FX-8300 sistem mavi ekran hatası veriyor ve RAM miktarı düşüyor

231981

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2018
Mesajlar
4.809
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar son zamanlarda sürekli mavi ekran hataları almaya başladım. Sistem boşta bile olsa mavi ekran veriyor. Mesela az önce mutfağa gidip geldim ben gelene kadar mavi ekran vermiş sistem yeniden açılmış masaüstüne gelmişti. Görev yöneticisinden baktım 10 saniye önce sistemin açıldığını gördüm çalışma süresinde. Bu sorunu acil çözmem lazım bazen önemli bir iş yaparken de mavi ekran veriyor. Mavi ekran sorunlarını çözmemde yardımcı olursanız inanın çok sevinirim. Sistem de Windows 10 2004 20H2 X64 PRO kurulu. 2 adet aynı marka model Dual kit şeklinde 4+4 8 GB RAM var. Her iki RAM'i'de Boot ederek çalışan Memtest ile test işlemi bitene kadar test ettim tertemiz çıktılar. Ortalama 7-8 saat falan sürmüştü test işlemi. BIOS'u sıfırladım yine düzelmedi. Sürücüleri kontrol ettim onlarda da bir sorun yok. Sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Minidump dosyanı paylaşırsan yardım edebiliriz.
 

Minidump dosyanı paylaşırsan yardım edebiliriz.

 
MSI Afterburner kaldırın.

GameLoop kaldırın.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc/ scannow komutunu uygulayın.

Ayrıca kullandığınız BIOS beta mümkünse kullanmayın. FD sürümüne düşebilirsiniz?

Afterburner'ı genelde kullanmıyorum sadece oyuna girerken açıyorum fan ayarı yapmıştım çünkü ekran kartı o fan ayarına göre çalışıyor. GameLoop ise PUBG Mobile için onu kaldırırsam oyunu açamam. BIOS evet beta aslında dün ona odaklandım bende hatta sitesine girip kontrol ettim bir eski sürüme düşürsem mi diye ama çözüm olacağını düşünmediğim için ellememiştim. BIOS'u bir önceki sürüme düşüreyim bakalım. Bu arada kayserilisiniz sanırım?
 
Soruna Afterburner ile GameLoop sorun olmuş. Varsa güncel sürümlerini yükleyin. ASUS Tweak ile fan ayarı yapılabiliyorsa onla bir deneyin isterseniz.

BIOS beta sürümlerini kullanmayı önermiyorum.

Malatyalıyım ama Kayseri'de yaşıyorum.

Şunu ekleyeyim o zaman. Mavi ekran aldığım da genelde bu programlar açık olmuyor. GameLoop zaten güncel ama Afterburner'a bakmam lazım. Farklı bir program da olur aslında fan ayarı yapıyorum sadece. BIOS'u şimdi flash belleğe attım onu yapacağım. Kayseriliyim bende solda Kayseri yazısını görünce sormak istedim. BIOS'u halledip geliyorum hemen.
 
VirtualBox sürücünü güncelle.

Ekran kartı sürücünü güncel ise kaldır tekrar yükle. Güncel değilse güncelle.

En başta DDU ile var olan sürücülerini sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.


BIOS sürümü olarak beta kullanmayın.
 
Virtualbox sürücünü güncelle.

Ekran kartı sürücünü güncel ise kaldır tekrar yükle. Güncel değilse güncelle.

En başta DDU ile var olan sürücülerini sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.


BIOS sürümü olarak beta kullanmayın.

BIOS'u eski sürüme düşürdüm beta değil şu an da. Şu an 5 dakika içinde 2 kere mavi ekran verdi yine PUBG Mobile oynarken acayip sinirim bozuldu. Bir de Blue screen view ile bakınca neden olan sürücü ntoskrnl.exe böyle yazıyor. Virtual box kurulu değilken de böyleydi bu arada.

Varsa başka minidump dosyası gönderebilirsiniz.

Şu an yok verirse atarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı