FTTH altyapı TurkNet'te yüksek ping değerleri

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 101
Çünkü TürkNet'in üstünde kaldırabildiğinden daha fazla yük var. Veriyi taşımakta zorlanıyorlar.

Bu sorun çözülmeden diğer yöntemlerin etkisi pek olmaz.
Türk Telekom kullanan komşum speedtest.net'te 3 ping alırken ben aynı altyapıyı kullanarak TürkNet'te 20-25 arası alıyorum. Bu durum tamamen TürkNet kaynaklı değil mi hocam? Yoksa IP olayı mı? İnternet hızından feragat edip CS:GO'da sırf daha düşük ping almak için 24 mbps internete daha fazla para ödemeyi de göze alarak geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce çözüm olur mu bu benim için?

Türk Telekom kullanan komşum speedtest.net'te 3 ping alırken ben aynı altyapıyı kullanarak TürkNet'te 20-25 arası alıyorum. Bu durum tamamen TürkNet kaynaklı değil mi hocam? Yoksa IP olayı mı? İnternet hızından feragat edip CS:GO'da sırf daha düşük ping almak için 24 mbps internete daha fazla para ödemeyi de göze alarak geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce çözüm olur mu bu benim için?
Hız ölçmek adına yapılan sitelerde bulunan değerlere güvenmeyin. Yurt içi pingin 25 olması çok sıkıntı değil.

Önemli olan dünya devlerinin olduğu noktalar. Oyun oynuyorsanız Valve, EA, Ubisoft gibi firmaların sunucularında aldığınız pingi karşılaştırın.

Daha iyiyse geçebilirsiniz.

Şahsen 2 yıl boyunca 10-15ms daha düşük ping almak için 24 Mbps'e hayatta katlanmam. Alınacaksa en az 35 Mbps alınmalı...

Benim gidip TT ofisini basmam lazım...

Müdürlükten bahsediyorsan bastım ve sonuç.

Desktop Screenshot 2020.12.18 - 23.41.15.80.png

Verimi gayrettepe yerine ulustan çıkartıyorlar şimdi bu ekstradan hizmetleri için teşekkür etmiyorum.

Trafik yoğunluğundan olduğu söyledi. 4 aydır trafik yoğunluğu sorunu var demek ki. Fakat bundan 1.5 hafta önce pingim 30 düşmüştü. Millet bir günlüğüne interneti kullanmayalımmı dedi bölgemdeki insanlar mantığa bak. Çözmek yerine çözmüyolar. Bunları söyleyende network amiri bir de. Oyun oynama o zaman dediğini duyduktan sonra yine baskın istiyorsunuz demek ki dedim içimden. Böyle konuşamaz kimseyle bir daha gideceğim yinemi aynı devam. THH başvuracağım. BTK tarafsız olsa onu denerdim.

Dün yazmıştım TurkNet Online İşlemlere dönüş yapmışlar. Türk Telekom saha ekiplerine iş emrini ilettik 36 saat içinde gelip bağlantıyı kontrol edecek dediler. Beni CGN IP havuzundan çıkarırmısınız demiştim sadece Türk Telekom ekiplerinin evime gelmesine gerek yoktu ama neyse gelsinler bakalım birşey çıkmayacağından eminim ama. Geldiklerinde söylemem gereken birşey varmı yüksek ping hakkında?
@Ulunay @Patrixcs @Mctavish

Merhabalar,

Evime FTTH Türk Telekom fiber geldi ve TurkNet firmasıyla dün bağlantıyı sağladım. Fakat ping değerlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Ethernet kablo bağlantısıyla hız testi sonuçlarında bir problem olmasa da ping normal değil. Ofisimde de FTTH altyapısı var fakat Superonline. Vie.valve.net sonuçları da aşağıdaki görsellerde mevcuttur. Speedtest'te en yakın sunucu da otomatik olarak Ankara'yı veriyor, anlam veremedim. Benim için en elzem nokta ping. İnternetim hızlı olmasa da olur ama ping olarak minimum ping alabileceğim ISS TurkNet olduğu konusunda birçok tavsiye görünce TurkNet bağlattım. Yurt dışı çıkışlarının da çok iyi olduğu konusunda birçok yorum görmüştüm.

dairemdeki Türk Telekom FTTH;

Eki Görüntüle 789310

Eki Görüntüle 789313

ofisteki Superonline tracert sonucu;

Eki Görüntüle 789314
Server'i İstanbul seçince ping düşüyor mu merak ediyorum hocam. İstanbul Comnet'e ping atar mısınız?
Hocam ne yapmam gerek? Aynı sitede oturduğum FTTH hizmeti üzerinden Türk Telekom interneti kullanan komşumun speedtest üzerinden yaptığı testte aldığı ping sonucu 5 ve maalesef benim 20-25 arası.
Hocam Türk Telekomdaki arkadaşın pingi neden düşük SpeedTest'de biliyor musunuz? Çünkü Türk Telekom'un direk ilinizde noktası var. Ama TürkNet'in noktası yoksa çevre illerde varsa noktası direk olay şöyle oluyor. Hatta şöyle düşünelim ping attığınız sunucu hemen bir sokak arkada olsun. Siz ping paketi yolladığınız da direk olarak binaya hareket etmiyor o ping paketi. İlk olarak size en yakın olan TürkNet noktasına (Yüksek ihtimalle ilinizde TürkNet noktası yok) oraya gidiyor ordan tekrar ilinize gelip bu sefer de ping attığınız sunucuya geliyor. Yani bu da nerden baksanız en az 8ms demektir. İki defa geliş gidiş yaparsa tahminen en az 16ms'lik bir gecikme oldu. Elbette o TürkNet noktasının hızı ve altyapısı bağlantı kalitesine göre değişerek ise size 20-25ms veriyor. Yani özetlersek aslında pinginiz fazla değil. Sadece ilinizde noktası olmadığı için ilinizde yaptığınız SpeedTestler kendi çevrenizdeki sunucularda biraz alışılmışın dışında ping sağlıyor. Lol Tr'ye ping atsanız bile o yan sokakta olduğunu varsaydığımız sunucudan bile daha hızlı bağlanırsınız. Tahminen Ankara'ya yakınsanız en fazla 18ms-20ms gibi bir değer ile bağlanırsınız. Lol TR'ye.

Anlatımım biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Dilerseniz tekrar anlatmayı deneyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı