Gamesir G4 Pro inceleme

Kutu içeriği:
1- Gamepad.
2- 1 metre Type-C kablo.
3- 2.4 GHz alıcı.
4- Sticker ve teşekkür kartı.
5- Kullanım kılavuzu.
6- Kalın telefonlar için ekstra aparat.

20210111_132836.jpg


Dizayn:
Xbox tuş dizilimine sahip olup ergonomisi ve elde duruş hissi olarak gayet iyi. Dış görünüş olarak tamamen siyah bir yapıda olup 4 kademeli şarjı gösteren bir gösterge mevcut. Cihaz sert bir plastik ve elde duran kısımları kauçuk gibi bir maddeden yapılmış olup sağlam bir hissi var. Elin oturduğu yerler pütürlü olup elde daha iyi durmasını sağlıyor. Analogların ele oturan kısımları ise içe çukur şeklinde ve elden de kaymayan bir yapıya sahip. D'pad kısmı ise 8 yönlü ve basımı biraz yumuşak ve basım hissi de güzel. A, B, X, Y tuşları ise manyetik ve değiştirilebilir. İsterseniz Nintendo Switch dizilimi isterseniz Xbox tuş diziliminde kullanabilirsiniz. R1 ve L1 kısımları biraz sesli ve azıcık sert. L3 ve R3 tuşları ise sessiz. L2 ve R2 kısımları ise analog şeklinde ve gaz pedalı gibi bir hissi var(xbox One S gibi). Cihazın şarj girişi ise Type-C ve ekstradan Turbo ve ekran görüntüsü alma tuşu da bulunmakta.

Not: Ekstradan bazı tuş kombinasyonları ile ses açıp kapama titreşim ayarlama gibi özellikleri mevcut. Hepsi kullanım kılavuzunda ayrıntılı olarak yazılmış.

Önden görünüm:
20210111_133014.jpg


Şarj girişinin olduğu kısım ve önden görünüm:
20210111_133026.jpg


Telefon tutacağı açık hali:
20210111_133039.jpg


Elin oturduğu kısım:
20210111_133059.jpg


Arkadan görünüm:
20210111_133133.jpg


PC'ye bağlı iken Home tuşu yeşil 4 kademeli şarj girişi de gözüküyor:
20210111_133228.jpg


Manyetik tuşlar:
20210111_134413.jpg


Nintendo Switch dizilimi:
20210111_134449.jpg


Performans: analog hassasiyeti olarak gayet iyi. Xbox One S Controller ile neredeyse aynı. A, B, X, y tuşlarının da basım hissi ve ergonomisi gayet iyi. D'pad kısmında yön sapıtma olayı yok ve 8 yönlü dpad kısmı da gayet ideal. R1 ve L1 kısmı basım hisli şekilde sesli ve biraz sert. L2 ve R2 tuşlarında ise ilk başlarken %50 bastırana kadar bir sorun yok fakat %50 kadar ileri ittiğimizde geri kalan %50'lik kısımda deadzone mevcut. Titreşim motorları ise cidden kuvvetli ve cihazın 257 gr ağırlığı bulunmakta.

Uyumluluk: PC, Nintendo Switch, Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumlu. Ben PC ve Android için kullandım ve ikisi ile de gayet güzel çalışıyor. Steam Xbox One gamepad olarak görüyor ve tam uyumlu bir şekilde sorun yaşamadan kullanılabiliyor. Android ile Bluetooth; PC için ise 2.4 GHz alıcı ve kablolu olarak kullanılabiliyor. Android için ise ekstra yazılımları var gamepad destekli oyunları gösteren bakmak isterseniz indirebilirsiniz.

Çekim kalitesi: PC ve Android için herhangi bir gecikme hissetmedim. Çekim kalitesi ve tepkiselliği gayet iyi ve herhangi bir kopma vs. de olmadı.

Batarya: batarya ömrü için bu gamepadi gözünüz kapalı alabilirsiniz 800 mAh lityum polimer bataryası var ve 20 saat üzeri bir kullanım süresi var. Batarya süresi cidden çok iyi.

+'Lar.

1- Ergonomik yapı.
2- Sağlam ve Premium bir ürün hissi ve kalitesi var.
3- Özelliklerine göre bizim ülkeye göre uygun bir fiyatı mevcut.
4-Çok iyi bataya ömrü ve şarj edilebilir batarya.
5- USB dongle küçük.
6- Çekim kalitesi iyi.
7- Type-C kullanıyor.
8- A, B, X, Y tuşlarının yerleri değiştirilebiliyor ve ekstra tuş ekran görüntüsü tuşu mevcut.
9- Analog hassasiyeti de gayet iyi.

-'Ler.
1- Bumerps sesli ve biraz sert.
2- L2 ve R2'de deadzone fazla.

Final değerlendirme: 40-50 dolar arası değişken bir fiyat aralığına satılan bir cihaz ve bütçeniz buna yetiyor ve yurt dışı alışverişine kapalı değilseniz bizim ülkedeki şu anda benzer fiyat benzerindeki rakipleri Monster Pusat gamepad ve Logitech F710. L2 ve R2 mesafesi Logitech F710 ile aynı ve ergonomik olarak çok daha başarılı. Mosnter Pusat'ta da L2 ve R2'de deadzone mevcut. Benzer fiyat bandına çoklu platform desteği olan, batarya ömrü çok daha iyi olan ve ürün kalitesi de Premium bir cihaz olan bu ürünü tercih edebilirsiniz.


Aklınızda başka fiyat bandında gamepad incelemesi istiyorsanız diğer konularıma da bakabilirsiniz:


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben Gamepad'i daha çok yarış oyunlarında kullanacağım. Sizce G4 Pro yerine T4 Pro mu tercih edeyim? Trigger tuşları benim için daha önemli.
İkisi de eşit gibi mesafe konusunda g4 pro daha iyi bir seçenek ama bütçe arttırır iseniz dualshock 4 veya xbox controller daha iyi olacaktır. Bütçe kısıtlı ise g4 pro önerimdir.
 
Gamesir ve İpega iyi markalar. Özellikle telefon için daha iyi. Güzel rehber olmuş. Emeğine sağlık hocam.
 
İkisi de eşit gibi mesafe konusunda G4 Pro daha iyi bir seçenek ama bütçe arttırır iseniz DualShock 4 veya Xbox Controller daha iyi olacaktır. Bütçe kısıtlı ise G4 Pro önerimdir.

Keşke bütçe olsa da daha iyilerini alabilsek. Tercihimi T4 Pro'dan yana yapacağım. Bütçe ona yetiyor. Cevabınız için teşekkürler.
 
Gamesir ve İpega iyi markalar. Özellikle telefon için daha iyi. Güzel rehber olmuş. Emeğine sağlık hocam.
Ipega o kadar hoşuma gitmedi analogları pek kaliteli değil ama gamesir fiyatına göre iyi. 700 tl olduğunu görünce xbox gamepadin rehber yapma ihtiyacı hissettim. 1 sene önce 300 tl ye alinabiliyordu çünkü.
 
GameSir G4 Pro her anlamda çok iyi ama fiyatı bazı yerlerde yüksek ucuza satan yerlerden alın telefon oyunlarının hepsini açıyor program yüklenmesi gerekiyor Xbox oyun kolum da var bana daha güzel geldi GameSir G4 Pro soruları olan varsa yardımcı olabilirim.
 
Hocam döner misiniz bilmiyorum ama ben sadece PC de oynamak için ve her oyunu sorunsuz oynamak istiyorum bunun içinde 3 gamepad arasında kaldım, sizce Xbox One S mi GameSir T4 Pro mu GameSir G4 promu birden 3'e kadar sıralarsanız çok mutlu olurum.
 
@07driftking hocam merhaba konuyu hortlaşmış gibi olacağım ama gamepad ile ilgili bir sorunum var yardımcı olur musun?

Düzenleme: Sorunum düzeldi.
Hocam döner misiniz bilmiyorum ama ben sadece PC de oynamak için ve her oyunu sorunsuz oynamak istiyorum bunun içinde 3 gamepad arasında kaldım, sizce Xbox One S mi GameSir T4 Pro mu GameSir G4 promu birden 3'e kadar sıralarsanız çok mutlu olurum.

Bana kalırsa sadece bilgisayar üzerinde kullanacaksanız Xbox One S veya bütçeniz yetiyorsa ve aralarında donanımsal bir fark varsa Xbox series s/x kontrolcülerini de tercih edebilirsiniz. Sıralama olarak bence Xbox One S, GameSir G4 Pro, GameSir T4 Pro. Xbox kontrolcüleri pil ile çalışıyor bunu da göz önünde bulundurmanız lazım tabii eğer yanında şarj edilebilir bataryasını almazsanız. GameSir T4 Pro ve G4 Pro modellerinin ikisinde de X-ınput özelliği olduğu için bilgisayarda sorunsuz kullanabilirsiniz. Ben tercihimi G4 Pro üzerinde kullandım ve çok memnunum. Eğer pil ile uğraşmak istemezseniz ve Xbox'ın şarj edilebilir bataryasını alıp ekstra masraf çıkarmak istemezseniz tercihinizi G4 Pro üzerinden kullanmanız taraftarıyım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı