Full body antrenman programı nasıl?

Aze.04

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Ben 14 yaşındayım ve evde spor yapıyorum. 1 ay yaptım bro split tarzında 3 kq ağırlıkla gelişmiyordum. Şimdi Full body yapacağım 15'e 3 ay sonra geçeceğim. 159 cm boy, 56 kg. İlk başladığımda 58-57 kgdim. Dumbbell hafif olduöu için çoğu beden ağırlığıyla olacak. Kendi yaptığım programa bakın tavsiyeleriniz varsa buyurun. Programı alt vücut üst vücut şeklinde haftada 5 gün yapacağım ve bir kasa 2 hareket ekledim, yeter mi? 4x12 yapıyorum program burada:
-Üst vücut: Göğüs, triceps, biceps, omuz.
-Alt vücut: Sırt, ayak, karın.
  • Üst vücut antrenmanım: Push up; dips; chin up; biceps curl; bench dips; diamond push up; lateral raise; front raise.
  • Alt vücut antrenmanım: Dumbbell squat; dumbbell lunge; pull up; bent over dumbbell row; UPS knees; crunch; plank.
(1.gün üst vücut.
2.gün alt vücut.
3.gün üst vücut.
4.gün alt vücut.
5.gün üst vücut)
Yani nasıl iyi mi? Bir de şekeri filan kestim ama benim yağ yakma gibi derdim yok kasları inşa edeyim yağ yakımı önemli değil 15% yağ oranım var zaten.

Tüm hafta içi yapma. Mümkünse 3 gün yap, 1 off günü ver.

Row'ların çoğu üst sırtı çalıştırır bunları söyleyeyim. Deadlift alt sırtınızı geliştirir. Cable row ve lat pull ile alt sırtınızı destekleyebilirsiniz fakat tutuş açınıza göre değişir. Cable'da karnınızın altına doğru çekerseniz alt sırt daha aktif olacaktır. Lat pull'da mümkünse dar tutmayın.

Hevesiniz güzel ama bu yaşlarda yağ şeker kesmek düzenli gym falan pek önerilen şeyler değil zaten gelişme çağındasın vücudun daha yeni oturuyor.
Tabii ki sağlıksız şeker ve sağlıksız yağlardan bahsetmiyorum sağlıklı ihtiyacımız olanlardan bahsediyorum.

Ek olarak Full body yapacaksan ağırlığına göre ertesi gün off vermek daha mantıklı kasların dinlenmesi için.

Hevesiniz güzel ama bu yaşlarda yağ şeker kesmek düzenli gym falan pek önerilen şeyler değil zaten gelişme çağındasın vücudun daha yeni oturuyor.
Tabii ki sağlıksız şeker ve sağlıksız yağlardan bahsetmiyorum sağlıklı ihtiyacımız olanlardan bahsediyorum.

Ek olarak Full body yapacaksan ağırlığına göre ertesi gün off vermek daha mantıklı kasların dinlenmesi için.

Zaten bir gün çalıştırdığım kası yarın çalıştırmıyorum çok uzun süreli olmaması için sırt-ı alt gövdeye koydum yani bir kas çalıştığında 48 saat sonra yeniden çalışyor zaten ve haftanın 2 günü off.

Zaten evde yapıyorum ve beden ağırlığımla 3-5 ay çalıştıktan sonra ya bro splite geçeceğim ya da ağırlıkları ağrtırp hareketleri değiştireceğim ve 1 kas için (mesela biceps) 2 hareket 4 set 12 tekrar yeter mi? Set sayılarını 2 haftadan bir kaldıracağım son olarak evde 1,5 yıl yapmış kardeşim var şimdi de gym gidiyor bedeni mükemmel bunun için bende 1 yıl sonra gym planlıyorum yememe içmemede dikkat edeceğim sizce gelişir miyim?

Son düzenleme:
Push-up ve diamond push-up, göğüs kaslarını etkili bir şekilde çalıştırır ancak benzer kas gruplarını hedefler. Bu nedenle, üst göğüs bölgesini daha fazla çalıştırmak için alternatif olarak decline push-up gibi bir varyasyon ekleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı