FTTH altyapı TurkNet'te yüksek ping değerleri

Server'i İstanbul seçince ping düşüyor mu merak ediyorum hocam. İstanbul Comnet'e ping atar mısınız?

Hocam Türk Telekomdaki arkadaşın pingi neden düşük SpeedTest'de biliyor musunuz? Çünkü Türk Telekom'un direk ilinizde noktası var. Ama TürkNet'in noktası yoksa çevre illerde varsa noktası direk olay şöyle oluyor. Hatta şöyle düşünelim ping attığınız sunucu hemen bir sokak arkada olsun. Siz ping paketi yolladığınız da direk olarak binaya hareket etmiyor o ping paketi. İlk olarak size en yakın olan TürkNet noktasına (Yüksek ihtimalle ilinizde TürkNet noktası yok) oraya gidiyor ordan tekrar ilinize gelip bu sefer de ping attığınız sunucuya geliyor. Yani bu da nerden baksanız en az 8ms demektir. İki defa geliş gidiş yaparsa tahminen en az 16ms'lik bir gecikme oldu. Elbette o TürkNet noktasının hızı ve altyapısı bağlantı kalitesine göre değişerek ise size 20-25ms veriyor. Yani özetlersek aslında pinginiz fazla değil. Sadece ilinizde noktası olmadığı için ilinizde yaptığınız SpeedTestler kendi çevrenizdeki sunucularda biraz alışılmışın dışında ping sağlıyor. Lol Tr'ye ping atsanız bile o yan sokakta olduğunu varsaydığımız sunucudan bile daha hızlı bağlanırsınız. Tahminen Ankara'ya yakınsanız en fazla 18ms-20ms gibi bir değer ile bağlanırsınız. Lol TR'ye.

Anlatımım biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Dilerseniz tekrar anlatmayı deneyebilirim.
Hocam bende konu sahibi arkadaş gibi TurkNet kullanıyorum. Bağlattığım ilk hafta pingim 12'ydi. Şuanda 22'den az pingim yok. Muhtemelen bağlattığımın 2. haftasında beni CGN IP havuzuna attılar. Yukarıda bir hocam bahsetmişti. Konu sahibi arkadaşta atsın sonuçlarını bende bırakayım şuraya COMNET ping sonuçlarını. Normal mi sizce bu değerler? İlk hafta Valorant'da 20 ping alırken sabit şimdi 32 ping alıyorum. Rainbow Six Siege'de ilk hafta 59 ping alırken 75 civarı ping alıyorum şimdi.
test.png

Müdürlükten bahsediyorsan bastım ve sonuç.

Eki Görüntüle 790388

Verimi gayrettepe yerine ulustan çıkartıyorlar şimdi bu ekstradan hizmetleri için teşekkür etmiyorum.

Trafik yoğunluğundan olduğu söyledi. 4 aydır trafik yoğunluğu sorunu var demek ki. Fakat bundan 1.5 hafta önce pingim 30 düşmüştü. Millet bir günlüğüne interneti kullanmayalımmı dedi bölgemdeki insanlar mantığa bak. Çözmek yerine çözmüyolar. Bunları söyleyende network amiri bir de. Oyun oynama o zaman dediğini duyduktan sonra yine baskın istiyorsunuz demek ki dedim içimden. Böyle konuşamaz kimseyle bir daha gideceğim yinemi aynı devam. THH başvuracağım. BTK tarafsız olsa onu denerdim.
Değerli hocam merhabalar. Sorun sizden kaynaklı değil merak etmeyin. Benim TT Fiber kullanan arkadaş dün Rainbow'da 1086 pingi gördü ve oyundan düştü. ADSL kullanan arkadaşım ise üstüne Delay ve 1000 pingi görerek dereceli maçlardan geçici süreliğine ban yedi. Özetlersek bence TT'nin kabahati.

Bir de afedersiniz şimdi dikkatimi çekti ama sizi ilk bağladığı static.turktelekom sunucusuna olan pinginiz de fazla. Bu Tracert değerini yaparken indirme falan yapıyor olabilir mi evdeki herhangi bir cihaz?
Hocam bende konu sahibi arkadaş gibi TurkNet kullanıyorum. Bağlattığım ilk hafta pingim 12'ydi. Şuanda 22'den az pingim yok. Muhtemelen bağlattığımın 2. haftasında beni CGN IP havuzuna attılar. Yukarıda bir hocam bahsetmişti. Konu sahibi arkadaşta atsın sonuçlarını bende bırakayım şuraya COMNET ping sonuçlarını. Normal mi sizce bu değerler? İlk hafta Valorant'da 20 ping alırken sabit şimdi 32 ping alıyorum. Rainbow Six Siege'de ilk hafta 59 ping alırken 75 civarı ping alıyorum şimdi. Eki Görüntüle 791014
Nerede ikamet ettiğinizi sorabilir miyim değerli hocam ona göre yorun yapmak daha doğru?

@erengore arkada güncelleme yapıyormuşum malum altyapı VDSL olunca küçücük bile indirme yapsan ping tavan yapıyor. Bursa'da oturan birini de Ankara'dan çıkış vermek ayrı bir zeka göstermektir. Büyük ihtimalle THH başvuracağım artık. Sabır falanda bırakmadılar insanda. Paket kaybından geçilmiyor.

Desktop Screenshot 2020.12.20 - 12.49.38.37.png

Ping için TT geçin bende 5ms en fazla. TurkNet'de iken 30MS alıyordum testlerde.

Evet TT'ye geçsin sonra çoğrafi konumana göre 30 ping daha fazla alsın. Düzeltmeleri için aylar uğraşsın sonuç ise daha da kötü olsun aynen. Düşük hızıda yüksek fiyat ödesin zaten. Speedtesteki pingin zaten oyunlardaki pingi belirliyor değil mi? 🤣.

@erengore arkada güncelleme yapıyormuşum malum altyapı VDSL olunca küçücük bile indirme yapsan ping tavan yapıyor. Bursa'da oturan birini de Ankara'dan çıkış vermek ayrı bir zeka göstermektir. Büyük ihtimalle THH başvuracağım artık. Sabır falanda bırakmadılar insanda. Paket kaybından geçilmiyor.

Eki Görüntüle 791073

Evet TT'ye geçsin sonra çoğrafi konumana göre 30 ping daha fazla alsın. Düzeltmeleri için aylar uğraşsın sonuç ise daha da kötü olsun aynen. Düşük hızıda yüksek fiyat ödesin zaten. Speedtesteki pingin zaten oyunlardaki pingi belirliyor değil mi? 🤣.
Hocam evet ya TT altyapısı çok kısıtlı. 1 Gbps'lik altyapımda Download hızım 100 Mbps'ye sabitleniyor. Adeta altyapıyı çürütüyorlar ne büyük ahlaksızlık. Kısıtlamasalar şu altyapıyı yemin ediyorum miss gibi download alıcam ama kısıtladıkları için 93 Mbps görüyorum en yüksek. Teşekkürler TT.

Bu arada @blackdeadly hocam @Patrixcs hocamın dediği gibi TT'ye geçersen en yakınındaki sunucuya olan pingin az olur. Bu dediğim yere kadsr herşey güzel geliyor değil mi? Ama şansınız yaver gitmezse Yurt Dışı için aynısını söyleyemem. Benim şansım yaver gitmişti TT'deyken. 32ms ile bağlanıyordum Steam'e FTTH altyapımda. Ama böyle şanssız insanlar da var. En güzel örneği @Patrixcs hocamdır. Bu kaderi yaşamamak için elinden gelen herşeyi yapıyor. Bazen gerçekten üzülüyorum onun adına. TT'de de çoğu operatör gibi şans işidir. Ama TT'de VDSL ADSL falan kullanacaksanız aman diyim geçmeyin. TT'yi sadeve FTTH altyapı gibi bir Fiberoptik altyapıda kullanın. VDSL gibi yada daha kötü bir altyapıda kullanırsanız sorun yaşamanız kaçınılmazdır.

TTNET FTTH altyapıyla şu an 45MS alıyorum vie.valve.net için. Bazı VDSL kullanıcıları aynısını veya daha düşüğünü alıyor TTNET garip.

Ping için TT geçin bende 5ms en fazla. TürkNet de iken 30ms alıyordum testlerde.
Oyunlardaki ping değerlerinizi karşılaştırmış mıydınız?

Server'i İstanbul seçince ping düşüyor mu merak ediyorum hocam. İstanbul Comnet'e ping atar mısınız?

Hocam Türk Telekomdaki arkadaşın pingi neden düşük SpeedTest'de biliyor musunuz? Çünkü Türk Telekom'un direk ilinizde noktası var. Ama TürkNet'in noktası yoksa çevre illerde varsa noktası direk olay şöyle oluyor. Hatta şöyle düşünelim ping attığınız sunucu hemen bir sokak arkada olsun. Siz ping paketi yolladığınız da direk olarak binaya hareket etmiyor o ping paketi. İlk olarak size en yakın olan TürkNet noktasına (Yüksek ihtimalle ilinizde TürkNet noktası yok) oraya gidiyor ordan tekrar ilinize gelip bu sefer de ping attığınız sunucuya geliyor. Yani bu da nerden baksanız en az 8ms demektir. İki defa geliş gidiş yaparsa tahminen en az 16ms'lik bir gecikme oldu. Elbette o TürkNet noktasının hızı ve altyapısı bağlantı kalitesine göre değişerek ise size 20-25ms veriyor. Yani özetlersek aslında pinginiz fazla değil. Sadece ilinizde noktası olmadığı için ilinizde yaptığınız SpeedTestler kendi çevrenizdeki sunucularda biraz alışılmışın dışında ping sağlıyor. Lol Tr'ye ping atsanız bile o yan sokakta olduğunu varsaydığımız sunucudan bile daha hızlı bağlanırsınız. Tahminen Ankara'ya yakınsanız en fazla 18ms-20ms gibi bir değer ile bağlanırsınız. Lol TR'ye.

Anlatımım biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Dilerseniz tekrar anlatmayı deneyebilirim.
1608460373405.png

Hocam bahsettiğiniz noktayı seçerek test yaptım ve sonuç yukarıdaki gibidir. Benim takıldığım nokta en basitinden dün 6 arkadaşımla birlikte bir sunucudayken ping değeri en yüksek arkadaşımın 7 ve 8'di. Fakat sadece benim 21'di. Bu arkadaşlar İstanbul'da Superonline FTTB hizmeti almaktalar, ben FTTH hizmeti alıp bu ping değerleriyle onlarla aynı oyunda olunca ister istemez insanın canı sıkılıyor.

Oyunlardaki ping değerlerinizi karşılaştırmış mıydınız?

Eki Görüntüle 791127

Hocam bahsettiğiniz noktayı seçerek test yaptım ve sonuç yukarıdaki gibidir. Benim takıldığım nokta en basitinden dün 6 arkadaşımla birlikte bir sunucudayken ping değeri en yüksek arkadaşımın 7 ve 8'di. Fakat sadece benim 21'di. Bu arkadaşlar İstanbul'da Superonline FTTB hizmeti almaktalar, ben FTTH hizmeti alıp bu ping değerleriyle onlarla aynı oyunda olunca ister istemez insanın canı sıkılıyor.
Tamamdır sorunununuzu anlamış bulunuyorum. İnternet sağlayıcınızın POP noktalarıyla alakalı. Yani TürkNet ile alakalı. Maalesef yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi gözüküyor hocam. Belki belirtirseniz düzeltmeye çalışırlar ama zor gibi gözüküyor hocam.

Tamamdır sorunununuzu anlamış bulunuyorum. İnternet sağlayıcınızın POP noktalarıyla alakalı. Yani TürkNet ile alakalı. Maalesef yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi gözüküyor hocam. Belki belirtirseniz düzeltmeye çalışırlar ama zor gibi gözüküyor hocam.
Türk Telekom'dan internet hizmeti alsam ping sorununa çözüm olmaz mı? Hocam 24 mbps paketi kullanan karşı bloktaki komşumdan test sonucu istedim, attığı sonuç aşağıdaki gibi;

WhatsApp Image 2020-12-19 at 13.35.31.jpeg

@karadayiii komşundan tracert vie.valve.net komutuda iste. Ve senin ki ile ping değerlerini karşılaştır aralarından fark varsa çok fazla. Yani Telekom daha düşük ping sağlıyorsa yurtdışında (oyunlarda) bakılabilir. Fakat 5 ms fark var ise düşük hıza çok yüksek fiyat ödemeye hiç gerek yok. Kısaca değmez ama karşılaştır. Bu arada Bursa'da oturuyorsun rica etsem TurkNet'e CMD'ye tracert vie.valve.net değerlerini atar mısın? Bir de komşun oraya ping attığında kaç MS alıyor onu da söyler misin?

Bu arada komşunun IP adresi gözüküyor kaldır onu direkt.

@karadayiii komşundan tracert vie.valve.net komutuda iste. Ve senin ki ile ping değerlerini karşılaştır aralarından fark varsa çok fazla. Yani Telekom daha düşük ping sağlıyorsa yurtdışında (oyunlarda) bakılabilir. Fakat 5 ms fark var ise düşük hıza çok yüksek fiyat ödemeye hiç gerek yok. Kısaca değmez ama karşılaştır. Bu arada Bursa'da oturuyorsun rica etsem TurkNet'e CMD'ye tracert vie.valve.net değerlerini atar mısın? Bir de komşun oraya ping attığında kaç MS alıyor onu da söyler misin?

Bu arada komşunun IP adresi gözüküyor kaldır onu direkt.
Hocam çok büyük bir sorunum var. Lütfen beni yatıştırın sinirim tepeme çıkmış durumda. Lol serverine ping atarken çok ciddi paket kaybı uyarısı almaya başladım. Sonrasında modemi açtım kapattım falan birşeyler yaptım. Eski kabloyu falan da taktım. Sonuç olarak lol serverine eninde sonunda düzgün ping testi atabildim. Şimdi atıyorum 34ms diyor. Halbuki 10ms uzaklıktayım. Önceden 9 10 alıyordum. Sorun onunla da kalmadı. Xbox'da oyun oynanmıyor. CGN'den dolayı NAT hatası alıyorum hiçbir oyuna katılamıyorum. Wİ-Fİ istatistiklerini iste diyorum aldığım sonuç ise zaten beni çileden çıkardı. 201ms alıyorum FrankFurtta. Paket kaybı var. Upload yapamıyor gibiyim. 1 Mbps upload'ım var şu an Xbox üzerinde. Sibir krizi geçiricem artık. 201 i görünce zaten kalpten gittim. Lol serverine bağlantı kuramıyordum az önce. Şimdi bağlantı geliyor 35ms diyor. Lolü geçtim Xbox'da neden 201 ms veriyor hadi onu da geçtim. Ben neden önceden CGN IP'deyken oyunlara katılabiliyor iken neden şimdi katılamıyorum. Fena sinirlendim. Nedense tek muhatap olarak da sizi gördüm size söylemek istedim. Ne yapmalıyım şimdi ben?
Hocam çok büyük bir sorunum var. Lütfen beni yatıştırın sinirim tepeme çıkmış durumda. Lol serverine ping atarken çok ciddi paket kaybı uyarısı almaya başladım. Sonrasında modemi açtım kapattım falan birşeyler yaptım. Eski kabloyu falan da taktım. Sonuç olarak lol serverine eninde sonunda düzgün ping testi atabildim. Şimdi atıyorum 34ms diyor. Halbuki 10ms uzaklıktayım. Önceden 9 10 alıyordum. Sorun onunla da kalmadı. Xbox'da oyun oynanmıyor. CGN'den dolayı NAT hatası alıyorum hiçbir oyuna katılamıyorum. Wİ-Fİ istatistiklerini iste diyorum aldığım sonuç ise zaten beni çileden çıkardı. 201ms alıyorum FrankFurtta. Paket kaybı var. Upload yapamıyor gibiyim. 1 Mbps upload'ım var şu an Xbox üzerinde. Sibir krizi geçiricem artık. 201 i görünce zaten kalpten gittim. Lol serverine bağlantı kuramıyordum az önce. Şimdi bağlantı geliyor 35ms diyor. Lolü geçtim Xbox'da neden 201 ms veriyor hadi onu da geçtim. Ben neden önceden CGN IP'deyken oyunlara katılabiliyor iken neden şimdi katılamıyorum. Fena sinirlendim. Nedense tek muhatap olarak da sizi gördüm size söylemek istedim. Ne yapmalıyım şimdi ben?
Aha oyuna girmeyi başardım. Şimdi de fena ping spikelanıyor. 200den 50 ye düşüp 200 e geri çıkıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı