Gainer veya protein tozu önerisi

Oguzhan2000

Hectopat
Merhaba, 16 yaşındayım. Boyum 1.75, kilom 48. 3 haftadır spora gidiyorum fakat yeterince kalori almadığım için kilo almak yerine 50’den 48’e düştüm. Bu yüzden, yaklaşık 1 ay boyunca kullanacağım ve beğenirsem 1 ay sonra tekrar alacağım bir gainer ya da protein tozu almaya karar verdim. Alabileceğim, merdiven altı üretim olmayan, en ucuz gainer ya da protein tozunu istiyorum. Gramajını 1 ay kullanacağımı bilerek bir şeyler önerirseniz çok güzel olur. Dediğim gibi, merdiven altı üretim olmayan, güvenilir ve kalitesi bilinen bir markadan alabileceğim en ucuz ürünü istiyorum. 800 TL civarına istiyordum ama o fiyata 1 ay kullanabileceğim gramajda ve kaliteli bir ürün yok gibi. Siz en ucuzunu önerin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 16 yaşındayım. Boyum 1.75, kilom 48. 3 haftadır spora gidiyorum fakat yeterince kalori almadığım için kilo almak yerine 50'den 48'e düştüm. Bu yüzden, yaklaşık 1 ay boyunca kullanacağım ve beğenirsem 1 ay sonra tekrar alacağım bir gainer ya da protein tozu almaya karar verdim. Alabileceğim, merdiven altı üretim olmayan, en ucuz gainer ya da protein tozunu istiyorum. Gramajını 1 ay kullanacağımı bilerek bir şeyler önerirseniz çok güzel olur. Dediğim gibi, merdiven altı üretim olmayan, güvenilir ve kalitesi bilinen bir markadan alabileceğim en ucuz ürünü istiyorum. 800 TL civarına istiyordum ama o fiyata 1 ay kullanabileceğim gramajda ve kaliteli bir ürün yok gibi. Siz en ucuzunu önerin.

High Nutrition Protein Tozu 2280 Gr Çikolata Aromalı Whey Protein 24 Gram Protein 76 Servis - Fiyatı, Yorumları 76 servis hocam kendimde kullandım cok kaliteli olduğu söylenemez ama idare eder.

Yemek yemeyi hiç düşündün mü? Gainer veya protein tozu en son ihtiyacın olan şeyler. Git düzgünce yemeğini ye zaten kalori ihtiyacın çok az. Bütçende azken böyle boş şeylere paranı harcama. Gainer aromalı nişastadan ibaret. Şeker tozu yani.
Evet düşündüm birçok kez de denedim ama yemeklerden yeterli kiloyu alamıyorum. Çabuk şişiyorum.

Merhaba, 16 yaşındayım. Boyum 1.75, kilom 48. 3 haftadır spora gidiyorum fakat yeterince kalori almadığım için kilo almak yerine 50'den 48'e düştüm. Bu yüzden, yaklaşık 1 ay boyunca kullanacağım ve beğenirsem 1 ay sonra tekrar alacağım bir gainer ya da protein tozu almaya karar verdim. Alabileceğim, merdiven altı üretim olmayan, en ucuz gainer ya da protein tozunu istiyorum. Gramajını 1 ay kullanacağımı bilerek bir şeyler önerirseniz çok güzel olur. Dediğim gibi, merdiven altı üretim olmayan, güvenilir ve kalitesi bilinen bir markadan alabileceğim en ucuz ürünü istiyorum. 800 TL civarına istiyordum ama o fiyata 1 ay kullanabileceğim gramajda ve kaliteli bir ürün yok gibi. Siz en ucuzunu önerin.

İlk önce düzenli beslen. Gainera para vermek yerine 200 liraya hassas terazi al ve yediğin her yemeği tart. Tarttıktan sonra internetten gramajına göre besin değerlerine bak. Sabahtan akşama kadar yediğin yemekleri tartıp kaç kalori aldığını böylece hesaplamış olursun. Her günde 3000 kaloriye ulaşmaya çalış. Kilon arttıkça 3500'e çıkartabilirsin. Bazılarının dediği gibi gidip bulduğun her şeyi yeme düzgün ve düzenli beslen yoksa ileride hem yağlanırsın hem de sindirim sistemini yavaşlatır bozarsın toparlaman çok daha zor olur. Aylık kendine 2-3 kg alma hedefi koy. Kilona göre 4 kg ye kadar çıkabilirsin fakat 65-70'lere geldiğin zaman aylık 2 kg yeterli olacaktır. Bulduğun her şeyi yemekten ziyade evde pişen yemekten çok çok yemeye çalış. İnternetten özenip gidip abur cubur yiyip kendini yağlandırıp şişirme. Düzgün ve dengeli ilerle. 6 ay sonra tartıldığında 10kg üstüne bile çıkabilmişsen bu iyi bir başarı. Doğal olduğun için kimse senden 3 ayda 80 kgye çıkmanı beklemez beklememeli.

Bu markanın gainerını almayı düşünüyordum ama çok ucuz olduğu için önermiyorlar. Güvenilir bir marka mı bu?

Proteini önce besinlerden almaya çalış tozlardan veya takviyelerden değil. Meyveyi ye evde pişen ev yemeklerini ye. Yeri geldiğinde çikolata ye cips ye ama abartmadan. Bu takviyelere para harcama. Protein tozuna vereceğin parayı cebine sakla git marketten tavuk göğsü al annene söyle sana haşlasın veya pişirsin o şekilde ye. Takviyeler zararlıdır demiyorum fakat olabildiğince kaçınmaya çalış doğal besinler sana her zaman daha yararlı olacaktır.

Proteini önce besinlerden almaya çalış tozlardan veya takviyelerden değil. Meyveyi ye evde pişen ev yemeklerini ye. Yeri geldiğinde çikolata ye cips ye ama abartmadan. Bu takviyelere para harcama. Protein tozuna vereceğin parayı cebine sakla git marketten tavuk göğsü al annene söyle sana haşlasın veya pişirsin o şekilde ye. Takviyeler zararlıdır demiyorum fakat olabildiğince kaçınmaya çalış doğal besinler sana her zaman daha yararlı olacaktır.
Yemek yemeye alıştır kendini o zaman. Çok mantıksız karar 50 kiloyken gainer ve whey almak.
Daha önce kalori hesabı yapmayı falan denemiştim ama yine de kilo alamamıştım. Kalori hesabı yapmayı üstüne de vücudumu fazla kaloriye alıştırmak için geçici olarak gainer kullanmayı düşünüyorum. Kendimi maksimum zorlasam 1800 kalori alabiliyorum günde. O yüzden gainer ile bir süreliğine yüksek kalori alıp sonra vücudum o kalori düzenine alışınca tamamen doğal devam etmeyi düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı