Gece sadece gökyüzüne bakarak uçak tipini nasıl anlarız?

@painkiller hocam o değil de ne jira var ne İbrahim abi kimse kalmadı🥲 bir tek sen kaldın geride yorgun demokrat 😅
Ben de doğru dürüst yokum ki yalan yok. Eskisi gibi gecelerce burada değilim artık. İş güç ev derken zaman kalmıyor zaten. Burda senin gibi birkaç dost kaldı onların hatrına arada uğruyorum ben de.
 
Gece vakti, düşük ışıkta bu iki modeli birbirinden ayırmak zor. Ama uçağın gövdesinin alt kısmını görebilecek kadar ışık varsa eğer, ana iniş takımlarının olduğu yere bakarsak anlaşılabilir. B737'de lastikler tamamen gövde içine girip bir kapakla örtülmez. Orta kısımları açıkta kalır.
1740500448114.png
A32X ailesinde ise iniş takımlarının kapakları vardır, kapanınca gövde ile bir bütün olur, B737'deki gibi ortası açık kalmaz.
1740500544393.png
Bunların dışında burun kısımlarında ve motor kaportalarında da farklar vardır ama gece düşük ışıkta seçmesi zordur. Birde eğer uçak sağa veya sola "Roll" hareketi yaparken görebileceğimiz kadar alçakta ise Winglet (Kanat ucu) kısımlarından da tanınabilir. B737'de yukarı doğru kıvrık bir Winglet olduğundan, havayolunun logosu ve rengi daha fazla kendini belli eder. A320'lerde ise genellikle ok ucu şeklinde Winglet bulunur ve zor görülebilir.
 
@TmrTech gövde altını görebildiğimizi kabul edelim ama ilk sorudaki gibi maalesef gövde özelliklerini göremediğimizi varsayıyorum soruda:) İniş takımları, winglet, burun, kuyruk vs. Ortamda satacağın elinde bir bilgi olmalı tek bakışta bilmek için. sence ne:)
 
Tamam. Uçağın gövdesini görebilecek kadar görüşümüzün olmadığını varsayıyorum😁 O zaman harici ışıkların özelliklerine bakarız. A320'lerde Beacon Light, B737'lere göre daha sık aralıklarla yanıp sönüyor. Tam olarak iki uçağın da kaç milisaniye aralıklara sahip olduğunu bilmiyorum ama bilsem süre tutarak anlayabilirdim. Ayrıca eğer Landing Light'lar yanıyorsa, B737'de bu ışıklar kanat köklünün ön kısmında; A320'de ise kanat kökünün arka kısmında yer alıyor oradan da dikkatli bakılırsa anlaşılabilir. Bunlar dışında aklıma başka bir fark gelmiyor, hele ki karanlıkta mecbur ışıklardan ilerleyeceğiz :) Eğer sizin de bildiğiniz başka bir bilgi varsa paylaşın bende merak ettim.
 
Gece olduğuna göre doğru cevaba geçelim:)

Strobe Light dediğimiz beyaz çakarlı ışıklar Boeing’de tek yanıp sönerken Airbus’ta iki kere yanıp söner. Yani zifiri karanlık bile olsa bu iki uçağı bu sayede net bir şekilde ayırt edebilirsiniz:)

Ve ortamın havacılık prof’larına gelecek olursak kopya çekmiş olsa da doğru cevap veren @Megaton ve çok yakın ama kısmen doğru cevap veren @TmrTech oluyorlar:) Herkese teşekkürler değerli bilgiler ve fikirleri için:)
 
Gece olduğuna göre doğru cevaba geçelim:)

Strobe Light dediğimiz beyaz çakarlı ışıklar Boeing'de tek yanıp sönerken Airbus'ta iki kere yanıp söner. Yani zifiri karanlık bile olsa bu iki uçağı bu sayede net bir şekilde ayırt edebilirsiniz:)

Ve ortamın havacılık prof'larına gelecek olursak kopya çekmiş olsa da doğru cevap veren @Megaton ve çok yakın ama kısmen doğru cevap veren @TmrTech oluyorlar:) Herkese teşekkürler değerli bilgiler ve fikirleri için:)

Aslında akşamları inen kalkan uçakları gözlerlerken dikkatimi çekmişti fakat kopya çekmesem bulamazdım.
Havacılığı canlandırmak lazım. Bizde içerik bakalım.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı