerçekten almaman, biriktirmen, alıp pişman olmaktan daha iyi.

Bakın attığınız konuda @Nihilianth isimli kullanıcı 144Hz monitör almanın daha iyi olacağını belirtmiş, sonra kullanıcının istediği fiyat kapsamında bir ürün önermiş. Kendisine dürüstlüğü için teşekkür etmek yerine arkasından konuşuyorsunuz.

Evet abi çok haklısın, performansı artırmak amacıyla diyoruz. Mesela gidip "2060 yerine 3000 TL daha koy 2080 al" demiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı