FX 8150 Isı değerleri

Yok daha neler kardeşim, 2500 RPM çıkartmak bir çözüm değil. Gürültüden durulmaz :D
Güç tasarrufu moduna almak da performans'dan ödünç verecektir. Arkadaş OC yapmak için soğutucu aldı, amacı 4,6 GHZ'lere çıkmaktı.

Alperen hazırlamış olduğum rehberde OC Tuner ayarından resimli olarak bahsetmiştim.

OC Tuner değil, Ai Overclock Tuner'in karşısındaki seçeneği değiştirmeyi dene.
Gerçi ben denedim, bende bir sıcaklık farkı olmadı :D 4,4 GHZ voltajlı olarak 45-50 dereceyi geçmeden kullanmaya devam ediyorum uzun bir süredir.
Sende neden öyle oluyor bir türlü anlamadım, başka bir şey gelmiyor insanın aklına.
Ben zaten OC yi kapattırmaya çalışıyorum. Otomatik artıyor ayar güç çok çekiyor.

- - - Güncellendi - - -

Ben orayla burayla uğraşana kadar BIOS'u bir sıfırlayım. Baktık düzelmiyor ondan sonra bakarız. Sorun burada 4-5 derece değil. Gökhan'ın da dediği gibi overclock yapmayı geçtim, stok fanda nasıl sorunluysa bunda da öyle sorunlu. İşlemcide veya anakartın işlemci soketinde bie sorun olma ihtimali var mı ?
Pili çıkarıp taksam sıfırlanır değil mi ? Bir sorun olmaz sanırım.
İlk önce Bir format at. Formattan sonra driver yükleme sadece Ekran kartı driveri ve etnetnet yüklü olsun. Biosu dediğim şekilde Ayarla ve ısıyı aida64den kontrol et. Eğer hala düzelme yoksa PSU'da sorun olabilir. cmos cleaer dediğin şekilde yapınca zaten bilgisayar açılmayacakdı 1-2 yapınca açılır bu sadece Bios ayarını resetler biosu geri düşürmez yani bios versionu düşürmez.
İyi bir soğutucun yoksa soğutucunu sağlam bişey al. Akasa ürünleri şekile güvenip aldanma hava akımı vs bunlara bakıp al. Soğutucuyu takarken iyi oturduğundan emin ol.

Ben zaten OC yi kapattırmaya çalışıyorum. Otomatik artıyor ayar güç çok çekiyor.

- - - Güncellendi - - -

İlk önce Bir format at. Formattan sonra driver yükleme sadece Ekran kartı driveri ve etnetnet yüklü olsun. Biosu dediğim şekilde Ayarla ve ısıyı aida64den kontrol et. Eğer hala düzelme yoksa PSU'da sorun olabilir. cmos cleaer dediğin şekilde yapınca zaten bilgisayar açılmayacakdı 1-2 yapınca açılır bu sadece Bios ayarını resetler biosu geri düşürmez yani bios versionu düşürmez.
İyi bir soğutucun yoksa soğutucunu sağlam bişey al. Akasa ürünleri şekile güvenip aldanma hava akımı vs bunlara bakıp al. Soğutucuyu takarken iyi oturduğundan emin ol.

Daha önce de OC'lu ve OC'suz denemişti stok ve sonradan almış olduğu soğutucu ile. Oldukça iyi bir işlemci soğutucusu var.

- - - Güncellendi - - -

Soğutucum gayet iyi. Şekline bakarak değil. Testlere bakarak aldım. Ayrıca soğutucu kötü bile olsa değerler normal değil. Hadi soğutucu dandik diyelim stok fandan daha kötü olacak değil ya. Daha öncede söyledim montajı düzgün yaptım oturmama gibi bir durum yok. Format atmak hiç istemeyeceğim bir şey. Formatın düzelteceğini sanmıyorum. Bu sorunu artık çözmek istiyorum kafayı yeme noktasındayım. Ama Technopat olarak bunu da çözeceğimize inancımız tam. Kırşehir'de işlemci bulamıyorum 1 günlük. Bulsam onu da takıp test edeceğim en azından böylece işlemcide bir sorun varsa ortaya çıkacak ama işlemci bulamıyorum.

Jumper'ı 1 ve 2. slottan çıkarıp, 2. ve 3. slota taktım. PC açılmadı. Geri 1. ve 2. slota taktım PC açıldı. Fakat BIOS sürümü falan aynı. Sıfırlanmadı sanırım.

- - - Güncellendi - - -

Pek ihtimal vermiyorum ama bakkal macunu bu ısı sorununda bu kadar etkili olabilir mi sizce ?

Sıfırlanmış.

Soğutucum gayet iyi. Şekline bakarak değil. Testlere bakarak aldım. Ayrıca soğutucu kötü bile olsa değerler normal değil. Hadi soğutucu dandik diyelim stok fandan daha kötü olacak değil ya. Daha öncede söyledim montajı düzgün yaptım oturmama gibi bir durum yok. Format atmak hiç istemeyeceğim bir şey. Formatın düzelteceğini sanmıyorum. Bu sorunu artık çözmek istiyorum kafayı yeme noktasındayım. Ama Technopat olarak bunu da çözeceğimize inancımız tam. Kırşehir'de işlemci bulamıyorum 1 günlük. Bulsam onu da takıp test edeceğim en azından böylece işlemcide bir sorun varsa ortaya çıkacak ama işlemci bulamıyorum.
Cevap beğenmiyorsanız yapabileceğim başka bişey yok, diğer kişiler öneri yapsın bundan sonra o zaman.

Cevap beğenmiyorsanız yapabileceğim başka bişey yok, diğer kişiler öneri yapsın bundan sonra o zaman.
Yanlış anlamayın beni lütfen. Mesajınızı beğenmeme gibi bir durumum yok, asla olamaz. Sadece soğutucumun iyi olduğunu ve format atmak istemediğimi söyledim. Format atmak çözüm olabilecekse (ufak bir ihtimalde olsa) denemek zorundayım zaten. Her yolu demeliyim ki çözebilelim. Size sert çıkmak gibi bir niyetim asla yok. Sonuçta bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. :)

- - - Güncellendi - - -

Aslında hiç sevmediğim bir şeydir zırt pırt konu güncellemek. Fakat bu konu canımı çok sıkıyor. Oyun oynayamıyorum. O yüzden şu anda güncelliyorum konuyu(cezası var mı bilmiyorum).

Adam sana yorumunu beğenmiyorum demiyor ki :D Daha önceden defalarca söylenen şeyleri tekrar söylemişsiniz, belki konuyu daha önceden bilmiyordunuz, olabilir yani sonuçta.
Format konusunda haklısın Murat. Bence de denenmeli.

Format sorunu çözer mi dersen, sen de biliyorsun ki bazı virüsler işlemciyi veya ekran kartı gibi donanımları durduk yerde çalıştırır hemde gereğinden fazla.
Amaç nedir ? İşlemci durduk yere kendini zorlasın ve başka işlerde eski performansını gösteremesin ve doğal olarak ısınsın.

İşlemcinin kullanım yüzdelerinde bir anormallik var mıydı ?

Muratın'da dediği gibi format yolunu dene ancak bilgilerini Acronis gibi bir program ile sağlama aldıktan sonra. İmajını alırsın sistemim, baktın bir farklılık yok eski haline çevirirsin.
Format yolu denenebilir yani.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı