G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı üyeler anlamamış ve hala inanılmaz bir ısrarla anlamamak için çaba sarf ediyorlar. Bu çok ilginç bir şey.

Biraz geç olacak ama ben de bazı arkadaşlar gibi G3258'in 1700 TL gibi bir bütçe ile alınmasının saçma olduğunu düşünüyorum. "Azz" isimli üye gibi ben de SSD'yi sistemden çıkarıp i5 koymayı tercih ederdim. Ayrıca 750 ti ile shadow of mordor'da i5 işlemci kullanarak 1080p, ultra ayarlarda 40 FPS civarında gezen test video'ları izledim, technopat'ta yapılan testte ise G3258 ile 20 FPS gördüler. 1700 TL'den daha düşük bütçelere öneririm ben bu işlemciyi, bu bütçede gezenler için gerçekten saçma bir tercih olur. Ayrıca kısa ömürlü olması da bence tercih edilmemesi gereken bir işlemci olduğunu gösteriyor, oyun için bilgisayar toplanacaksa en az 1700 TL gözden çıkarılıp sisteme en az i5 işlemci dahil edilmeli. Tabii bu benim görüşüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle haklısın Eğer çok iyi bir performans istiyorsanız en az işlemci kadar da soğutmaya para harcamalı ve yine çok iyi bir anakart almalısınız. Amma ve lakin yine de İ5 fiyatından hesaplı olutor uyandırayım.

Söylediğin gibi 5 ay öncede kaldı o. Teknoloji böyle bir şey, sürekli yeniliyor kendini. Mesela şuanda 4790k en iyi işlemcilerden biri, seneye dönüp bakmiyacağız bile. Çünkü yeni nesil brodwel serisi gelmiş ve haswell işlemcilerin modası geçmiş olacak muhtemelen. Ama bu 4790k yı kötü yapmaz. Sadece daha iyisi gelmiş olur. 5 ay önce topladığın sistemin eskimesi, değiştirilmesi diye bir şey israftan öteye gitmez. Bence sen bunlara takılma bir sistem toplandığı zaman çok zaruri ihtiyaç dışında 4-5 sene değiştirilmemeli bence.

Daha iyi bir işlemci alıp aynı anakarta aynı soğutucuyla takmakta işlemciye yazık etmek değil midir? Unutmayalım ki daha pahalı bir işlemci dah pahalı bir anakart ve daha pahalı bir soğutma demektir. 500 Tl lik işlemci 2000 Tl lik ekran kartı alıpta sistemin gerisine toplam 300 Tl veriyorsanız daha iyi performans almıyorsunuz unutmayın.

G3258 işlemcisi ile İ5 4460 performansına yetişemezsin diyen arkadaş bendim. Sanırım bana gönderme yaptınız Recep hocam. Ben youtube'den g3258'in Cinebenchr15 testlerine baktım. Oradaki arkadaş H81 anakart ile en fazla 4.6 Ghz'ye çıkartıyordu işlemciyi. i3 4150 ile aynı puanı alıyordu G3258. Oyunlardaki tek çekirdek performansına lafım yok. Ben izlediğim videolara göre söylüyorum ki H81 anakart ile G3258 işlemcisine O.C atarsan ve 4.6 Ghz hızına ulaşırsan toplam yükte ancak i3 4150 performansına yetişirsin. Şuan mobildeyim. O arkadaşın videosuna erişemiyorum. Ama bulur bulmaz burada paylaşacağım. İyi forumlar. Not: Seviliyorsun Recep başkan.

Bence düşük bütçeye çok iyi bir işlemci ama orta seviye sistemlerde önerilmemeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…