G5400 ve 1050 Ti tabanlı sistem FPS drop problemi

CüneyttK

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar bilgisayarımda son zamanlarda ani FPS düşüşleri oluyor islemciye baktığım zaman neredeyse %100'e yakın işlemci G5400, ekran kartı MSI GTX 1050 Ti X ekran kartı sıcaklığını takip ediyorum 59-60 derece arası 61 olduğunu görmedim daha işlemciyi 5 ay önce aldım aldığımda termal macun sürmüştüm sizce termal macun kurumuş olabilir mi? Ayrıca kasa da herhangi bir ekstra bir soğutucu yok sadece CPU, PSU, GPU'daki fanlar var HDD ve RAM'in 8 GB DDR4 2666MHz Samsung Evo 860 256 GB SSD %70'i kullanılmış durumda Windows 10 işletim sistemi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz öncelikle 8GB RAM kullanıyor olmanız. Dual channel RAM kullanırsanız daha verimli performans elde edersiniz. Bir ikincisi işlemciniz yeteri kadar kartı besleyemiyor oyunlarda o yüzden kullanım %100 oluyor. Termal macun ile ilgisi yok. Aynı özelliklere sahip bir RAM daha ekleyip, hangi oyunları oynuyorsunuz bilmiyorum ama, grafik ayrlarınızı yükselterek kullanılan yük miktarını ekran kartına verin.

Atıyorum GTA 5 mi oynuyorsun , ayarları düşüğe alırsan ekran kartın kendini yormaz ve bütün yük işlemciye biner. Ve eğer Fps'i 60 a sabitleyerek oynuyorsan sabitleme, ekran kartı kendini daha çok yorar 60 dan yukarıya çıkarsa fps. Mesela Forza Horizon 4'de FPS'i 60'a sabitlediğimde bazen FPS 50'ye düşebiliyor ve ekran kartı sadece %50 kullanılıyor. Fakat sabitlemeyi kaldırdığımda ekran kartımın %90'ı kullanılıyor ve 70 80 FPS'ken 60'ın altına düşmüyor. Ve istersen bir bak macun kurumuş mu diye havalar sıcak.

Sorununuz öncelikle 8GB RAM kullanıyor olmanız. Dual channel RAM kullanırsanız daha verimli performans elde edersiniz. Bir ikincisi işlemciniz yeteri kadar kartı besleyemiyor oyunlarda o yüzden kullanım %100 oluyor. Termal macun ile ilgisi yok. Aynı özelliklere sahip bir RAM daha ekleyip, hangi oyunları oynuyorsunuz bilmiyorum ama, grafik ayrlarınızı yükselterek kullanılan yük miktarını ekran kartına verin.
Ramla alakalı olduğunu sanmıyorum yada işlemcinin GPU yu beslemeyle alakası olduğunu düşünümüyorum çünkü daha önce böyle birşey olmuyordu 5-6 ay sorunsuz kullandım son zamanlarda PC biraz çalıştıktan sonra olmaya başladı
Atıyorum GTA 5 mi oynuyorsun , ayarları düşüğe alırsan ekran kartın kendini yormaz ve bütün yük işlemciye biner. Ve eğer Fps'i 60 a sabitleyerek oynuyorsan sabitleme, ekran kartı kendini daha çok yorar 60 dan yukarıya çıkarsa fps. Mesela Forza Horizon 4'de FPS'i 60'a sabitlediğimde bazen FPS 50'ye düşebiliyor ve ekran kartı sadece %50 kullanılıyor. Fakat sabitlemeyi kaldırdığımda ekran kartımın %90'ı kullanılıyor ve 70 80 FPS'ken 60'ın altına düşmüyor. Ve istersen bir bak macun kurumuş mu diye havalar sıcak.
İşlemci sıcaklığını bakacamda kaç olması lazım

Ramla alakalı olduğunu sanmıyorum yada işlemcinin GPU yu beslemeyle alakası olduğunu düşünümüyorum çünkü daha önce böyle birşey olmuyordu 5-6 ay sorunsuz kullandım son zamanlarda PC biraz çalıştıktan sonra olmaya başladı

İşlemci sıcaklığını bakacamda kaç olması lazım
İşlemci sıcaklığı değil de , işlemcinin ve ekran kartının yüzde kaçının kullanıldığına bakmalısın oyun oynarken. Ve dediğim gibi BF4 falan oynarken ayarları en düşüğe alma. Oyun oynarken işlemcinin %100 olduğunu yazmışsın gerçi , ekran kartının yüzde kaçı kullanılıyor ?

İşlemci sıcaklığı değil de , işlemcinin ve ekran kartının yüzde kaçının kullanıldığına bakmalısın oyun oynarken. Ve dediğim gibi BF4 falan oynarken ayarları en düşüğe alma. Oyun oynarken işlemcinin %100 olduğunu yazmışsın gerçi , ekran kartının yüzde kaçı kullanılıyor ?
Sıkıntı şu hocam daha önceden zaten ben BF 4 oynuyorsum ve çok iyi FPS veriyordu şimdi 25 30 FPS.

Dostum o yüzden diyorum ki sana oyunu oynarken işlemci ve ekran kartının yüzde kaçı kullanılıyor ekran kartı çok az mı kullanılıyor acaba hani
Oyunu boşver daha masaüstüdeyken herhangi birşey açık değilken %90 %100 kullanıyor arkadaki steami Logitech G hubu kapattığım halde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı