Forza Horizon 4 Steam versiyonu hatalı

İşletim sistemi
Windows 10

depdarq

Picopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Forza Horizon 4 çok pahalı olduğu için tiriniti gibi sitelerden ucuza almıştım. Oyunu ekstrem ve ultra ayarlarda 140-155 FPS arasında oynuyordum. Microsoft Store uygulamasından indiriyordum. Bilgisayarıma format attıktan sonra oyunu tekrar yükleyemedim. Çünkü bu gibi sitelerden aldığımızda bize ait olmayan Microsoft hesabıyla giriş yapıp erişim sağlıyorlar. Tekrar iletişime geçip uğraşmadım. Steam'e geldiği zaman, kalıcı olarak envanterimde dursun dedim ve oradan aldım. Aylarca, aralıklarla da olsa kaymak gibi oynadığım bu oyunu Steam ile indirdiğimde biraz hüsrana uğradım. Oyunun giriş ekranındaki Microsoft introsundaki araba sesleri falan gelmiyor. Sanki bozuk gibi. Sürekli FPS düşmesi yiyorum. Ayarları yükseğe düşürünce 180-190 FPS veriyor, FPS düşmesi yiyorum. Ekstrem-ultra yapıyorum, 140-155 FPS alıyorum ve yine FPS düşmesi yiyorum. Sanki oyun Steam'den inince bozuk gibi hissettiriyor, sorun nedir bilmiyorum. Benim gibi problem yaşayan var mı? Ayrıca her oyuna girmemde görüntü ayarlarım 20-30 FPS'ye düşüyor, tekrar 144 veya çeşitliye getiriyorum. Resmen bozuk. Bazen oyuna girdiğimde 60 fps yi 144 e çekemiyorum çünkü 144 görünmüyor. Microsoft Store' den indirdiğimde böyle sorunlar yaşamamıştım. Az önce girdim ve ekrandaki kasıntı devam ediyor. Bu konu hakkında bilgisi olan, bunun gibi sorun yaşayan var mı?
 
FPS sorunu Steam sürümünde bende de mevcut. Windows Store sürümünde böyle bir sorun yaşamıyordum. Umarım en kısa sürede güncelleme ile düzeltirler.
 
Bir yerden kullanıcılara hatanın farkındayız şu zaman güncelleme filan gelicek deselerde en azından içimiz rahat etse illa gelicektirde bu durumun böyle olması bile sıkıntı
 
Dediklerini ben de yaşadım. Yani sorun olarak görmedim ama 144 sabitlemek isterdim. Her şey Ultra 160 FPS üstü alıyorum zaten. Ama çevre muazzam güzel. Bir de mesela bir yarışı bitirip çizgiden geçtiğiniz an bir saniyeliğine donma oluyor. Ben bunları fazla önemsemedim açıkçası ama agera rs kesinlikle sorunlu bir araç.

Bende de oyun oynarken sorun olmuyor ama dediğiniz gibi yarış bitiminde anlık olarak takılmalar oluyor hatta bazen yarışı bitirince 2 3 saniye boyunca 10 FPS'e düşüyor sonra tekrar düzeliyor ama oyun içi sıkıntı olmadığı için bende pek fazla önemsemedim, sistemimimin özelliklerinden olabileceğini düşünürken de çoğu kişinin bu sorunları yaşadığını gördüm.
 
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bence Steam'den kaynaklı olduğu düşünüyorum. (Shift+Tab gibi oyununu üzerine eklenen eklentilerden)
 
Forza Horizon 4 çok pahalı olduğu için tiriniti gibi sitelerden ucuza almıştım. Oyunu ekstrem ve Ultra ayarlarda 140-155 FPS arasında oynuyordum. Microsoft Store uygulamasından indiriyordum. Bilgisayarıma format attıktan sonra oyunu tekrar yükleyemedim. Çünkü bu gibi sitelerden aldığımızda bize ait olmayan Microsoft hesabıyla giriş yapıp erişim sağlıyorlar. Tekrar iletişime geçip uğraşmadım. Steam'e geldiği zaman, kalıcı olarak envanterimde dursun dedim ve oradan aldım. Aylarca, aralıklarla da olsa kaymak gibi oynadığım bu oyunu Steam ile indirdiğimde biraz hüsrana uğradım. Oyunun giriş ekranındaki Microsoft introsundaki araba sesleri falan gelmiyor. Sanki bozuk gibi. Sürekli FPS düşmesi yiyorum. Ayarları yükseğe düşürünce 180-190 FPS veriyor, FPS düşmesi yiyorum. Ekstrem-Ultra yapıyorum, 140-155 FPS alıyorum ve yine FPS düşmesi yiyorum. Sanki oyun Steam'den inince bozuk gibi hissettiriyor, sorun nedir bilmiyorum. Benim gibi problem yaşayan var mı? Ayrıca her oyuna girmemde görüntü ayarlarım 20-30 FPS'ye düşüyor, tekrar 144 veya çeşitliye getiriyorum. Resmen bozuk. Bazen oyuna girdiğimde 60 FPS'yi 144'e çekemiyorum çünkü 144 görünmüyor. Microsoft Store'den indirdiğimde böyle sorunlar yaşamamıştım. Az önce girdim ve ekrandaki kasıntı devam ediyor. Bu konu hakkında bilgisi olan, bunun gibi sorun yaşayan var mı?

Bende böyle bir sıkıntı yok fakat FPS düşmesi sıkıntısı çok var.
 
Kürekli Microsoft versiyonunu kasmadan FPS düşmeden oynuyordum. Steam'de uyguna çıkınca hemen Ultimate sürümü aldım ve hüsrana uğradım. Özellikle sahne geçişlerinde aşırı FPS düşmesi yiyorum oyun kasıyor sürekli. Umarım güncelleme ile düzeltirler.
 
FPS dalgalanması, takılma ve oyundan atma gibi önemli sorunları var. Ben biraz oynamayı denedim ama adamın canını sıkıyor artık. Gezintide ya da yarış esnasında kafasına göre donup kapanıyor oyun. İlerlemeler ve emekler çöpe gidiyor haliyle. Keyif de aldırmıyor insana. Güncelleme gelene kadar oynamayı düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı