G102 vs Harpoon vs Rival 100 inceleme

Eki Görüntüle 256158
Öncelikle merhaba. Bugün bir karşılaştırma ile sizlerleyim, 150TL bandında alabileceğimiz en iyi giriş seviyesi FPS oyuncu farelerini inceliyoruz... Haydi başlayalım!
Kutu ve Paketleme
Kutular hemen hemen aynı boyutta ve kutuyu açtığımızda tüm modellerde ince plastiğin içindeki fareyle karşılaşıyoruz. Bu modellere bu iç paketlemenin yakışmadığını söylemeliyim ancak dış kutular gerçekten iyi bir his veriyor.
Eki Görüntüle 256160
Tasarım ve Hissiyat
Farelerin hepsinin gayet iyi bir tasarımı var. Farelerden G102, 2005 yılından beri üretilen G1 fareler ve onun modernize edilmiş versiyonları olan G100 serisinin nihayet tamamen yenilenmiş ve G Pro ile örgülü kablo dışında aynı kasayı paylaşan versiyonuyken Rival 100 de Rival'in ucuzlatılmış ve küçültülmüş modeli. Harpoon da tamamen yeni bir model.
Corsair'de daha sportif ve dinamik duran hatlar da yerini diğer modellerde daha sade hatlara bırakıyor. Rival 100'ün siyah haricindeki renkleri haricinde kullanılan malzeme aynı, kauçuk benzeri plastik. Bu nedenle hissiyat iyi. images-3.jpg downloadfile-5.png G102.png
Aydınlatma
Tüm modellerde RGB aydınlatma bulunuyor. En çok aydınlatma Rival ve G102'de bulunuyor. Rival100'de fare topu ve logo, G102'de de şerit aydınlatma ve logo aydınlatılırken Corsair'de sadece logo aydınlatılıyor. Bu ışıklandırmalar yazılımlardan kontrol edilebiliyor hatta bazı modellerde oyuna göre ayarlanabiliyor. Ancak tüm modeller bu bütçe aralığında çok iyi iş çıkarmış diyebilirim, aydınlatma konusunda bir Deathadder Chroma'dan geri kalmıyorlar hatta G102 geçiyor.
Yazılım
Tüm modeller gayet iyi bir yazılıma sahip ancak benim tercihim G102 oldu bu konuda. Yazılımlarda oyuna göre ayarlama mümkün.
PicsArt_08-24-11.59.37.jpg
Fonksiyonellik
Farelerin hepsi 6000DPI değerine sahip. Tüm tuşlara makro atanabiliyorken 2 ilave tuş var. Aynı zamanda optik sensöre sahip olan bu farelerin fonksiyonellik performansı gayet iyi.
Kişisel Kanaat ve Puanlama
Bu fareler bu bütçe aralığına göre çok çok iyi işler çıkarıyorlar. Aralarından G102, çok iyi satış sonrası destek ve çok iyi yazılım ve aydınlatma ile öne çıkarken, Corsair de kalite ve tasarımıyla öne çıkıyor, Steelseries de daha çok seçenek sunuyor. 10 üzerinden puanlamak gerekirse;
XRival 100G102Harpoon
Kutu ve Paketleme788
Tasarım ve Hissiyat 7 6 8
Aydınlatma896
Yazılım899
Fonksiyonellik788
Performans 8 8 8
Fiyat 7 8 9
Satış Sonrası 8 10 10
Hijyen-Kir tutmazlık 5 (Mat model) 5 5
Kişisel Kanaat878
Ortalama 7.3 7.8 7.9
Sıralama 3 2 1
[TBODY] [/TBODY]
Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım faydalı olmuştur...
images-4.jpg

Son düzenleme:
Şimdiye kadar hiç mouse pad kullanmadım öneriniz var mı ucuz olacak şekilde? Bir ara yorumda görmüştüm Steelseries QcK+ kullanıyorlarmış arkadaşlar lakin fiyatına baktığımda 89 TL olarak gördüm o yüzden almak istemedim. Evet dediğiniz gibi profesyonel bir oyuncu olmadığım için sensör farkını vs hissetmeyeceğim. Elime hangisi daha iyi oturur diye denemek isterdim ama ürünü internet üzerinden sipariş vereceğim daha doğrusu verdim, G102 Prodigy aldım umarım elime güzel oturur :)
İndirimde bu ürünü alabilirsin.

Corsair MM100 Medium Mousepad - CH-9100020-WW

Güvenli bir site ayrıca. :)

Şimdiye kadar hiç mouse pad kullanmadım öneriniz var mı ucuz olacak şekilde? Bir ara yorumda görmüştüm Steelseries QcK+ kullanıyorlarmış arkadaşlar lakin fiyatına baktığımda 89 TL olarak gördüm o yüzden almak istemedim. Evet dediğiniz gibi profesyonel bir oyuncu olmadığım için sensör farkını vs hissetmeyeceğim. Elime hangisi daha iyi oturur diye denemek isterdim ama ürünü internet üzerinden sipariş vereceğim daha doğrusu verdim, G102 Prodigy aldım umarım elime güzel oturur :)
Ben de internet üzerinden aldım ve Rival 100'den memnunum. Yani oturur elinize umarım merak etmeyin. :) Mouse pad olarak tam olarak bir şey diyemiyorum fakat ben SteelSeries QcK Medium kullanıyorum, gayet güzel. :) Güle güle kullanın bu arada fareyi.

Ben de internet üzerinden aldım ve Rival 100'den memnunum. Yani oturur elinize umarım merak etmeyin. :) Mouse pad olarak tam olarak bir şey diyemiyorum fakat ben SteelSeries QcK Medium kullanıyorum, gayet güzel. :) Güle güle kullanın bu arada fareyi.
Teşekkür ederim :) Mouse pad olarak 55-75 tl aralığında bazı güzel padler buldum ama fiyatı yine de yüksek geliyor sadece fare altında tutacağım bir ürün için o yüzden kararsızım alıp almama konusunda.

Teşekkür ederim :) Mouse pad olarak 55-75 tl aralığında bazı güzel padler buldum ama fiyatı yine de yüksek geliyor sadece fare altında tutacağım bir ürün için o yüzden kararsızım alıp almama konusunda.
Elbette sizin kararınız, ben de alırken aşırı değişik geliyordu bu derece pahalı olması fakat almıştım. Zaten bir kez alıyorsunuz ve seneler boyu gidiyor -3 senedir aynı mouse pad'i hiç bozulmadan kullanıyorum- tabi eğer kahve vs. üstüne dökmezseniz. Yani alırken bütçeniz zorlanmayacaksa iyisi mi alın derim çünkü masanın üstünde ile mouse pad arasında cidden fark oluyor ve fareye de yararlı, yıpratmaz fareyi. Zaten çok uzun süreler kullanırsınız.

Bu kadar övdüm eminim almak isteyeceksiniz fakat almayanı öldürmüyorlar yani dediğim gibi bütçenizi düşünün, para biriktirip 1 ay sonra falan da alabilirsiniz size kalmış. :)

Konuyu hortlattım ama Corsair Harpoon ve G102 Prodigy arasında kaldım. Kullanıcı gözüyle hangisini önerirsiniz?
Ben de ikisi arasında kalmıştım, ikisini de denemedim ama benim elime daha oturur diye Corsair Harpoon almaya karar vermiştim. Ama bakınırken Rival 100 indirime girince, onu aldım. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı