Hocam zaten 4.5GHz'de 7/24 kullanım için soğutucu gerekecek ve yavaştan İ5 kotasına kayacak.Elinizde var mıdır bilmiyorum fakat GTX 970/980, R9 290X gibi kartlar ile G3258'e karşı 4690K işlemciyle testler yaparsanız çok iyi olur. Ben hiç TomsHardware gibi yerlerdeki testleri incelememiştim, kendi yaptığım testlerde bir sorun var ise G3258'in, stok 4690K'yı yakalamadığını söylediğim bir çok yorumda hata yaptığımı seve seve kabul ederim.
Benim gözlemlediğim durum ise G3258'in, R9 285 üzeri kartlar ile önemli bir darboğaz sıkıntısı yarattığı. 4.5 GHz'i geçme durumunda da en fazla R9 285 ve GTX 770'i kaldırabileceğini düşünüyorum o yüzden.
Not: İşlemciler üzerinde sadece G3258'in frekans hızını artırmak dışında hiç bir oynama yapmadım.
G3258 işlemcisi ile İ5 4460 performansına yetişemezsin diyen arkadaş bendim. Sanırım bana gönderme yaptınız Recep hocam. Ben youtube'den g3258'in Cinebenchr15 testlerine baktım. Oradaki arkadaş H81 anakart ile en fazla 4.6 Ghz'ye çıkartıyordu işlemciyi. i3 4150 ile aynı puanı alıyordu G3258. Oyunlardaki tek çekirdek performansına lafım yok. Ben izlediğim videolara göre söylüyorum ki H81 anakart ile G3258 işlemcisine O.C atarsan ve 4.6 Ghz hızına ulaşırsan toplam yükte ancak i3 4150 performansına yetişirsin. Şuan mobildeyim. O arkadaşın videosuna erişemiyorum. Ama bulur bulmaz burada paylaşacağım. İyi forumlar. Not: Seviliyorsun Recep başkan.
@Göksel Gündüz Peki 4 çekirdek kullanımını zorunlu kılan oyunlar 1-2 yıl içinde fazlalaştığında ne olacak? Malum, oyun firmaları gerektiğinden de hızlı bir şekilde bu yönde değişimler yapmaya başladılar. Bu işlemciyi düşük bütçeli sistem toplayan arkadaşlara uzun ömürlü olmayacağını, kısa bir süre sonra 4 çekirdekli bir işlemci ile yükseltme yapılması gerektiğini söyleyerek tavsiye etsek hiç bir sorun kalmayacak. Bu şekilde herkes tarafından önerildiğinde çok değil 1 yıl sonra forumda "geçen yıl bana bu işlemciyi önerdiniz, şimdi oyun oynayamıyorum" diye başlık açacak çok sayıda üye olacak. Hatta şu anda bile bazı forumlarda 2-3 oyun yüzünden bu tür konular açılıyor.
- MINIMUM:
- OS: Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
- Processor: 2.6 GHz Intel® Core™ i5-750 or 3.2 GHz AMD Phenom™ II X4 955
- Memory: 4 GB RAM
- Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD