G41MXE anakart için Ekran Kartı Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KuaNTüRK

Megapat
Daha fazla  
İyi qünler arkadaşlar ben ekran kartı almayı düşünüyorum. Fakat fazla anlamıyorum bu işlerden.
Sizden isteğim bu sisteme uygun en uyumlu ekran kartını bana önermeniz şimdiden teşekkür ediyorum.

Bide bir sorum var.?

3. resimde DDR3 yazıyor bide ram almayı planlıyorum DDR5 alsam olurmu ?
Bazen DDR'ların başında ''G'' harfi bulunuyor bunun qibi ''GDDR'' bunuda açıklarsanız sevinirim. CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM İYİ GÜNLER :)

tsh80.jpg

DDR3 anakartınızın desteklediği RAM çeşididir. Yani siz sadece DDR3 RAM alıp takabilirsiniz. Anakartınız maksimum 8GB ve maksimum 1333MHz RAM destekliyor. GDDR5 ise ekran kartlarının hafızasını belirtmek için kullanılır. Siz PCIe x16 slota sahip tüm ekran kartlarını takabilirsiniz. Bütçe ve diğer sistem bileşenlerinizi yazsaydınız daha kolay yardımcı olunabilirdi.
Sorunuzun cevabı ise: GDDR ya da (İngilizce: Graphic Double Data Rate, Türkçe: Grafik, çift kanallı rastgele erişimli hafıza), özellikle bilgisayarda bulunan ekran kartlarında kullanılmak üzere tasarlanmış rastgele erişimli hafıza çeşididir.(Kaynak: Wikipedia)

GDDR (Graphic Double Data Rate) yani ekran kartları için tasarlanmış Ram çeşitidir. Anakartların üzerinde olduğu gibi ekran kartlarının üzerinde de ramler var ama entegre şeklinde yani ekleyip çıkartamıyorsun.

Üçüncü resimde gösterile ise anakart üzerinde bulunan ramleri anlatıyor. Oradaki bilgiye göre anakartının birinci slotunda 2GB DDR3-1333MHz ram bulunmakta. Eğer başka slotunda ram yoksa 2GB DDR3-1333MHz ram alıp kullanabilirsin. Mesela şu aşağıdaki gibi

KINGSTON 2GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram

Ekran kartı olarak bütçene ve güç kaynağına göre konuşmak lazım ama en az 7750 yada GTX 650 alabilirsin.

Ekran kartına en fazla 150 - 200 TL verebilirim bide lütfen ekran kartının markasını A'dan Z'ye kadar yazarsanız sevinirim.Ayrıca cevaplar için teşekkürler

şuna bi bakarmısınız solda ekran kartı markası yazıyor ATI , AMD , NVIDIA şeklinde peki yukarıdaki marka olarak neyi seçmeliyim ASUS, MSI , PNY felan yazıyor

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-kartlari

Son düzenleyen: Moderatör:
\...ÇOK SAOL TEŞEKKÜRLER.../

Son bir şey daha soracağım ''AMD'' çip üreticisi ''NVIDIA''dan daha mı iyi o_O?

Böyle bir kıyas yapılamaz. Kıyas ancak kartların seri numarasına göre yapılabilir. Mesela Amd 7970 Nvidia tarafındaki gtx 670 ile 770 arasında kalmaktadır. Kıyaslamalar kartların üretim kodlarına göre yapılır. 2 üretici de iyidir.

- - - Güncellendi - - -

HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Amd Ekran Kartı

Bütçen yetiyorsa bu kartı al. İyi bir karttır. İşini görür.

:) Her şey için teşekkürler sağ olun. :)

tsl2b.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı