Bence arıza kaydı bırakın olmadı statik ıp.
Statik IP'nin de çözüm olamayacağından bahsetmiş @Ulunay Eğer öyle ise almaya değmez. Rica etsem tracert görüntüsü atar mısınız?Bence arıza kaydı bırakın olmadı statik ıp.
Çünkü TürkNet'in üstünde kaldırabildiğinden daha fazla yük var. Veriyi taşımakta zorlanıyorlar.Statik IP neden çözüm olmaz?
Türk Telekom kullanan komşum speedtest.net'te 3 ping alırken ben aynı altyapıyı kullanarak TürkNet'te 20-25 arası alıyorum. Bu durum tamamen TürkNet kaynaklı değil mi hocam? Yoksa IP olayı mı? İnternet hızından feragat edip CS:GO'da sırf daha düşük ping almak için 24 mbps internete daha fazla para ödemeyi de göze alarak geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce çözüm olur mu bu benim için?Çünkü TürkNet'in üstünde kaldırabildiğinden daha fazla yük var. Veriyi taşımakta zorlanıyorlar.
Bu sorun çözülmeden diğer yöntemlerin etkisi pek olmaz.
Hız ölçmek adına yapılan sitelerde bulunan değerlere güvenmeyin. Yurt içi pingin 25 olması çok sıkıntı değil.Türk Telekom kullanan komşum speedtest.net'te 3 ping alırken ben aynı altyapıyı kullanarak TürkNet'te 20-25 arası alıyorum. Bu durum tamamen TürkNet kaynaklı değil mi hocam? Yoksa IP olayı mı? İnternet hızından feragat edip CS:GO'da sırf daha düşük ping almak için 24 mbps internete daha fazla para ödemeyi de göze alarak geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce çözüm olur mu bu benim için?
Benim gidip TT ofisini basmam lazım...
Server'i İstanbul seçince ping düşüyor mu merak ediyorum hocam. İstanbul Comnet'e ping atar mısınız?Merhabalar,
Evime FTTH Türk Telekom fiber geldi ve TurkNet firmasıyla dün bağlantıyı sağladım. Fakat ping değerlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Ethernet kablo bağlantısıyla hız testi sonuçlarında bir problem olmasa da ping normal değil. Ofisimde de FTTH altyapısı var fakat Superonline. Vie.valve.net sonuçları da aşağıdaki görsellerde mevcuttur. Speedtest'te en yakın sunucu da otomatik olarak Ankara'yı veriyor, anlam veremedim. Benim için en elzem nokta ping. İnternetim hızlı olmasa da olur ama ping olarak minimum ping alabileceğim ISS TurkNet olduğu konusunda birçok tavsiye görünce TurkNet bağlattım. Yurt dışı çıkışlarının da çok iyi olduğu konusunda birçok yorum görmüştüm.
dairemdeki Türk Telekom FTTH;
Eki Görüntüle 789310
Eki Görüntüle 789313
ofisteki Superonline tracert sonucu;
Eki Görüntüle 789314
Hocam Türk Telekomdaki arkadaşın pingi neden düşük SpeedTest'de biliyor musunuz? Çünkü Türk Telekom'un direk ilinizde noktası var. Ama TürkNet'in noktası yoksa çevre illerde varsa noktası direk olay şöyle oluyor. Hatta şöyle düşünelim ping attığınız sunucu hemen bir sokak arkada olsun. Siz ping paketi yolladığınız da direk olarak binaya hareket etmiyor o ping paketi. İlk olarak size en yakın olan TürkNet noktasına (Yüksek ihtimalle ilinizde TürkNet noktası yok) oraya gidiyor ordan tekrar ilinize gelip bu sefer de ping attığınız sunucuya geliyor. Yani bu da nerden baksanız en az 8ms demektir. İki defa geliş gidiş yaparsa tahminen en az 16ms'lik bir gecikme oldu. Elbette o TürkNet noktasının hızı ve altyapısı bağlantı kalitesine göre değişerek ise size 20-25ms veriyor. Yani özetlersek aslında pinginiz fazla değil. Sadece ilinizde noktası olmadığı için ilinizde yaptığınız SpeedTestler kendi çevrenizdeki sunucularda biraz alışılmışın dışında ping sağlıyor. Lol Tr'ye ping atsanız bile o yan sokakta olduğunu varsaydığımız sunucudan bile daha hızlı bağlanırsınız. Tahminen Ankara'ya yakınsanız en fazla 18ms-20ms gibi bir değer ile bağlanırsınız. Lol TR'ye.Hocam ne yapmam gerek? Aynı sitede oturduğum FTTH hizmeti üzerinden Türk Telekom interneti kullanan komşumun speedtest üzerinden yaptığı testte aldığı ping sonucu 5 ve maalesef benim 20-25 arası.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.