Fren Yerine Gaza Basan Kadın Sürücü

Ben, 1 KG baklava rüşveti ile sürüş testinden güya ''başarılı'' diye geçenleri biliyorum. Ülkemizde maalesef burada da rüşvet, adaletsizlik işliyor. Şaşırdık mı? Hayır tabii ki de :)

Şimdi ne desem bilemedim bu konuya. Düşünsene, birisine park etmesi için yardım etmek istiyorsun ve o kişi senin hayatını elinden alıyor. Adamı 10 metre sürüklüyor ve bir evin bahçe kapısına çarpınca duruyor araç.

Şoförlük yüksek derecede dikkat isteyen bir eylem. Aynı anda birden fazla noktaya odaklanmayı gerektiriyor. Stres yönetimi de var işin içinde. Kadınların erkeklere göre daha çabuk paniğe kapıldığı da bilinen bir durum.

İki pedalı karıştırmanın bedeli bu kadar ağır oluyor işte. Sadece kadın şoförlerin değil, tüm şoförlerin genel bir teste tabi tutulması gerek. Hem sürüş kabiliyeti hem de insanlık seviyesini ölçen bir test olmalı bu test.

Benimde babam vefat etmişti. Düşünüyorum da böyle bir şekilde vefat etse o kadar kötü hissederdim ki. Normal üzüntüden de daha fazla. Gerizekalı bir insanın embesilliği yüzünden 4 çocuk belki genç yaşta babasız kaldı.

Tamamen saçmalık. O kadın düzgün ceza da almayacak. Konu kapanıcak. Olan o 4 çocuğa ve eşine olucak. Allah rahmet eylesin.

Bu işin kadın yada erkekle ilgisi yok yapı ve beceri yada kabiliyet meselesi ne erkekler gördüm araba kullanamıyor ne kadınlar gördüm erkekten güzel araba kullanıyor alın size kadın tır şoförü

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Affınıza sığınarak söylüyorum ancak bir "insan" bu kadar uzun süre yanlış bir eylemi sürdüremez. Yanlışlıkla gaza basmış olabilirsin durmadığını fark ettiğin zaman en azından panik halinde unutup freni bulamasan bile gazdan ayağını çekersin. Geri geri giderken çok gaza dokunmana gerek yok ve ayağının debriyajın üstünde hızlı frenlemek için beklemesinde bence bir sakınca yok. En fazla debriyaj balatalarını yersin, bir insanın ölmesindense bu daha makul.

Bence bütün problem düzgün bir şekilde eğitim veremeyen sürücü kurslarında. Benim kendi usta öğreticim "sana bu işi öğretmeden ehliyet verilmesine yardımcı olabilirim ancak benim çoluk çocuğum var yarın öbür gün benim karşıma çıkıp kötü bir kaza ile ölmemize sebep olabilirsin" demişti.

Ehliyet ücreti zaten yeterince pahalı, en yüksek ücreti kurslara ödemekteyiz. Bari düzgünce öğretsinler de insanlar şans eseri sınavdan başarılı not almasa.

Videoyu izlemedim fakat açıkca cinsiyet tartışması belli oluyor.

Erkekler yüzünden kendilerine olan güvenlerini kaybettiklerini düşünüyorum daha iyi sürenlerini de gördüm sürmeyenlerini de.

Birde ülkemizdeki milletin agresif sürüş sistemi olunca tecrübe edinmeleri hiç olmuyor..

Allah aşkına şurada kadınlar erkeklerden iyi sürebilir, iyi sürenler gördüm demeyin. İyi süren kısım %10 falandır. Kalanı gerçekten berbat sürüyor. Olay neye bağlanır bilmem. Geçen motorla yanımızdan bir araç fırladı gitti toplarladık kesin kadındır bu dedik merak ettik az hızlanıp baktık cidden o derken kadın hızını artırıp kedinin üzerinden geçti ve gördüğüm en berbat ölüm şekliydi. O zamandan beri nefretim var. Yurtdışında nasıl işliyor bilmiyorum ama ülkemizde kadın sürücülere olan önyargımın yıkılması çok zor (genel anlamda).

Allah aşkına şurada kadınlar erkeklerden iyi sürebilir, iyi sürenler gördüm demeyin. İyi süren kısım %10 falandır. Kalanı gerçekten berbat sürüyor. Olay neye bağlanır bilmem. Geçen motorla yanımızdan bir araç fırladı gitti toplarladık kesin kadındır bu dedik merak ettik az hızlanıp baktık cidden o derken kadın hızını artırıp kedinin üzerinden geçti ve gördüğüm en berbat ölüm şekliydi. O zamandan beri nefretim var. Yurtdışında nasıl işliyor bilmiyorum ama ülkemizde kadın sürücülere olan önyargımın yıkılması çok zor (genel anlamda).
Yurtdışında işleyiş çok sert. Sadece sakin mahalle aralarında bile "STOP" yazılarında durmadığında (araba gelmiyor olsa bile, yol komple boş olsa bile) birisi seni şikayet ettiğinde yüklü ceza alıyorsun. Trafik kuralları Amerika'da falan çok sert. Bence böyle olmalı da.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı