Gaming.gen ekran kartı tamir ücretini öder mi?

@Mito_26 Bunu aldığınız yere söylediniz mi?
Gaming.gen teknik servisine ürünün durumunu anlattım fotoğraflar ve videolar ile, ancak 3 haftadır dönüş yapmadılar maillere. Telefon ile her gün 20-25 kişi sıra bekleyerek durumunu öğrenmeye çalıştım, ve her defasında aradığım günün akşam 18:00 saatine kadar beni arayacaklarını yada mail atacaklarını söylediler. Olumlu yada olumsuz hiç bilgi vermediler bende 1 aydan fazla olduğu için beklemek istemdim ve Asus’a rica ettim ödemeyi sağladım ve onarıma başlandı.

Gaming.gen teknik servisine ürünün durumunu anlattım fotoğraflar ve videolar ile, ancak 3 haftadır dönüş yapmadılar maillere. Telefon ile her gün 20-25 kişi sıra bekleyerek durumunu öğrenmeye çalıştım, ve her defasında aradığım günün akşam 18:00 saatine kadar beni arayacaklarını ya da mail atacaklarını söylediler. Olumlu ya da olumsuz hiç bilgi vermediler bende 1 aydan fazla olduğu için beklemek istemdim ve ASUS'a rica ettim ödemeyi sağladım ve onarıma başlandı.

Yani ürün geldiğinde hasarı gördünüz ve fotoğrafladınız? Masrafınızı karşılmazlarsa o zaman bu fotoğraf ve videolar ile THH'ye başvurun.

@Mito_26 Peki siz niye ücret ödemeyi kabul ettiniz?

Müşteriye ürün sattıktan sonra sesini çıkarmayan, saklanan firmalara ayar oluyorum vallahi.
İnternet kafeye ödev yapmak için ve online ders için gidiyordum, ders çalışacak ortam yoktu ve ödevlerim yarıda kalıyordu, yağmurda karda evimden 15 km öteye gitmem gerek mahallemde internet kafe yoktu. Bende duruma daha fazla katlanmak istemedim o yüzden aileme söyledim ve kendim yaptırmaya karar verdim. Gaming.gen ile iletişim kurmak beni iyice bunalıma soktu telefon ile ulaşılmıyor maillere yanıt yok İnstagram DM’den görüldü atıyorlardı. Bende tamir için daha fazla beklemek istemedim.

@Mito_26 peki siz niye ücret ödemeyi kabul ettiniz?

Müşteriye ürün sattıktan sonra sesini çıkarmayan, saklanan firmalara ayar oluyorum vallahi.

İşte bu diğer herkese örnek olsun malı satana kadar. Sonra ses seda yok cevap yok telefon yok mail yok.
Uğraş babam uğraş.

Böyle yerlerden almamak lazım.

Eğer ürün ayıplıysa veya ilk 6 ay içerisinde üründe ayıp oluştuysa, üründe ayıp ilk gün var kabul edilir ve Tüketici Seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Bu seçimlik haklarda bulunan "ücretsiz onarım isteme" hakkınızı kullanabilirsiniz.

Bahsi geçen ayıplı mal ile ilgili kanun -- 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun MADDE 10

Bilmiyorum hocam yani siz bence iyi yapmadınız gibi görünüyor. Sorumluluk Gaming gen in. Madem ürün hasarlı geldi siz Gaming gen e bu ürün hasarlı kardeşim ne garantisi demeniz gerekirdi? Ama ürün hasar alma konusu da net değil? Kırık mı var? Görünürde ne var? Onu bilmiyoruz? Yani şimdi Gaming gen ben yolladım sen yaptın diyebilir. Sizde bana böyle geldi diyebilirsiniz. Ama ürünü yollamışsınız ASUS rapor tutup ürün hasar görmüş hem de fiziksel demişler ise bu ürünün hasarı gözle görülür değil demek ki yada görünür siz de firma da anlamamış. o durumda ise siz Gaming gen e bu ürün böyle gelid ben kabul etmiyorum demeniz gerekirdi. Şimdi adamlar tamir edip size yollasa bile çık işin içinden. Gaming gen durumu kendi üzerinden atmış gibi görünüyor. Eğer görüşüp çözüm alamazsanız THH başvurup beklemeniz lazım.

Keşke yaptırmasaydınız yani bence bu durumda adamlar sen karta bir hasar verdin bu yüzden de tamirat parasını ödedin. Diye bir itham sunabilirler. Bilmiyorum.
Haklısınız bu durumu daha önce arkadaşım ile konuşmuştuk oda aynısını bana söyledi, Haklı durumdan haksız duruma düşersin demişti, yada firma siz yaptınız bize ödetmek istediniz bizden ödeme gelmeyince siz ödediniz diyebilirler diye bizde düşündük ama zamanım olmadığı için ve bu sıkıntıyı daha fazla çekmek istemediğim için tamiri kendim üstlendim. Belki hata yaptım ama bundan sonrasını inanın bende bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı