Full body mi split antrenman mi?

4 gün full body yorar, full body rest full body rest şeklinde yaparsanız bir haftada 3 kere diğer haftada 4 kere çalışmış olursunuz o daha iyidir ama bence upper lower daha eğlenceli, full body çok uzun sürüyor ve karın forearm gibi kaslara zaman kalmıyor.

Çok ileri seviye sporcular hariç benim tavsiyem her zaman full body'dir. Hakkını verdikten sonra eksik kalan bir bölgen olmaz. Haftada 3 gün olacak şekilde yapabilirsin. Vücudunun toparladığını düşünüyorsan 4 güne çıkarsın.

Chest Press
Chest Fly

Shoulder Press
Lateral Raise
Face Pull

Latt Pulldown
Cable Row

Incline Dumbell Curl
Scull Crushers

Leg Press
Leg Extension

Çok dinlenmeyeceksin. Çatur çutur basıp çıkacaksın. Hem kas kütlesi ekleyeceksin, hem dayanıklılığın ve kondisyonun artacak hem de deli gibi yağ yakacaksın. İsteğe bağlı olarak Chest Press, Chest Fly veya Shoulder Press ve Lateral Raise hareketlerini süperset olacak şekilde yapabilirsin. Bacak hareketlerini öne alabilirsin.

Splitten kasıt geleneksel
Göğüs Triceps
Sırt Biceps
Omuz Bacak
tarzı bir şeyse iyi bir seçim değil 4 gün için.
4 gün için Fullbody ya da Upper Lower yapabilirsin.
Sagolun hocam

Çok ileri seviye sporcular hariç benim tavsiyem her zaman full body'dir. Hakkını verdikten sonra eksik kalan bir bölgen olmaz. Haftada 3 gün olacak şekilde yapabilirsin. Vücudunun toparladığını düşünüyorsan 4 güne çıkarsın.

Chest Press
Chest Fly

Shoulder Press
Lateral Raise
Face Pull

Latt Pulldown
Cable Row

Incline Dumbell Curl
Scull Crushers

Leg Press
Leg Extension

Çok dinlenmeyeceksin. Çatur çutur basıp çıkacaksın. Hem kas kütlesi ekleyeceksin, hem dayanıklılığın ve kondisyonun artacak hem de deli gibi yağ yakacaksın. İsteğe bağlı olarak Chest Press, Chest Fly veya Shoulder Press ve Lateral Raise hareketlerini süperset olacak şekilde yapabilirsin. Bacak hareketlerini öne alabilirsin.
Sagolun her gün bu program mi?

4 gün full body yorar, full body rest full body rest şeklinde yaparsanız bir haftada 3 kere diğer haftada 4 kere çalışmış olursunuz o daha iyidir ama bence upper lower daha eğlenceli, full body çok uzun sürüyor ve karın forearm gibi kaslara zaman kalmıyor.
Aynen oyle yapiyordum 1 gun fb 1 gun dinlenme

Karini evde calisiyorum.

Row yerine T-bar row veya alternatifi yapılsa daha iyi üst sırt için trapez vesaire.
Uzun baş odaklı daha temel bir hareket daha iyi olur, sadece 1 hareket yapacaksanız triceps için düz bar push down olsun kesinlikle.
Leg Press
Leg Extension
Bacak için baya yetersiz. Squat, leg extension (kalça odaklıysa leg curl ya da RDL), calf raise daha iyi olur.

6 tane bacak hareketim var diger butun bolgelerdende 6 isimlerini bilmiyorum. Gunde her bolgeyi 2 hareket ile calistiriyorum.

Row yerine T-bar row veya alternatifi yapılsa daha iyi üst sırt için trapez vesaire.

Uzun baş odaklı daha temel bir hareket daha iyi olur, sadece 1 hareket yapacaksanız triceps için düz bar push down olsun kesinlikle.

Bacak için baya yetersiz. Squat, leg extension (kalça odaklıysa leg curl ya da RDL), calf raise daha iyi olur.
Skull crusher zaten uzun bas icin en temel hareketlerden biri. Pushdown lateral head calistirir daha cok. Hacim icin skull crusher cok daha iyidir.

Leg press zaten cok yonlu bir hareket. Ayni anda bacak ve kalcanin bircok bolgesini calistirir. Leg extension da temel harekerden biri. Calf eksigi varsa calf raise de eklenebilir ama cok ileri seviye olmadikca ekstra calismaya gerek duymam. Zaten diger hareketlerde destekleyici olarak calisir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı