Futbolda nefes kontrolü nasıl olmalı?

BobMao

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, 12 yaşındayım ve defansta oynuyorum. Aslında defansta bayağı iyiyim ama hızım da bayağı iyidir. 5 yıl tekvandoya gittim ben bu yüzden bacak kaslarım ve reflekslerim de iyi ama tek bir sorunum var bir koşarsam nefes sıkıntısı yaşayıp daha koşamıyorum. Enerjim varken 3 kişiyi geçebiliyorum beden dersinde ( hızım sayesinde) ama sonra enerjim tükeniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ben de seninle aynı sorunu şu an yaşıyorum çünkü antrenman yapmıyorum ve aerobik kapasitem için çalışma yapmıyorum. Eski futbolcu olarak sana verebileceğim tavsiyelerden birisi gündelik 30 dakika nefes açmak için dışarıda temiz havada yüksek tempolu yürüyüş 15 dakika, 15 dakika da %50-60 bandında koşu. Zamanla birkaç hafta sonra 30 dakikayı da aynı tempoda hiç kesmeden koşu yap, 1-2 ay sonra da bunu %70-80 bantlarında yap ki ciğerlerin açılsın, kapasiten gelişsin. Ayrıca çok çok iyi kondisyonun bile olsa her futbolcu yorulur, nedeni biz insanız ve belirli kapasitemiz var. 3 kişiyi geçmek yerine 1 kişiyi geçtikten sonra pas ver her pozisyonda çalım denemene gerek yok, defans oyuncusu ayağını hızlı kullanmalıdır. Futbolcu olmak istiyorsan da çok çalışmalı, haftada 1-2 gün bireysel kendine eklemeler yapmalısın. Bu koşu-yürüyüş karışık ciğer antrenmanını da haftada 3 kez uygula, farkı görürsün. Başarılar dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı