G4560 Darboğaz Sorunu

joshifer44

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce bir sistem topladım ve bu güne kadar çok güzel bir şekilde oynuyordum. Steam yaz indirimlerinden GTA 5 satın aldım ancak oyuna girdiğimde FPS düşüşleri yaşıyorum. (Genellikle araba sürerken) MSI Afterburner programı ile baktığımda işlemci kullanımının %100, ekran kartı kullanımının %60-70 arası olduğunu gördüm.
Sistemim şu şekilde: MSI GTX 1050 Ti GamingX - Intel G4560 - H110M Pro VD - 1 TB Harddisk - 8 GB RAM
Sizce işlemcimi değiştirmeli miyim? Hem darboğazı geçirecek hem de uygun fiyatlı bir işlemci önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler darboğaz olduğunu gösteriyor ancak başka bir sorun olabilir. Aynı işlemciyi RX 470 4GB modeliyle kullanıyorum ve özellikle GTA'da dediğiniz gibi bir darboğaz yaşamadım. RX 470 1050Ti'dan daha çok zorluyor işlemciyi oysa.

Yanlış Bilgilendirme
9100F işini görecektir.
Eğer takabilirse görecektir. Biri 9.nesil işlemci diğeri 4.nesil. :D

Hocam ben de pentium g3258 kullanıyordum, i5 4570'e geçtim. 2.elini 600'e aldım. Eğer bütçeniz yetiyorsa buna bakın yetmiyorsa minumum i3 4160 alın. Şu anlık önerim ise oyunu 2K çözünürlükte oynayın. Ekran kartına binen yük arttıkca işlemcideki yük azalıyor. Böylece darboğazın azda olsa önüne geçebilirsiniz.

Eğer takabilirse görecektir. Biri 9.nesil işlemci diğeri 4.nesil. :D

Hocam ben de pentium g3258 kullanıyordum, i5 4570'e geçtim. 2.elini 600'e aldım. Eğer bütçeniz yetiyorsa buna bakın yetmiyorsa minumum i3 4160 alın. Şu anlık önerim ise oyunu 2K çözünürlükte oynayın. Ekran kartına binen yük arttıkca işlemcideki yük azalıyor. Böylece darboğazın azda olsa önüne geçebilirsiniz.

Gece gece iyi gülme geldi hocam. İkinizde çok güzel tavsiyeler veriyorsunuz :D Adamın işlemcisi 7. nesil Pentium. 9100F'i takamama sebebi soket farkı değil desteğin kesilmesi ve yeni anakart üretilmesi. Sizin önerdiğiniz işlemciler ise 1150 soketli :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı