G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar selam, 3-4 aydır g3258'i @4.4 ghz'de kullanıyorum. İşlemciyi idareten almıştım, 4790k için para biriktirene kadar idare etsin yeter diyordum, dolar vs yükseldi ve işler de beklediğim gibi gitmedi. Henüz alamadım istediğim işlemciyi fakat şu ana kadar bu işlemciden çok memmunum. Çok oyun oynayan birisi değilim fakat bol bol 3d animasyon vs vs çalışıyorum. Eski ofisimde 2. nesil i7, yeni ofisimde ise Xeon serisi işlemci kullandım. Ara sıra yoğunluktan eve iş getirmem gerekiyor. Kullandığım 3d program çoğu zaman tek çekirdek kullandığı için hiçbir sorun yaşamadım. Fps farkı hissetmiyorum çalışırken. Genel performans tabi ki i7 ve Xeonların gerisinde kalır fakat tek çekirdek olarak bakıldığında 200 liraya göre müthiş performans veriyor.

Soğutucu konusunda çoğu insan ekstra bir soğutucu almaya hevesli. Bana kalırsa çok para vermeyin ve hatta gerek bile yok. Hele ki sıvı soğutma bu işlemciyle çok abes kaçar. İşlemci ve sıvı soğutma parasına gidip i5 almak daha mantıklı açıkcası. Son kullancıların çoğu g3258 ile 4.4 ghz'i geçemiyor zaten. Ben henüz 70 derecenin üstünü görmedim, 50-60 derecelere bile çok nadir çıkıyor.

Oyun mevzusuna gelirsek ara sıra Bf4 oynuyorum onda da medium ayarlarda 45-50 arası fps alıyorum gtx 560 ile. Bana yetiyor açıkcası online oyunda grafik vs aramıyorum. Bu sistem ile bir de yeni gta'yi oynayabilirsem, öpüp başıma koyarım.

Fiyatını hesaba katarsak bence sonuna kadar abartıyı hakediyor.

Bu arada işlemcinin tam yük altında performansını ölçen CİNEBENCH R15 adlı program ile yapılmış G3258 O.C performans testini buldum en sonunda.
Buradaki videoda arkadaş başarılı bir şekilde 4.4 Ghz'ye çıkartmış işlemciyi. CB R15'den 325 puan alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İ3 4150 ise 337 puan alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yani toplam çekirdek gücü aynı sayılır. G3258 sadece 2 çekirdek olduğu için 2 çekirdek isteyen oyunlarda daha fazla performans verecektir ama sağlam bir ekran kartı koyarsanız bunun yanına R9 280X/ Gtx 770 gibi kesinlikle darboğaz kaçınılmazdır. Ben hala H81 anakartta bu işlemcinin R9 280X ve Gtx770 gibi ekran kartlarının Gpu_Load'ını %100 yükte kalırabilecek seviyede O.C edileceğine inanmıyorum. Recep hocam "bakın oluyor" diye bir video çekerse eğer iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

@ JaroxJamaica Öncelikle Cinebench bir render yazılımıdır. G3258 için hep i5'ten daha iyi olunduğu kısmen doğru ama hep şu atlanıyor, G3258 overclock yapıldığında oyun performansı i5'ten daha iyidir, render yapancaklar için istediğin kadar overclock yap G3258 yetersiz bir işlemci. Seninde o video'da gördüğün durum normal, evet o yazılımı kullandığında i3 performansını yakalarsın ama sırf oyun oynamak için kullanacaksan G3258, i5'ten daha iyidir.

Yani bilgisayar da oyun videosu çekip bunları kısa sürede editleyip youtube'a eklemeyi düşüneneler yada başka işler için render yapacaklar i5 yada i7 almalı fakat sırf oyun oynamak için ve overclocktan anlayan biriyse G3258 ucuz ve ideal bir işlemci.

'G3258 overclock yapıldığında oyun performansı i5'ten daha iyidir' ne arkadaş ya. Hangi oyunda kime neye göre daha iyi. Tamam f/p olarak iyi işlemci de iyice abarttınız arkadaş. Bütçesi düşükse alsın. Lakin i5 alınabiliyor. Ne kadar oveclock yapılıyorsa yapılsın i5 karşısında alınacak bir işlemci değil. Testler de de görülüyor.

Cinebench bir render yazılımıdır evet ama aynı zamanda işlemcinin tam yük altında vereceği performansı puan şeklinde gösterir. " G3258 overclock yapıldığında oyun performansı i5'ten daha iyidir" demişsiniz. Bu sadece 2 çekirdek kullanan oyunlar için geçerli. Piyasada sadece 2 çekirdek kullanan oyunlar yok maalesef.
G3258, O.C edilip 4.5 Ghz'ye çıkarıldığı zaman İ3 4150'nin performansını yakalıyor. Buda Gtx 760 ekran kartının yükünü bile %100'de çalıştırmaya yetmiyor bile. Siz neye dayanarak "sırf oyun oynamak için kullanacaksan G3258, i5'ten daha iyidir" diyorsunuz anlayabilmiş değilim. Piyasada 4 çekirdek kullanan oyunlar mevcut. Sadece 1 ve 2 çekirdek kullanan oyunlar yok maalesef. Dx12 ile birlikte zaten çoklu çekirdeğin kullanımı artacak. 2 çekirdek kullanan oyunlarda G3258 dört dörtlük bir işlemci olabilir ama piyasadaki oyunların çoğunda 2 çekirdek sınırlaması yok diye biliyorum @Göksel Gündüz.
Buradaki videoda 4.5 Ghz hızına çıkartılmış G328 mevcut ve Gtx 760'ın yükünü bile kaldıramıyor.

Crysis3'ün optimizasyon sorunlu bir oyun olduğunu hepimiz biliyoruz, lütfen birbirimizi kandırmayalım. Technopat'ın tüm ekran kartı incelemelerinde @Ali Güngör bangır bangır bağırıyor bu oyunu incelerken. Buyrun bende Battlefield 4 oyun performans videosunu ekleyeyim. Yukarıdaki video'da 4 çekirdek isteyen FarCry4'ün videosu, orada da 19:05'e çekerseniz video'yu Ultra ayarda oynayabildiğini görürsünüz oyunu. @JaroxJamaica @Mehmet Ali Döner

@Göksel Gündüz idareten alıp kullanmıştım o işlemciyi. Bf3 ve bf4 multiplayerde can çekiştiğini biliyorum. Gtx 760 ile darboğaz yapan bir işlemci nasıl i5 performansına yetişecek ben sizin kurduğunuz o cümleye takıldım.

Battlefiled 4'ün işlemci performansını çok yorduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz sayın hocam. BF4, adlı oyun her ne kadar çok kuvettli bir oyun densede çok fazla sistem gereksinimleri istediğine ihtimal vermiyorum. Öyleki Gtx 560 ve Phenom x4 965 gibi bir sistemle oyunu High-Ultra ayarlarda sorunsuz şekilde oynayabiliyorsunuz. Ayrıca Crysis 3'ün son güncellemeleri ile optimize sorunları çözüldü. G3258'i İ3 4150'nin performansına O.C ettiğiniz zaman 4 işlem parçasının yaptığı işi 2 işlem parçası yaptığı için G3258'in çekirdek başına performansı İ5 4460 gibi işlemcileri 2 çekirdekte geçiyor olabilir sayın hocam. Ama kesinlikle 4 çekirdek kullanılmasına izin verilen oyunlarda G3258, İ5 performansını vermeyecektir.
Alın size G3258 vs i5. Kullanılan ekran kartı Gtx 780Tİ. 2 çekirdek sınırlaması olmayan oyunlar. Buyrun Göksel hocam. Doya doya izleyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…