Game Garaj'dan PC alınır mı?

Birçok sistemlerinde bu kasayı kullanıyorlar.
Bunu aldım, normalde bugün gelecekti ama tatil diye gelecek haftaya kaldı.
Hazır kasa aldın sandım :) Şu sistem işini bi halledemedim. Vatan’dan bir sistem toplamam için yardım eder misin?
 
Ben aquarius 5an isimli kasalarını aldım firmayı bilemeyip sistem almak isteyenlerde tereddüt oluşmaması açısından olumlu ve olumsuz düşüncelerimi paylaşmak isterim.

İşlemci Ryzen 5 2600.
Anakart BIOSTAR B450MH.
RAM 8x2 16 GB Corsair Vengeance.
Ekran kartı INNO3D GTX1650 Super 4 GB DDR6 OC.
SSD Crucial 500GB M.2 SSD.
HDD Seagate Barracuda 500GB (eski sistemimden ekledim)
Kasa kendi üretimleri 550W 80+

Ürünün siparişini 30 Nisan 2020 perşembe günü verdim. 4 Mayıs pazartesi günü ödemem onaylanıp kargoya verildi. 5 Mayıs salı günü ürün bana teslim edildi. İki koli halinde geldi ürün, birisinde kasa diğerinde parçaların kutuları mevcuttu. Ürün FreeDOS geldi ancak montajlı halde geldi. Not kısmına ekran kartını demonte göndermelerini rica ettim 1650 modelinde montajlı gönderildiğine dair sitede bilgilendirme yapmışlar. 1650 üstü demonte gönderiliyormuş zaten. Ben 1650 Super almıştım ve demonte geldi. Ürün montajı, kablolama vs. gayet iyiydi. Ürün kutularını tek tek açıp inceledim. SSD ve RAM'e kadar tüm parçaların kutuları mevcuttu. Ekran kartının kutusunu açtım. Zaten koli içerisinde kutuya, ekran kartı kutusu içerisinde başka bir kutuya (yanlardan köpükle sıkıştırılarak), en son kutunun içerisine de paket gibi bir nesnenin içine konularak gelmişti. Zaten ekran kartlarının standart kutulanması bu şekildedir muhtemelen. Paylaştığım ilk fotoğrafta görüldüğü gibi çizerek gösterdiğim kısımda ufak bir parça kırılması mevcuttu. Bunu ekran kartının kutu içeriğini incelerken o küçük parçayı bulduğumda anladım. Teknik servisle iletişime geçtim, çünkü ekran kartını takmamıştım ve sadece elime alıp incelerken o parçanın kırılma ihtimalini mümkün görmedim. Kargo esnasında kırılmış olabileceğini tahmin etmekle beraber ne ekran kartı ne de diğer kutuların üzerinde herhangi bir ezilme, yırtık vb. bulguya rastlamadığımı belirtmek isterim. Kendileriyle mail yoluyla ya da telefon yoluyla iletişime geçebiliyorsunuz ve gerçekten çok kısa sürede sizlere yardımcı oluyorlar. Konuyu anlattım. Benim amacım ekran kartını değiştirmekten ziyade yarın öbür gün donanımsal bir sıkıntı yaşarsam garantiye gönderdiğimde kırık parçayı fark edip siz bu ekran kartını kırmışsınız diye dönüş yapmalarını istemememdi. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Ekran kartı üzerindeki plastik alaşımın kırılabileceğini ve hassas bir yapıda olduğunu söylediler. Ekran kartını kullanmamı ve herhangi bir sorun sonucu garantiye gönderme durumu yaşarsam, parçanın kırık gelmesi ile ilgili maili saklamamı ve o maili de göndermemi istediler. Bende uygun buldum. Sonuçta ekran kartının performansını olumsuz etkileyecek bir hasar yok ortada. En azından denediğimde bunu görmüş olacağım. Şayet bir durum yaşarsam da ilgilenecekler. Sonrasında ekran kartımı taktım, Windows kurulumumu yaptım ve uygulamalarımı yükledim. Şu an kullanma sürecim devam etmekte. Olumlu ve olumsuz yanları özetlemek gerekirse.

Olumlu yanları,

- 1 Mayıs resmi tatil olmasına rağmen sipariş verdikten sadece 2 iş günü sonrasında ürün elime ulaştı. (İstanbul içinde oturuyorum.)
- Teknik destek almak istediğimde ya da başka bir sorunla karşılaştığımda gerek mail gerek telefon ile iletişime geçerek neredeyse hatta hiç beklemeden sorunlarımı halledebiliyorum.
- Buradaki bazı arkadaşlar belirtmiş ancak hala aksini söyleyenleri gördüğüm için benim de belirtmemde fayda var. Kasanın içini açtığınızda, sisteminize uygun parça eklediğinizde (mesela ben HDD ekledim.) veya sadece bakmak, temizlemek için açsanız da fark etmez kasa garanti kapsamı dışına çıkmıyor. Bunu kendileriyle irtibata geçip mail yoluyla da teyit ettim. Bana kasanın içerisindeki parçalara fiziksel bir hasar verilmediği taktirde garanti kapsamı içerisinde olacaktır, sisteminizi uyumlu parçalarla birlikte istediğiniz gibi yükseltebilirsiniz dediler.

Olumsuz yanları,

- Firmayı bağlayan bir durum olmamasına karşın ekran kartının ufak bir kırık ile gelmiş olması beni üzdü doğrusu.
- Yine firmayı bağlayan bir durum olmamakla birlikte RAM frekanslarımı yükseltmeme karşın sistemde 1400MHz'lerde, BIOS ekranında ise 2900MHz'lerde çalıştığı gözüküyor. Teknik servisteki arkadaş bana RAM'lerin Turbo misali ihtiyaç duyulduğu takdirde XMP ile 3000 MHz'lere kadar desteklediğini söyledi. (RAM Corsair Vengeance 8x2 16 GB Dual Channel). İnternette BIOSTAR anakarta ilişkin pek bir bulguya rastlayamadım. O yüzden ramlerimin frekansı düzgün mü değil mi bilememekteyim.
- Bu durum da yine sanırım benimle ilgili. Windows'u SSD'ye kurdum UEFI formatında kurduğum için BIOS'ta birinci sırada Windows Boot Manager var. SSD'yi bire aldığımda sistem açılmıyor ve Boot optionsdan uygun bir başlatıcı seçmemi söylüyor. Buraya kadar sıkıntı yok ancak anakart ekranı çıktı vs derken açılması 20 saniyeyi buluyor. Sadece 3 saniyede kapanırken. Ben SSD taktığım için 6-7 saniyede açılacağını umuyordum. Fast Boot vb. ayarları çok bilmediğimden kurcalamadım henüz. Birinci sırada Windows Boot Manager gelmesi normal mi onu da bilmiyorum.
- Bu bahsedeceğim durum da yaşadığım son sorun. 8 senedir aynı sistemi kullandığımdan sistemi değiştirdiğimde her şeyin çok farklı işlediğini fark ettim. Sanırım bunca soru işareti bu yüzden var kafamda. Sistem 1 kez mavi ekran hatası verdi. Hatayı da ikinci resimde görebilirsiniz. Opera'da gezinirken önce birkaç defa sayfa çöktü uyarısı, ardından bu hata. Teknik servise fotoğrafı mail olarak gönderdim. Hatanın RAM ile alakalı olduğunu ve RAM frekansı ile oynayıp oynamadığımı sordular. Ben de XMP ile ayarladığımı ve onun dışında bir şey yapmadığımı söyledim. RAM'leri çıkarıp tekrar takmamı istediler. Ben de yapıp Windows bellek tanılama ile bir sorun var mı kontrol ettim. Herhangi bir sorun bulgusuna rastlamadım.

Göreceğiniz üzere olumsuz kısımlar daha çok benim bilgisizliğim ile alakalı denilebilir. Ekran kartının durumu hariç. Bu siteden sistem almak isteyen arkadaşlar hiç düşünmeden alabilirler. Yaşadığım sorunlarla alakalı bilgisi olan varsa beni konuya yönlendirebilirse memnun olurum.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2020-05-06 at 19.07.30.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-06 at 19.07.30.jpeg
    122,9 KB · Görüntüleme: 265
  • WhatsApp Image 2020-05-06 at 16.19.10.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-06 at 16.19.10.jpeg
    83,7 KB · Görüntüleme: 250
Pollux 3AD modelini RX 570 ve Ryzen 5 1600 olarak özelleştirip satın aldım gayet iyi fiyata. Perşembe günü sipariş verdim bir kaç saat sonra kargom verildi, bugün (cumartesi) kargodan teslim aldım. Çok iyiydi sipariş süreci. Ürünlerde problem yok sadece gpu montajımdan sonra görüntü alamadım bir türlü monitörüme, instagramdan dm attım hemen ilgilendiler. Sorun benim HDMI kablomdu, şuan nefis bir şekilde kullanıyorum. Güvenilirdir.
 
alınır düzgün firmadır aldım 7 aydır kullanıyorum aldığınızda kartı taktırmayın kargo da ben sorun yaşadım kartı 2 gün içinde değiştiler gerçi alabilirsiniz yani.
 
Game Garaj güvenilir bir marka arkadaşlar, Eksa Bilgisayar'dan doğan bir marka ve neredeyse Eksa da neredeyse 20 yıldır var. Pek çok markanın distribütörlüğünü yapıyorlar.

Farklı marka, model sistem ve bileşen satıyorlar. Üründen ürüne memnuniyet değişecektir, artısı ve eksisi konuşulur ancak firma düzgün.
 
GameGaraj güvenilir bir marka arkadaşlar, eksa Bilgisayar'dan doğan bir marka ve neredeyse eksa da neredeyse 20 yıldır var. Pek çok markanın distribütörlüğünü yapıyorlar.

Farklı marka, model sistem ve bileşen satıyorlar. Üründen ürüne memnuniyet değişecektir, artısı ve eksisi konuşulur ancak firma düzgün.

Hocam uzun zaman geçtikten sonra neden yazdınız ki belirtmişler zaten güvenilir olduğunu 😄
 
İki tane hesap tespit ettim, sadece birer mesajları var ve Game Garaj'dan alışveriş yapmayın demişler sadece. Rakip bir şirketin adamları girip karalamasın diye bu iki mesajı silip moderatörler gelecekte görsün diye işaretledim. Bazen reklamcılar, ajanslar, bayiler ya da bireysel satıcılar çeşitli markalar hakkında reklam ya da anti-reklam yapabiliyor. Bunları tespit edip siliyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı