G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Technopat sosyal, sanki kuzey kore devleti gibi insanların yaptığı yorumları silerek susturmaya çalışan yer oldu iyice. Technopat sosyale yorum falan atmam, ama misafir olarak arada bir girerim. Bende editörüm ve Eyüp de benim gibi editör arkadaşım. Şimdi ise daha büyük, Türkiye'nin tanınan, sevinen, yüzü gösterilmeyen fakat her şeyi daha gerçek anlatan bir siteye geçti. Uzun zamandır arkadaşlığımız var ve onla bu konulardan bahsederiz. Eyüp arkadaşımın kişiliğini bilirim espritüel insandır. Çiğ köfte konusunda silinen yorumu arşivden bulup buraya atacak kadar insanları düşürmek pek de iyi durum değil. Herkesin az da olsa saçma esprileri vardır fakat bunu ciddiye alman mizah seviyesini birazda gösterir. Ayrıca bu taraf tutma meseleside değil. Technopat YouTube kanalını 2.5 yıldır takip ediyorum, bir tane bile ucuz işlemci, ekran kartı vb. bir şey tanıttığınızı görmedim. İkinizi de severim fakat insanların yorumlarını silmeniz biraz "Gülü seven dikenine katlanır" gibi bir durum ortaya çıkardı. Yani bu yorumları görüyorsunuz, içinizde korku oluşuyor ve siliyorsunuz. Lütfen insanların durumlarını da anlayın. Sizin tribüne oynar şekildeki yorunlarınız asıl sizin seviyenizi düşürüyor. Tavırlarınız da buna dahil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde var mıdır bilmiyorum fakat GTX 970/980, R9 290X gibi kartlar ile G3258'e karşı 4690K işlemciyle testler yaparsanız çok iyi olur. Ben hiç TomsHardware gibi yerlerdeki testleri incelememiştim, kendi yaptığım testlerde bir sorun var ise G3258'in, stok 4690K'yı yakalamadığını söylediğim bir çok yorumda hata yaptığımı seve seve kabul ederim.

Benim gözlemlediğim durum ise G3258'in, R9 285 üzeri kartlar ile önemli bir darboğaz sıkıntısı yarattığı. 4.5 GHz'i geçme durumunda da en fazla R9 285 ve GTX 770'i kaldırabileceğini düşünüyorum o yüzden.

Not: İşlemciler üzerinde sadece G3258'in frekans hızını artırmak dışında hiç bir oynama yapmadım.
Hocam zaten 4.5GHz'de 7/24 kullanım için soğutucu gerekecek ve yavaştan İ5 kotasına kayacak.

Hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa ile Blizzard T2 Mini yeterli oluyor 4.5 GHz için fakat gerçek ısı testleri yaz aylarında yapılır. Sıcaklığın 40 derece olduğu aylarda Blizzard T2 Mini'nin nasıl bir soğutma performansı vereceğini ben de merak ediyorum çünkü geçen yaz bunun testini, G3258 hiç kullanmadığım için yapmamıştım. Video'ya kadar da düşük bütçeli sistemlerde kullanma gibi bir niyetim yoktu. Normal şartlarda işlemci ve soğutucu toplamda 270 TL'ye denk geliyor. En ucuz i5 işlemciye göre yaklaşık 200 TL gibi bir fark olduğu için bazı kullanıcıların bütçesi yetmeyebiliyor, gerçi yazın Blizzard T2 Mini'ler 90 derece gibi sıcaklıkları gösterirse işte o zaman dediğin gibi daha iyi bir soğutucu ile birlikte i5 4460'a yaklaşmış olur.

Son düzenleme:
G3258 işlemcisi ile İ5 4460 performansına yetişemezsin diyen arkadaş bendim. Sanırım bana gönderme yaptınız Recep hocam. Ben youtube'den g3258'in Cinebenchr15 testlerine baktım. Oradaki arkadaş H81 anakart ile en fazla 4.6 Ghz'ye çıkartıyordu işlemciyi. i3 4150 ile aynı puanı alıyordu G3258. Oyunlardaki tek çekirdek performansına lafım yok. Ben izlediğim videolara göre söylüyorum ki H81 anakart ile G3258 işlemcisine O.C atarsan ve 4.6 Ghz hızına ulaşırsan toplam yükte ancak i3 4150 performansına yetişirsin. Şuan mobildeyim. O arkadaşın videosuna erişemiyorum. Ama bulur bulmaz burada paylaşacağım. İyi forumlar. Not: Seviliyorsun Recep başkan.

Öncelikle Cinebench bir render yazılımıdır. G3258 için hep i5'ten daha iyi olunduğu kısmen doğru ama hep şu atlanıyor, G3258 overclock yapıldığında oyun performansı i5'ten daha iyidir, render yapancaklar için istediğin kadar overclock yap G3258 yetersiz bir işlemci. Seninde o video'da gördüğün durum normal, evet o yazılımı kullandığında i3 performansını yakalarsın ama sırf oyun oynamak için kullanacaksan G3258, i5'ten daha iyidir.

Yani bilgisayar da oyun videosu çekip bunları kısa sürede editleyip youtube'a eklemeyi düşüneneler yada başka işler için render yapacaklar i5 yada i7 almalı fakat sırf oyun oynamak için ve overclocktan anlayan biriyse G3258 ucuz ve ideal bir işlemci.

@Göksel Gündüz Peki 4 çekirdek kullanımını zorunlu kılan oyunlar 1-2 yıl içinde fazlalaştığında ne olacak? Malum, oyun firmaları gerektiğinden de hızlı bir şekilde bu yönde değişimler yapmaya başladılar. Bu işlemciyi düşük bütçeli sistem toplayan arkadaşlara uzun ömürlü olmayacağını, kısa bir süre sonra 4 çekirdekli bir işlemci ile yükseltme yapılması gerektiğini söyleyerek tavsiye etsek hiç bir sorun kalmayacak. Bu şekilde herkes tarafından önerildiğinde çok değil 1 yıl sonra forumda "geçen yıl bana bu işlemciyi önerdiniz, şimdi oyun oynayamıyorum" diye başlık açacak çok sayıda üye olacak. Hatta şu anda bile bazı forumlarda 2-3 oyun yüzünden bu tür konular açılıyor. Forumun yaş ve bilgi seviyesi ortalamasını göz önünde bulundurarak öneri yapmak gerekiyor. Sırf bunun ayrımı yapılmadıği için GTX 970 ekran kartlı sistemlere bu işlemciyi önermeye, hatta i7 4790K ile kıyaslamaya başlayanlar oldu.

@CemSimsek Editörsün ama hala virgül ve noktadan sonra boşluk bırakılması gerektiğini bilmiyorsun öyle mi? Hatta yazım yanlışlarına hiç girmiyorum. Ayrıca o arkadaşın burada yaptığı şey "mizah" falan değil, direk olarak saygısızlık hatta hakaretti.

Son düzenleme:
@Göksel Gündüz Peki 4 çekirdek kullanımını zorunlu kılan oyunlar 1-2 yıl içinde fazlalaştığında ne olacak? Malum, oyun firmaları gerektiğinden de hızlı bir şekilde bu yönde değişimler yapmaya başladılar. Bu işlemciyi düşük bütçeli sistem toplayan arkadaşlara uzun ömürlü olmayacağını, kısa bir süre sonra 4 çekirdekli bir işlemci ile yükseltme yapılması gerektiğini söyleyerek tavsiye etsek hiç bir sorun kalmayacak. Bu şekilde herkes tarafından önerildiğinde çok değil 1 yıl sonra forumda "geçen yıl bana bu işlemciyi önerdiniz, şimdi oyun oynayamıyorum" diye başlık açacak çok sayıda üye olacak. Hatta şu anda bile bazı forumlarda 2-3 oyun yüzünden bu tür konular açılıyor.

İşlemciye overclock yapıldığı için yine 4 çekirdekli oyunları oynayabileceksin. Belki bu sefer 4690K performansı vermeyecek ama açacaktır büyük ihtimal. Önemli olan çekirdek sayısı değil, çekirdeğin içindeki transistör performansıdır. G3258'in içindeki transistörlerin kalitesi i3'e göre ve bazı i5 modellerine göre daha kaliteli olduğu için bu kadar yüksek overclock yapılabiliyor dolayısıyla oyun performansı o kadar iyi.

4 çekirdekli oyun performansı için 1-2 sene ileriye gitmeye gerek yok, işte size FarCry 4 performansı. Oyunun istediği minimum gereksinimler için 4 çekirdekli işlemci olan Intel® Core™ i5-750 ve Phenom™ II X4 955 ve alttada çift çekirdekli G3258'ün FarCry4 permansı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• MINIMUM:
    • OS: Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
    • Processor: 2.6 GHz Intel® Core™ i5-750 or 3.2 GHz AMD Phenom™ II X4 955
    • Memory: 4 GB RAM
    • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD

store.steampowered.com: Far Cry® 4 on Steam

@Göksel Gündüz Ben de diyorum ki şu anda Far Cry 4 gibi oyunlarda ufak bir oynama ile oyunu 2 çekirdekli işlemcilerde çalıştırabiliyorsunuz fakat 2 yıl sonraki oyun teknolojileri buna izin vermeyecek. Oyun yapımcılarının, donanım firmaları ile ortak çalıştığını göz ardı ediyorsunuz. Donanımların yükselmesi demek, oyun yapımcıları için daha yüksek gereksinimlerde, oyunu optimize etmeden piyasaya daha hızlı sürebilmeleri demek. Hem zamandan, hem çabadan hem de maliyetten kaçınmak için harika bir yol oyun firmaları için.

Yoksa burada G3258'in bir oyunu çalıştırmak için yeterli kalitede olup olmadığı tartışılmıyor. Oyun yapımcılarının, donanım firmaları ile ortak çalışıp, sürekli sistemleri yükseltmelerinin her 2 tarafın da ekmeğine yağ sürdüğü için izledikleri iş politikaları yüzünden, bu işlemcinin kısa bir süre sonra kullanılmayacak duruma geleceğini tartışıyoruz.

Son düzenleme:
F/P olarak iyi bir işlemci. Fakat hava soğutma ile yapılacak maksimum overclock ile bile i5-i7 karşısında alınabilecek bir işlemci değil. Artık bu G3258 konusunun kapanması lazım. Düşük bütçeli kişilerin tercih edebileceği güzel bir ürün h81 anakart ile birlikte. İlerleyen zamanlarda güncelleyebilir de işlemcisini. Ekran kartı olarakta bence maksimum Gtx 760 / R9 270x alınmalıdır. Üstüne gerek yok darboğazlar olmaya başlar. İyi sosyaller. İyi sabahlar.

FarCry4'ü, 2 çekirdekli işlemcilerde oynama yapılarak açılabilindiğine dair bir bilgi gösterebilir misin? Bu yukarıdaki video'da herhangi bir oynama yapıldığı görünmüyor ve 19:05'te oyunun Ultra ayarda oynandığı görülüyor. Eğer senin dediğine düşünürsek yukarıdaki oyuna baz alırsak; i5-750 ve Phenom X4 955, 2009 yılında çıkan 6 senelik işlemciler.

Senin düşüncene göre bunu yapan iki oyun var, bunlardan biri Watch Dogs ve ikincisi Assasins Creed Unity. Bu oyunlarda çift çekirdekli işlemci kullananlar değil, 4 çekirdekli i5-i7 kullananlar bile sıkıntı çekiyor. Ubisioft bu yüzden bazı oyunlarını ücretsiz hediye olarak dağıttı. Eğer senin varsayımın doğru olacak olursa bu sefer firmalar zarara uğrar, hem daha çok oyun satmak varken neden grafiklere abanıp daha az oyun sattırmak için uğraşacaklar. 6 senelik işlemciyle bile oyun açıp oynatmak varken neden grafiklere abanıp 2 senelik yeni bir işlemci kullanılması için ısrar etsinler. Bilgisayar herkesin hemen pat diye alabileceği bir oyuncak değil, bence firmalar senin düşündüğünün tam tersini düşünüyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı