Geforce Now'dan Oyunlarını Kaldıran Yapımcıların Derdi Ne?

Ben bu tarz servisleri pek sevmiyorum ve desteklemiyorum. Bana şu anlık fazlasıyla saçma geliyor.

İnsanlar neden yüksek kaliteli bilgisayar alır? Çünkü AAA oyunları ultra ayarlarda yüksek çözünürlükte açabilmek için. Peki GeForce Now ne yapıyor. Normal bir multimedya bilgisayarında sistem özelliklerin desteklemese bile AAA oyunları en yüksek ayarlarda oynamanı sağlıyor. Tamam bu çok güzel bir şey ama Intel, Asus, Msi gibi önde gelen bilgisayar parçası üreticileri için bir sorun oluşturuyor...

Oyunlarla ne alakası var diyeceksiniz. Belki Şirketler oyun yapımcılarına çekilmelerini teklif etmişlerdir. Sonuçta ne kadar az oyun o kadar az kullanıcı.
Fakat bu sağlayıcıları kurarken İNTEL, AMD vb. birçok firmanın ürünleriyle sistemleri oluşturup yine bu gaming ürün sektöründeki firmalara para kazandırıyorlar.
 
5,5 euro 1 yıl boyunca alınacak fiyat zaten. Sonra artıracaklar daha. 5,5 euro ile devam ederlerse zarar yapmış olurlar.
 
Son düzenleme:
Hocam sanki siz olsanız kaldırmazdınız. Kendi biçtiğiniz fiyatla alınmasının getirisi ile Now'dan gelen getiri aynı olabilir mi? Activision tarafından biraz baksanız anlarsınız.
Oyunları yine kendi biçtikleri fiyattan Steam üzerinden alıyorsunuz. Yani Google Stadia gibi kütüphane yok GeForce Now’ da. Ayrıca neden desteklemediklerini anlamıyorum, bu şekilde sistem ilerlerse gelecekte korsan oyun kullanımının da önüne yüksek ölçüde geçilebilir.
 
Hocam sanki siz olsanız kaldırmazdınız. Kendi biçtiğiniz fiyatla alınmasının getirisi ile Now'dan gelen getiri aynı olabilir mi? Activision tarafından biraz baksanız anlarsınız.
Hocam oyunları zaten Steam üzerinden alıp oynuyorsun. Yani yapımcılara zararı değil daha çok yararı var.
Nereye kadar kaçacaklar ? Arkadan Google'da geliyor. Sonra bir başkası gelecek. Kaçışları yok.
Aynen öyle. Stadia olayi bitirecek gibi duruyor. Belki Stadia ile özel anlaşma yapmış olabilirler diye düşünüyorum.
Amaçları sadece para. EA, Ubisoft, Activision vb. yapımcıların tek amaçları bu. Geçmiş yıllarda çıkan, bir de şimdiki çıkarmış oldukları oyunlara bakarsanız dahi rahatlıklan anlaşılabilir.
Zaten onu söylüyorum. Amaçları para kazanmak ise neden daha büyük oyuncu topluluğuna ulaşmak varken kaçıyorlar onu anlamadım.
5,5 euro 1 yıl boyunca alınacak fiyat zaten. Sonra artıracaklar daha. 5,5 euro ile devam ederlerse zarar yapmış olurlar.
Fiyatın yükseleceğini hiç düşünmüyorum. Çünkü hem Google ile rekabet başlayacak hem bunların amacı alt tabakaya ulaşmak. 5 Euro deyip geçmeyin. Sadece Türkiye'den 500.000 kişi kullansa deli gibi para yapıyor yani :) Fiyatı arttırıp kullanıcı düşürmek mantıklı olmaz.
Asıl patlamayı stadia ile yapacaklar da ondan.
Bana da öyle geliyor. Bakalım artık o nasıl olacak.
Ayrıca neden desteklemediklerini anlamıyorum, bu şekilde sistem ilerlerse gelecekte korsan oyun kullanımının da önüne yüksek ölçüde geçilebilir.
Kesinlikle. Bu Geforce Now ciddi derecede korsan kullanımı azaltabilir. Çünkü sadece orijinal oyunlarla çalışıyor. Bu bile yapımcılara ekstra bir yarar sağlıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam sanki siz olsanız kaldırmazdınız. Kendi biçtiğiniz fiyatla alınmasının getirisi ile Now'dan gelen getiri aynı olabilir mi? Activision tarafından biraz baksanız anlarsınız.
Kanka parası değişmicek adama giden para aynı ne alaka activision aynı parayı alıcak sanki normal kendi pcinden steamden oyunu alıyorsun nvidia buradan kesinti yapamaz öyle bir hakkı yok
 
Biraz önce okuduğum kadarıyla Geforce Now'dan oyunlarını çeken firmalara Bethesda'da katılmış.
Diğer firmaların açıklama yapmamasının aksine Bethesda'nın çekilme sebebi ise (aynen çeviriyorum)
"Oyunlarımızı Geforce Now'dan oynamak için Geforce Now üzerinden satın alınması gerekmektedir. Mevcut Geforce Now servisi bunu desteklemediği için çekilme kararı aldık."
Yani diyorlar ki; oyunu önceden satın almış olmanız bir şeyi değiştirmez. Geforce Now'dan oynamak için tekrar satın almanız lazım.
Oyuncular zaten satın aldığı bir oyunu neden tekrar satın alsın?

İşte bu noktada Google'ın Stadia'sı devreye giriyor. Stadia'nın kendi kütüphanesi olduğu için hali hazırda elinizde olan bir oyunu Stadia üzerinden oynamak isterseniz, gidip tekrar Stadia'nın mağazasından satın almanız gerekiyor.

Bariz şekilde gözüken o ki firmalar aynı oyunu aynı kişilere tekrar tekrar satmak ve dolayısıyla karlarını 2'ye katlamak için Geforce Now'dan çekilip Stadia'ya geçecekler. Oyuncuların sistemleri yetersiz kaldığı için, özellikle pahalı olan AAA oyunları satın almayanların Geforce Now üzerinden oynayabilecekleri için satın alma yoluna gitmesini göz ardı edip bütün oyunları tekrar satma peşindeler.

Unuttukları kısım ise torrent diye bir şey halen var. 😈

Bulut oyun servislerinin donanım üreticilerine zararı olacağı kısım ise saçmalık ve sadece dedikodu. Bu işin donanım üreticilerine zararı olacak olsa bundan en fazla zararı gpu satamayacağı için NVIDIA görürdü. Kaldı ki hiç bir donanım üreticisi de bulut oyun servislerinden endişe duyduklarına dair yorum yapmadılar. Çünkü olur da popüler hale gelirse onlarca farklı donanımı milyonlarca kişiye satmak ve bunun için farklı üretim bantları kurmak, tedarik, nakliye, depolama, distribütörler, yerelleştirme, servis ve garanti, ülkelerin farklı farklı ticaret ve gümrük kanunları, vergileri ile uğraşmayıp bulut oyun servisi sunan firmalara tek banttan çıkan 2-3 tip yüksek performanslı donanım üretip satacaklar. Üretim maliyetleri ve satış kaygısı ile oluşan riskler muazzam seviyede düşecek. Yani Asus, MSI gibi firmalar bulut oyun servislerinden karlı çıkacaktır.

Bulut oyun servislerinden zararlı çıkacak olan tek taraf ise 3e aldıkları donanımı 10a satan perakende mağazalarıdır.
 
Skyrim almayı düşünüyordum iyiki almamışım. Açgözlü Bethasda çekildiğine göre başka hangi oyun firması çekilecek acaba, merak ediyorum? Büyük firmalardan Ubisoft, CD Projekt Red, Valve, Warner Bros gibi firmalar kaldı. Umarım bu firmalarda GFN'dan çekilmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı