Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl dönecek her gün her yere binalar dikiliyor, doğaya zarar verecek icatlar çıkıyor böyle giderse insandan önceki düzenine filan dönemiyecek komple yok olacak. Hayvanlar bu kadar düşünülüyorsa yapay etten önce hayvanlara yaşanabilecek alanlar oluşturulmalı olan alanlarda genişletilmeli.

Aslında zaman dünya için degil bizim için var. Dünyanın insanlar tüm düzenini bozsa bile, dünyada tüm insanlar eger bu sebeple ölürse, dünyanın kendini onarma sistemi var. Mesela buzullar eridikçe buzulların içinde yaşayan acayip virüsler oldugu söyleniyor ve ne kadar erirse o kadar bizim için tehlikeliymiş.
 
Defender sandığınız kadar kötü bir yazılım değil. Adım çıkmış dokuza inmez sekize mantığı. Adı çıkmış bir kere. Güvenlik konusunda testler yapan otoritelerin makalelerine bakarsanız ne dediğimi anlayacaksınız.
 
Şimdi, hayvanlar bir besin zincirinin içerisindedir. Bir tavuğu mesela X hayvan öldürdü ve onu yedi diye acıyoruz ama X hayvanı da Y hayvan yiyecek, Y hayvanı Z hayvan yiyecek derken bu böyle bir denge oluşturacak. Biz insanları bile ölürken mikroplar yiyor. Hayvan etini yemek bir cinayet değildir.

Gereksiz yere bir hayvanın bir parçasını kullanmak için o hayvanın öldürülmesine ben de karşıyım. Örneğin Bülent Ersoy'un gündem olan kürkü, veya dolabında tıka basa et olmasına rağmen "hobi amaçlı" avlanan bir avcı.
 
Protein ihtiyacımızı nereden karşılayacağız vegan olursak?
 
Mesela buzullar eridikçe buzulların içinde yaşayan acayip virüsler oldugu söyleniyor ve ne kadar erirse o kadar bizim için tehlikeliymiş.
Zaten öyle. Vücudumuz adapte değil o virüslere. Mesela, grip bizim için çok normal bir şey. Ama Amerika'yı keşfetmeye giden gemilerden birinde grip olan birisi vardı. Bu yüzden Amerika yerlilerine de bulaştı ve binlerce kişi öldü. Bizim için de aynı şey geçerli.
Hayvan etini yemek bir cinayet değildir.
Bu koşullarda bir cinayettir.
Protein ihtiyacımızı nereden karşılayacağız vegan olursak?
Sayfalardır yapay etten konuşuyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı