FTTH altyapı TurkNet'te yüksek ping değerleri

@erengore comnet ile konuşsana acaba çalışma falan mı yapıyorlar? @Tortue comnete geçiş yaptın mı? Yaptıysan şu an böyle sorun yaşıyor musun?
Bilmiyorum ama oyuna girdim şimdi ping spike'da gitti. Ama nedense çok hassas olduğunu hissediyorum bağlantının.

@Tortue comnete geçiş yaptın mı? Yaptıysan şu an böyle sorun yaşıyor musun?

Hala evrakları incelemediler haftasonundan dolayıdır diye düşünüyorum. Salı gününe kadar vakitleri var. İnceleyip TT ekibini yönlendirmezlerse başvurumu geri çekeceğim.

160847044487396932947097723339.jpg
Mükemmel değil mi (!) Önceden TT'deyken bu problem olmuştu ama sebebi DNS'ydi. 1.1.1.1'e alınca çözülüyordu. Ama şimdi durum şöyle farklı: Zaten Comnet 1.1.1.1 kullanıyor. Ve önceden de zaten ben ekstra bir ayarlama yapmama gerek olmadan kullanıyordum. Birden oldu bu olay. Birkaç gün müddet vereyim düzeltirler belki. Bir de sebepsizce şu router'i tekrar sıfırlamak istiyorum en az 15 defa sıfırlamışımdır. İnternette problem olunca sıfırlıyorum şu cihazı rahatlamak için. Şu Asus cihazını da öyle ters zamanda aldım ki cihazı çok kez sıfırladım kapattım. İnşallah bu kadar sıfırlama ve kapatmaktan dolayı zarar görmemiştir.

@Patrixcs
"Mümkün olan en kısa süre içerisinde inceliyorlar" şeklinde bir geri dönüş aldım canlı destekten. Yarın akşam 7'ye kadar vakitleri var artık. Yönlendirme yaptılar yaptılar, yoksa çakacağım iptal talebini yeter bu kadar.

Bu kadar zor olmamalı başvuruyu incelemek.
Bu arada haklısınız normalde o kadar uzun sürmemişti bizde bu geçiş süreci.

@erengore Hocam sizin upload hızınız yüksekti sanırım. Türk Telekom bunun farkına varıp hızınızı düşürüp sabitlemiş olabilir. Gece yarısından sonra test edip buraya atar mısınız sonucu?

Bu arada haklısınız normalde o kadar uzun sürmemişti bizde bu geçiş süreci.

Kabloluda aynı sorunu veriyor mu peki? Routerı en son sürümmü yaptın? Bizde en son sürümde Wi-Fi'de sıkıntı olmuştu önceki sürümü bir dene istersen. En kötü comneti ara sor çalışma var mı diye yoksa sorununu söyle.

@erengore Hocam sizin upload hızınız yüksekti sanırım. Türk Telekom bunun farkına varıp hızınızı düşürüp sabitlemiş olabilir. Gece yarısından sonra test edip buraya atar mısınız sonucu?
Hocam sorun şurda başlıyor. TT farketmedi hala. Ben telefondan SpeedTest atınca Upload 46 veriyor hala. Sorun şu benim için: Birden her sunucuda hata almaya başladım. Paket Kaybı aldım çok ciddi derecede. Modemi açtım kapadım düzeldi. Modemi kapatıp açınca pingler fırladı. Lolde 10ms alırken 34e çıktı. Xbox serverinde 201ms çok ilginç ama. Neden derseniz ben hiçbir sunucuda 160ms'in üstünü görmedim. 160ms'den kastım global olarak. ABD'ye 160 ile bağlanıyorum. Asya içinde 160 130 lerde birşey. Yani Xbox'a 201 diyorsa o pek gerçek olamaz farklı bir durum bar ortada. Onu çözemiyorum işte. Ya şu modeme zarar veriyor muyum diye de düşünmeye başladım. Kapatıp açıp sıfırlayıp duruyorum. Öyle hassasım ki şu internet konusunda. Kusursuz olmalı yani. Yüksek ihtimalle çalışma var. Geçenlerde de olmuştu Lol de 34'ü gördüydüm. Sonrasında düzelmişti. Şimdi tekrar bozuldu. Ama Xbox serveriyle olan iletişimim fena halde kötüleşti. 201ms alıyorum ve Upload yapamıyorum doğru düzgün servere. Download hadi yine bir derece iyi ama Upload'da sorun var.
Kabloluda aynı sorunu veriyor mu peki? Routerı en son sürümmü yaptın? Bizde en son sürümde Wi-Fi'de sıkıntı olmuştu önceki sürümü bir dene istersen. En kötü comneti ara sor çalışma var mı diye yoksa sorununu söyle.
Hocam evet bende de en son sürümde sorun oldu bir eskisini kullanıyorum şu an. 9948 sürümü sanırım. 10177 de LED göstergeler yanmıyor bende. Yeni güncelleme bekliyorum.
Bir de hocam ben bu modemi sıfırlayıp kapatıp duruyorum. Sizce zarar veriyor olabilir miyim?

@karadayiii komşundan tracert vie.valve.net komutuda iste. Ve senin ki ile ping değerlerini karşılaştır aralarından fark varsa çok fazla. Yani Telekom daha düşük ping sağlıyorsa yurtdışında (oyunlarda) bakılabilir. Fakat 5 ms fark var ise düşük hıza çok yüksek fiyat ödemeye hiç gerek yok. Kısaca değmez ama karşılaştır. Bu arada Bursa'da oturuyorsun rica etsem TurkNet'e CMD'ye tracert vie.valve.net değerlerini atar mısın? Bir de komşun oraya ping attığında kaç MS alıyor onu da söyler misin?

Bu arada komşunun IP adresi gözüküyor kaldır onu direkt.
Zaten konuyu açma nedenim tracert değerleriyle alakalı. İlk mesajımdaki tracert değerleriyle alakalı görsellerim mevcut.
Ayrıca komşudan bu tracert değerlerini nasıl isteyeceğim bilemiyorum, bunu izah etmem biraz zor. Çünkü speedtest'i bile anca alabildim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı