Geçmişte yaptığım hatalarım

Ergenlik kavramını kalıplara soktuğunuz için millete normal geliyor, yapılan anormal işleri normalleştirmenin lüzumu yok, ekstrem olmadığı sürece çocukça sergilenen tavırlar tolere edilmeli, buna lafım yok ama bu kavramın da suyunu çıkartıp "Abi ergenlik işte yahu" ya sığınarak bazı hususların ciddiyetini yok etmemek gerek. Bunu yazmamın sebebi geçen yine forumda dolaşırken bu tarz ergenlikle alakalı yaptığın yorumuna istinaden, ayrıca ergenlik kişiden kişiye değişir, misal ben sakin bir ergenlik geçirdim. Çocukluğumda, ergenliğime göre daha dışa dönüktüm. Yani demem o ki, herkesin ergenliği farklı geçer; sen, yakın arkadaşların, çevrendeki gözlemlediğin insanların çoğunluğu, deli dolu ergenlik geçiriyor diye genelleme yapmaya gerek yok. Bir pedagog değilim, ama pedagoglardan dinlediğim duyduğum kadarıyla şahsi yorumlamamın, söylediklerimin yanlış olduğunu düşünmüyorum.

Söylediklerinin yanlış olduğunu ben de düşünmüyorum ama harika olduklarını söyleyebilirim.
 
Bunlar olacak şeyler enerjiyi bir şekilde atmak lazım yaşım ilerledikçe artık çoğu konuda ciddileşiyorum rekabetçi maçlarda arkadaşlarım alabilmesi gereken elleri alamayıp benim de oyunumu mahvettikleri için ana avrat düz kayıp aramızı bozabiliyorum.

Evet o zamanlar hızlı zamanlar, bir şey arıyoz, şu an sakinim bıraktım artık.
 
Biraz dertleşmek istiyorum ben ortaokuldayken 2 arkadaşım vardı, cemal ve Efe. Bunlarda her türlü suç var, ben bunlarla takılmaya başladım ilk 1 ay normal geziyorduk öğle yemeklerinde sonra bunlar dızcılık yapmaya başladı benim de biraz meyilliyim böyle şeylere o zamanlar. Sonra bir bakkal kestirdik oraya gidiyorduk 1 yıl sürdü böyle 8 sınıf'ın ilk dönemi ensenledik. Sonra helalleştik abi anlayışlı çıktı, bir daha yapmayın gençsiniz dedi yakmayın dedi kendinizi sonra okula gittik, bunlar böyle zille basma kaçma millete bulaşıyorduk. Biber gazı sıktıydı sınıfta, kapıyı kırdık, bebelerin topunu çalıyorduk, bu kadar diyeceklerim. Kısacası ortaokulum tuhaf ve bol günah dolu geçti, artık böyle şeylerden uzak duruyorum tövbe ettim.
Dediklerinizin hiç biri yok ama agalar ile takılırken hâlâ Z.B.K. yapıyoruz...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı