FX 8150 Overclock

Açıkçası bunu sen deneyerek bulman gerek. Her işlemcinin OC kapasitesi aynı değildir. Bir kişi aynı işlemciyi 5 Ghz'de yakmayı başarırken, başka birisi OC rekoru kırabilir.

Yavaş yavaş işlemcinin çarpanını arttır. Stabil olmadığı durumlarda voltaj vermeye başla.
 
Sana bahsettiğim voltaj değerlerinde stabiliteyi sağlayamıyorsan 4,2 GHZ frekans değerine düşür işlemciyi.
1,380 veya 1,4 CPU voltajı ve 1,320 NB voljatı vermeyi dene.

Aslında 4,4 GHZ'de stabiliteyi sağlayamayacağını hiç düşünmüyordum, tam aksine 4,8 falan deneriz diye düşünüyordum.
Elbette sistemden sisteme OC sınırı ve stabilite için gerekli olan değerler değişir ancak 4,4'de takılmaması gerek diye düşünüyorum. Sınırı biraz daha yüksek olmalı.

Default ayarlar ile başka ve ilk adımda 4 GHZ yap. Daha sonra baktın ki sıkıntı olmuyor, yavaş yavaş artarak git.
4,2'de stabiliteyi sağlaman gerek. Ancak 4,4'de hemen sorun yaratması ilginç geldi bana yinede.

Mert'in de dediği gibi 4 GHZ'de stabil kalmazsa voltaj verirsin, stabil kalır ise yavaş yavaş frekans değerini arttır, stabilite bozulduğu anda voltajı bir kademe arttır.
 
Yok o da değişecek elbet ancak onu fazla yükseltme. CPU voltajda 1,5 NB voltajda 1,350 civarın ıgeçme şimdilik.
Stabilite sağlanmadıkça voltajı arttır, sağlanırsa frekansı. 4,4'e kadar gelsen yeter şimdilik.
 
Ben FX6300 kullanıyorum ve 4.4'te stabil bir şekilde kullanıyorum. Belki size yardımcı olur diye voltaj değerlerimi vereyim: CPU : 1.45 NB:1.3125

Yalnız ben bu değerleri deneme yanılma yoluyla buldum. Voltajları değiştirip Prime95 ile test ettim. Zaten olmadıysa 10 dk. içerisinde hata veriyor. En az bir saat test etmenizi öneririm. Çünkü bazem 40-50 dk. sonra hata verebiliyor.
 
Sistemden sisteme değiştiği için verdiğimiz voltaj değerlerinin pek anlamı kalmıyor, kendisi deneyerek bulmanı uygun voltajı. Ben sınırı verdim, şu şu sınırları geçme dedim. O aralıkta voltaj değerlerini denemeli. Eminim başaracaktır, er veya geç :D
 
Şimdi çarpanı değiştirerek Target CPU Speed'e bak... 4.0 GHZ olana kadar arttır. Bilgisayarı aç. Bir yandan Aida64 bir yandan AI Suite bir yandan prime95'i aç. Fanı %100'e getir. ^^ prime95'i çalıştır. Bilgisayarı işkence testine sokacak. En az 3-4 saat test etsin. Sıcaklıklarıda kontrol et. 65'i geçmemesi iyi olur. Eğer mavi ekran veya test error vermezse stabil demektir. Ayarldığın değerleri not al yada ASUS'un OC profile'ı var onunla kaydet BIOS'ta. Sonra gelelim 4.4'e... Yine çarpanı Target Speed 4.4'e gelene kadar arttır. Voltajı 1.38'li bir değere getirip aynı adımları dene. Hata verirse voltajı bir kıdem arttıra arttıra dene. En stabil değere ulaşacaksın. ^^
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı