FTTH altyapı TurkNet'te yüksek ping değerleri

Ben ilk pingim yükseldiği zaman yazmıştım Online İşlemlere. Ertesi gün evime Türk Telekom ekipleri geldi. Binadaki kablolarda sorun olmadığını söyledi ISS'niz ile görüşün deyip gittiler. Ben tekrar Online İşlemlere yazdım. Download ve Upload hızımı düşürdüler ve sorununuz çözüldü dediler :D. İşimi gördüğü için uğraşmamaya karar verdim. Sonuçta 85TL'ye 100Mbps hız veren yok. Size tavsiyem iyi ping değerleri istiyonuz Türk Telekom'a geçin. Comnet'de iyi diyorlar ona da bakabilirsiniz.
Geçerim sıkıntı değil fakat aynı ping değerlerini alacaksam ve 24 mbps internete aynı ücreti ödemek istemediğimden cesaret edemiyorum.

Geçerim sıkıntı değil fakat aynı ping değerlerini alacaksam ve 24 Mbps internete aynı ücreti ödemek istemediğimden cesaret edemiyorum.

Binanızda Türk Telekom kullanan birileri vardır muhtemelen. Ufak bir ricada bulunup ping değerlerine bakabilirsiniz. Türk Telekom kendi fiber altyapısında kötü ping değeri vereceğini zannetmiyorum.

Binanızda Türk Telekom kullanan birileri vardır muhtemelen. Ufak bir ricada bulunup ping değerlerine bakabilirsiniz. Türk Telekom kendi fiber altyapısında kötü ping değeri vereceğini zannetmiyorum.
Sitede oturuyorum tüm dairelere fiber çekildi, herkes Türk Telekom kullanıyor fakat isteyeceğim testi telefondan veya kablosuz olarak yapacakları için benim için yeterli olmayacak :)

Hocam ne yapmam gerek? Aynı sitede oturduğum FTTH hizmeti üzerinden Türk Telekom interneti kullanan komşumun Speedtest üzerinden yaptığı testte aldığı ping sonucu 5 ve maalesef benim 20-25 arası.

Bir ara bizim bir arkadaşa da öyle olmuştu müşteri hizmetlerini aradı durumu anlattı sorunu hallettiler ( ISS gıbırnet)şu anki durum bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG-20201205-WA0006.jpg
    IMG-20201205-WA0006.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 138
41 veya 53ms olması FTTH için çok kötü olduğu kesin. Ülkemizde alınan pinglere bakarsak 53ms çoğu kişinin hayalini kurduğu değer. Şikayet veya kayıt açmanızın çözüm sağlayacağını sanmıyorum.

En kötü statik ip alarak mı çözüme kavuştururum?
Pek sanmıyorum, daha doğrusu %5 gibi ihtimali var.

27ms.JPG

Bu 9. ayda aldığım değerler, şu an 50ms'den aşağı inmiyor.

Benim gibip TT ofisini basmam lazım...

41 veya 53ms olması FTTH için çok kötü olduğu kesin. Ülkemizde alınan pinglere bakarsak 53ms çoğu kişinin hayalini kurduğu değer. Şikayet veya kayıt açmanızın çözüm sağlayacağını sanmıyorum.

Pek sanmıyorum, daha doğrusu %5 gibi ihtimali var.

Eki Görüntüle 789771
Bu 9. ayda aldığım değerler, şu an 50ms'den aşağı inmiyor.

Benim gibip TT ofisini basmam lazım...
Hocam CGN havuzundan çıkma imkanım yok mu? Her ne kadar tracert değerlerinde 54 görsem de oyunda en az 70-75 arası. Statik IP neden çözüm olmaz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı