Foxconn G41MXE-K BIOS Güncelleme

Merhabalar, acilen güncellemem gerek ancak koyduğunuz dosyalar artık silinmiş. Recep abi, eğer varsa, başka bir link tekrar koyabilir misin? Foxconn'un kendi sitesi çökük, indirilmiyor dosya.

Tamamdır, buldum. Umarım işe yarayacak. Derin bir araştırma sonucu bir siteden çıktı kendi linki.
 
OK. 964F1P10 sürüm BIOS'u indir.

Ardından buradaki rehber ile BIOS'u güncelleyebilirsin:

FOXCONN A690VM2MA-RS2H BIOS Güncellemesi

Yalnız güncelleme herhangi bir nedenden dolayı başlamazsa bu ekranda "Do Not Check ROM ID" seçeneğini işaretlemen gerek. Bu seçenek, anakartına farklı BIOS sürümünü atabilmeni mümkün kılar. Anakartım aynı diyorsan sorun olmayacaktır. Ayrıca "Destroy CMOS Checksum" seçeneğini de işaretle.

Güncellemeden dolayı oluşacak hatalardan sen sorumlusun. Zira Crossflash yapıyoruz.

Adim-2.png

Öncelıkle sa Foxconn G41MXE/G41MXE-K anakarta sahıbım. 4 GB+4 GB 1600 MHz RAM aldım monitör açılmadı. Dedıklerınızın hepsını uyguladım yıne olmadı. Lütfen bir yardım.
 
Afudos dosyasını açınca bu hatayı alıyorum yardım ?
Size masaüstünde açın deniliyor değil mi? :) Biostan yapacaksın rehberi iyi oku.

Hesabımı kaybetmiştim. Daha yeni kurtardım. O sistemin power patladı anakart falan yandı ekran kartı işlemci her şey... Yeni sistem topladım. AFUDOS ne bilmiyorum hatırlamıyorum daha doğrusu yardımın için teşekkür ederim. [emoji4]
 
Benim anakart modelim G41 Mx 2.0-k. Dediğiniz işlemi yaptım siyah ekran kalıyor pc açılmıyor. Yanlış yazılım yüklediysem anakartı kurtarma şansım var mı? Jumper ve bios pili denedim.
 
Anakartınız aynı ise dediğim işlemleri doğru yapsaydınız sorun çıkmazdı. Söylenenleri eksik veya hatalı yaptınız yada anakart modeliniz doğru değil.
Kurtarma işlemini BIOS güncellemesini yapamayan kurtarmayı hiç yapamayacağı için bir bilgisayarcıya götürün veya zaten eski olan sistemi yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
 
Anakartınız aynı ise dediğim işlemleri doğru yapsaydınız sorun çıkmazdı. Söylenenleri eksik veya hatalı yaptınız yada anakart modeliniz doğru değil.
Kurtarma işlemini BIOS güncellemesini yapamayan kurtarmayı hiç yapamayacağı için bir bilgisayarcıya götürün veya zaten eski olan sistemi yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
İşlemleri doğru yaptım o kadar acemi değilim fakat dalgınlığıma geldi, kart model ismi birbirine çok yakın yanlış yazılım atmışım. Ayrıca ben zaten kurtarabilir miyim demedim, kurtarılabilir mi dedim. Kibriniz kadar bilginizde varsa size göndereyim siz yapın. Sistemi yükseltmek hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim aydınlattığınız için de...
 
Ayrıca ben zaten kurtarabilir miyim demedim, kurtarılabilir mi dedim.
Kurtarılır. Kurtarılır mı'dan önce yanlış mı yükledim diyorsunuz. Yukarıda verdiğim cevap da onaydı.
Kibriniz kadar bilginizde varsa size göndereyim siz yapın.
Bilgimiz olmasaydı burada olmazdık :) Özel tamirat işlerine bakmıyoruz, sosyalden çözüm sağlamaya çalışan bir topluluğuz.
Böyle bir hizmetimiz olsaydı gönderin derdim.
 
Merhaba Burak Bey. G41MXE ankarta tarif etiğiniz şekilde BIOS güncellemesi yaptım. Başarılı işlem açılışta yazılar Casper yerine Foxconn oldu. Merak işte Youtub'da bu ekrandaki logonun değişeceğine ilgili videolar izledim. Verdikleri programla logoyu değiştirdim. Yeni oluşturduğum ROM'la tekrar BIOS'u güncelledim. İşlem yine başarılı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sadece işlemci fanı çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'u sıfırladım nafile. Ne yapabilirim?
 

Geri
Yukarı