Gece Gökyüzünde Gördüğüm Şey

yaratık

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık yarım saat önce sıkılıyordum ve yıldızlara bakıyım biraz dedim. Normal yıldızları incelerken onların biraz uzağında duran yıldıza bakmak istedim. Sanki yalnız kalmıştı. Onu biraz izledim çok yavaş bir şekilde hareket ediyordu ve kırmızı, mavi ve beyazımsı bi renge bürünüyordu bu renkler sırayla değişiyordu. Aynı zamanda hareket ediyordu uçuyordu sanki ama çok yavaş neyse dedim geçtim içeri biraz takıldım sonra o aklıma geldi. Kafamı camdan dışarı uzatıp onu önce gördüğüm yere baktım fakat göremedim yoktu. Yaklaşık bir 10 saniye kadar onu bulmaya çalıştım buldum fakat ilk gördüğüm yerde değil ve hareket etmeye devam ediyordu üstelik onu önceden gördüğüm yöne doğru yani geri dönüyordu sanki. Şimdi ona uçak desem nasıl o kadar sürede gidip geri dönücek helikopter falan desem çok yüksekte ve ses duymuyorum. Zaten gözden kayboldu gitti başka tarafa uzaklaştı. Ama benim aklıma takıldı şuan o cisim ne olabilir arkadaşlar bir fikri olan var mı?
Ya da gerçekten bir yıldız mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Android telefonlar için, Skyview free programını indiriyoruz, konum ve kamera erişimine izin verdikten sonra, gerekli kalibrasyon ayarlarını yapıyoruz. Gökyüzünde merak ettiğimiz cisme tuttuğumuzda hangi yıldız, gezegen vb. olduğunu bize söylüyor.. (yörünge uyduları dahil)
İOS için varmı bilmiyom :)

Merhaba,
Android telefonlar için, Skyview free programını indiriyoruz, konum ve kamera erişimine izin verdikten sonra, gerekli kalibrasyon ayarlarını yapıyoruz. Gökyüzünde merak ettiğimiz cisme tuttuğumuzda hangi yıldız, gezegen vb. olduğunu bize söylüyor.. (yörünge uyduları dahil)

Bahsettiğin programla birlikte aynı zamanda uçakları kuyruk numaraları ile gösteren bir program daha vardı, bu iki programla bildiğimiz gök cisimleri ve tarifeli uçakları görebiliyoruz ancak meteoroloji balonları gibi özel çalışma yapan araçları takip edemiyoruz ne yazık ki.

Skyview ile koca gece gökyüzünü izlediğimi hatırlıyorum çok keyifli gerçekten :)

Merhaba,
Öyle bir şey varsa çok iyi.

Bahsettiğin programla birlikte aynı zamanda uçakları kuyruk numaraları ile gösteren bir program daha vardı, bu iki programla bildiğimiz gök cisimleri ve tarifeli uçakları görebiliyoruz ancak meteoroloji balonları gibi özel çalışma yapan araçları takip edemiyoruz ne yazık ki.

Skyview ile koca gece gökyüzünü izlediğimi hatırlıyorum çok keyifli gerçekten :)
İlk kurduğumda bende tüm gece bakardım :) Şimdi arada açıyorum aldım hevesimi ama gökyüzüne merağı olan kişiler için kullanışlı bir program.
Program da şöyle bi görüntü var. Konuma göre hangi yönde hangi cisim varsa onları size gösteriyor.
Screenshot_20190412-095105_SkyView Free.jpg

Bende görünce heyecanlanmıştım. Ama yıldızlar kadar uzaklıktaydı ya da çok küçüktü ben yüksekte sandım dediğin gibi balon falandır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı