Gaming.gen ekran kartı tamir ücretini öder mi?

Mito_26

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, bundan 1 ay önce gaming.gen adresinden hazır sistem aldım, sistemle birlikte gelen ekran ayıplı ürün olarak tarafıma ulaştı. Ürünü gaming.gen adresine yolladım, onlarda ASUS servisine yolladı, ürünün tamir ücreti çıktı değişim ya da onarım için talepte bulundum ancak 1 ay boyunca ne olumlu ne de olumsuz şekilde dönüş yapmadılar. 1 Mart tarihinden beri bana söylenen şey üst yöneticilere soracakları ve onların cevabına göre işlem yapılacağı idi, THH binasına kendim gittim durumu anlattım, %50 oranında haklı olma ihtimalim olduğu söylendi ve bu sürecin 6 aydan 12 aya kadar uzayabileceği söylendi. Online derslerim ve ödevlerim olduğu için, daha fazla bu rezilliği çekmek istemedim ve ücretini bireysel olarak ASUS'a ben ödedim ve ASUS tamire başladı. Gaming.gen adresinden hala dönüş yok bu durumda hak talep edebilir miyim? Tamir ücretini tarafıma ödenir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ürün ayıplı geldi onlarda ASUS'a yollamış peki ASUS ücret istemiş? Neden? Yani kullanıcı hatası mı demiş? Yoksa Gaming genden alacağı parayı mı alamayıp sizden istemiş bu kısmı anlamadım?

Eğer kullanıcı hatası yok ve ayıplı ürün için olduysa bu olay. Böyle yerlerden bir şey almamak lazım mış onu öğrendim.

@L0rrec Gaming.Gen.TR sitesinden çok sorun yaşanıyor bu aralar. 13.000₺'ye sistem alınmış, ekran kartı hatalı ve iade işlemi olduğunda içindeki 8.000₺'lik ekran kartını faturada 3.000₺ gösterdikleri için düşük fiyat iade ediyorlar gibi sorunlar oluyor. Bu site biraz sıkıntılı anlaşılan. Keza arkadaşın kartında kullanıcı hatası yoksa durum tamamen facia.

Şimdi ürün ayıplı geldi onlarda ASUS'a yollamış peki ASUS ücret istemiş? Neden? Yani kullanıcı hatası mı demiş? Yoksa Gaming genden alacağı parayı mı alamayıp sizden istemiş bu kısmı anlamadım?

Eğer kullanıcı hatası yok ve ayıplı ürün için olduysa bu olay. Böyle yerlerden bir şey almamak lazım mış onu öğrendim.
ASUS ile görüşme sağladığımda ürünün fiziksel hasarının olduğunu ve garanti kapsamından çıktığını söylediler tamir olduğu takdirde tekrardan garanti kapsamına alınacağını söylediler, benden kaynaklı olmadığını tarafıma bu şekilde gönderim sağlandığını söyledim, ASUS ürünü satın alan firmanın (Gaming.gen) bilgilendirildiğini ve dönüş beklediklerini ilettiler. ASUS tarafından mi böyle gönderim sağlandı yoksa Gaming.gen adresinden mi bende bilmiyorum.

ASUS ile görüşme sağladığımda ürünün fiziksel hasarının olduğunu ve garanti kapsamından çıktığını söylediler tamir olduğu takdirde tekrardan garanti kapsamına alınacağını söylediler, benden kaynaklı olmadığını tarafıma bu şekilde gönderim sağlandığını söyledim, ASUS ürünü satın alan firmanın (Gaming.gen) bilgilendirildiğini ve dönüş beklediklerini ilettiler. ASUS tarafından mi böyle gönderim sağlandı yoksa Gaming.gen adresinden mi bende bilmiyorum.

Hocam ürün size böyle geldi ise neden ASUS'a yolladınız ki Gaming gen e yollayacaksınız? Bu işte bir iş var hasar arkadaşın dediği gibi nasıl acaba çok mu küçük?

Bir de PC hiç çalışmadı o zaman? Yani aldığınız gibi kullanamadınız. Kart görünürde darbe aldıysa sizlik bir sorun yok direk Gaming gen e yollanacak bir durum onlar bu hasarı anlamamış mı? Vallahi cidden akla zarar bir iş.

ASUS’a ürün tamiri için ücret ödemeyi kendim bizzat teklif ettim, onlarda kabul ettiler. Ürün tamir olduktan sonra satın alan firmaya (Gaming.gen) gönderileceğini söylediler ve bende bunu istemedim. Doğrudan tarafıma gönderim sağlanmasını rica ettim. Satın aldığınız firma adres bilgilerinizi bize iletirse biz sizin adresinize gönderim sağlarız dediler. Bugün 3 defa Gaming.gen ile görüşme sağladım ve doğrudan bana gönderim sağlanması için ASUS teknik servisine adres bilgilerinin paylaşılmasını istedim. Durumu sormak için aradığımda adres bilgilerinin ASUS’a yollandığını ve sorumluluğun bu süreçten sonra ASUS firmasında olduğunu söylediler bende kabul ettim. ASUS firmasını aradım Gaming.gen adresinden adres bilgilerinin teknik servise verildiği ve test sonrasında düzgün şekilde paketlenip tarafıma yollanacaklarını söylediler.

@Mito_26 Peki nasıl bir hasardı bu? İlk aldığınızda gözle görülemeyecek kadar mı? Kartın neresinde nasıl bir hasar var?
Kartın Arka plakası eğri şekilde geldi. Kargoda hasar olmadığı için tutanak tutmadım doğrudan aldım. Bu şekilde çıktı kart.

Dosya Ekleri

• 5B36E6C8-B7DB-4955-914B-3157F2048F08.jpeg
    5B36E6C8-B7DB-4955-914B-3157F2048F08.jpeg
    267 KB · Görüntüleme: 73
Hocam ürün size böyle geldi ise neden ASUS'a yolladınız ki Gaming gen e yollayacaksınız? Bu işte bir iş var hasar arkadaşın dediği gibi nasıl acaba çok mu küçük?

Bir de PC hiç çalışmadı o zaman? Yani aldığınız gibi kullanamadınız. Kart görünürde darbe aldıysa sizlik bir sorun yok direk Gaming gen e yollanacak bir durum onlar bu hasarı anlamamış mı? Vallahi cidden akla zarar bir iş.
İlk olarak Gaming.gen adresine yolladım kartı ben, onlarda kartı ASUS’a yolladılar, ekran kartı 3 Mart tarihinde Asus’a giriş yaptı o zamandan beri Asus servisinde Gaming.gen adresinden dönüş olmadığı için onlarda tamire başlamamışlar.

ASUS'a ürün tamiri için ücret ödemeyi kendim bizzat teklif ettim, onlarda kabul ettiler. Ürün tamir olduktan sonra satın alan firmaya (Gaming.gen) gönderileceğini söylediler ve bende bunu istemedim. Doğrudan tarafıma gönderim sağlanmasını rica ettim. Satın aldığınız firma adres bilgilerinizi bize iletirse biz sizin adresinize gönderim sağlarız dediler. Bugün 3 defa Gaming.gen ile görüşme sağladım ve doğrudan bana gönderim sağlanması için ASUS teknik servisine adres bilgilerinin paylaşılmasını istedim. Durumu sormak için aradığımda adres bilgilerinin ASUS'a yollandığını ve sorumluluğun bu süreçten sonra ASUS firmasında olduğunu söylediler bende kabul ettim. ASUS firmasını aradım Gaming.gen adresinden adres bilgilerinin teknik servise verildiği ve test sonrasında düzgün şekilde paketlenip tarafıma yollanacaklarını söylediler.

Bilmiyorum hocam yani siz bence iyi yapmadınız gibi görünüyor. Sorumluluk Gaming gen in. Madem ürün hasarlı geldi siz Gaming gen e bu ürün hasarlı kardeşim ne garantisi demeniz gerekirdi? Ama ürün hasar alma konusu da net değil? Kırık mı var? Görünürde ne var? Onu bilmiyoruz? Yani şimdi Gaming gen ben yolladım sen yaptın diyebilir. Sizde bana böyle geldi diyebilirsiniz. Ama ürünü yollamışsınız ASUS rapor tutup ürün hasar görmüş hem de fiziksel demişler ise bu ürünün hasarı gözle görülür değil demek ki yada görünür siz de firma da anlamamış. o durumda ise siz Gaming gen e bu ürün böyle gelid ben kabul etmiyorum demeniz gerekirdi. Şimdi adamlar tamir edip size yollasa bile çık işin içinden. Gaming gen durumu kendi üzerinden atmış gibi görünüyor. Eğer görüşüp çözüm alamazsanız THH başvurup beklemeniz lazım.

Keşke yaptırmasaydınız yani bence bu durumda adamlar sen karta bir hasar verdin bu yüzden de tamirat parasını ödedin. Diye bir itham sunabilirler. Bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı