FreeSync için GTX 1060'tan RX 580'e geçilir mi?

Daha fazla  
Merhaba dostlar. FreeSync monitör aldığımdan ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Sizce FreeSync için değer mi? Şu an elimde olan kart GTX 1060 3 GB. 1200'e alıcı buldum. Satıp 1400'e RX 580 4 GB alıp kullanmak mantıklı mı? yoksa 1060 da kalayım mı? RX 580 alırsam FreeSync ile güzel güzel oynayacağım, ama 3 tane sorunum var. İşlemcim: Ryzen 3 2200G, PSU: FSP 500W 80+. Darboğaz ve PSU yetmemesi sorunu olur mu? İkinci el alacağımdan RX 580 mining olabilir. Onu anlamanın bir yolu var mı? Yani RX 580'mi alayım, 1060'da mı kalayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence RX 480 al. 1060'tan performanslı olacaktır, artı FreeSync kullanırsın. Ayrıca satın almadan önce ekran kartını test et edebiliyorsan.

Hocam şahşi fikrim görüntüdeki kırılmalar beni gram etkilemez hatta Vsync hiç kullanmam. Ekran kartınızı sıfır almış olarak kabul ediyorum ikinci el bir ekran kartına geçip aksiyon yaşamak... Bilemiyorum ben uğraşmazdım. Freesync biraz daha ucuz bir teknoloji sanırım birçok modelde mevcut.

Bende Freesync monitör var ve RX 480 8 GB var 21 GB'ye yakın ekran kartım oluyor 0 sıkıntı tüm oyunları oynuyorum ultrada.
Adsız.png

rx580 veya rx480, 1060 a göre veri yolu(bit) ve v ram açısından daha yükse 3gb vram kapasitesi oyunlar için yetersiz kalmaktadır ayrıca rx serisi daha ileriye dönük dx12 ve vulkan destekli oyunlarda 30 fps fark atıyor ileriye dönülüğüde size uzun süre yoldaş olmanızı sağlayabiliyor

RX Serisinde hatta AMD ekran kartlarında sık sık karşılaşılan bir sorun olan 'Artifact' ile karşılaşırsan çok pişman olursun. Ben olsam Nvidia ile devam ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı