FX 4100 Overclock Rehberi

@BilgisayarKurdu , Eve gidince bugün halledeceğim. İşlemci soğutucusunu herzaman iyi monte ederim mesleğimden dolayı. İlk gün aldığımızda parçaları takarken macun hafif kurudu ve kalın diye ikinci gün söküp tekrar ince macun çektim. Soğutucu montajından yana sıkıntı yok. Kasada ki üç fanı içeriye üfleteceğim, sürümü de belirtirim. Bios default ayarlarda tekrardan sistemi teste tabii tutacağım... Teşekkürler, bilgilendiririm.

Dostum bak kafana göre macun sürme :) Sana bilgisayara geçince bir video atacağım. Kredi kartı ile falan ince macun çekmeye çalışma, fazla ince olması da sıcaklık artışına neden olur.

Çok fazla ince çekmedim zaten, işlemci üzerinde boşluk kalmadan bıraktım. Hava boşluğu kalmasın diye de soğutucuyu üzerine koyunca hafif sağ sola oynattım.

@BilgisayarKurdu, kasamın yanındaki dört adet fanı içeri hava üfleyecek şekilde değiştirdim. Benim işlemci fanım 600Rpm ile dönüyormuş en fazla, slient mode kablosu ile monte etmişim şimdi 1250Rpm ile dönüyor. 4,2Ghz de prime95v287 ile yaklaşık 5 saat test yaptım toplam da. Bugün sabah 7 ile 9.30 arasında bıraktım teste ve sonuçlar bu şekilde. Senin görüşünce iyi mi? Bu arada kasa fan kontrolcümü en aza düşürdüğümde işlemci sıcaklığı düşüyor 3-4 derece sona getirdiğimde ise işlemci sıcaklığı artıyor...

Dosya Ekleri

• CPU-7-9.png
    CPU-7-9.png
    273,4 KB · Görüntüleme: 283
@BilgisayarKurdu, işlemcimi 4,2Ghz aldım anakart ayarlarından Prime95v287 ile yaklaşık 5 saat test yaptım kasa fan kontrolcüm en düşüğe aldığım zaman en fazla 73 derece oldu stabil olarak 63-68 arasında gidip geliyor sabit olarak genelde 67 derece. Resimde bunu gösterdim. Bu değer iyi mi?

@BilgisayarKurdu, işlemcimi 4,2Ghz aldım anakart ayarlarından Prime95v287 ile yaklaşık 5 saat test yaptım kasa fan kontrolcüm en düşüğe aldığım zaman en fazla 73 derece oldu stabil olarak 63-68 arasında gidip geliyor sabit olarak genelde 67 derece. Resimde bunu gösterdim. Bu değer iyi mi?
Test süresini biraz abartmışsın açıkçası ancak zarar gelmez :) Sıcaklıklarda sorun yaratacak bir durum söz konusu değil.
Bu şekilde kullanabilirsin. Zaten aldığın değerler işlemcinin ulaşabileceği maxsimum değerlerdir. Oyun oynarken bu seviyelere gelmeyecek, tahminen 58-60 civarını aşmayacaktır.

Son olarak sorularını yeni bir konuda, ismimi etiketleyerek sorarsan başkaları için de faydalı olacaktır.

Merhabalar,
Sistemim:
Asus M5A78LM-LX3
AMD FX6300
Sapphire HD7850 OC Edition
8GB HyperX Fury

Biostan sadece cpu raito değiştirerek 4.3 ghz çektim.İşlemcim max 59 derece oldu.Hiç mavi ekran,kapanma görmedim.Program da hiç hata vermedi.

Fakat hiç voltajı felan auto da bırakarak 4.3'e çekebilmem normal mi ?
Yaptığım şey zararlı mı ?
Böyle kullanırsam sıkıntı olur mu ?

Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı