Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu açıdan bakıldığında, bitkilerin acıya tepki verdiklerini ancak bunun anlamını algılayamadıklarını söyleyebiliriz. Yani buradaki videoda gösterildiği gibi, bir yaprakları yanmaya başladığında bunu algılayabilirler, hatta buna zekaya dayalı cevaplar da üretebilirler, ancak bu sürecin içeriğini "hissetme" konusunda ne durumda olduklarını henüz bilmiyoruz; muhtemelen bizim gibi bir acı algıları bulunmuyor. Çünkü bu değerlendirmeyi yapacak, özelleşmiş sinir sistemi ve beyinden yoksundurlar. Dolayısıyla muhtemelen bir primatın (örneğin bir insanın) hissettiği gibi acıya anlam veremezler. Acı veya tehlike unsurları vücutlarında değişim yaratır; hatta buna kimi zaman yapraklarını kapatarak, kimi zaman kimyasallar salgılayarak, kimi zaman kendilerini küçülterek tepki de gösterirler. Dolayısıyla tehlike unsurlarına karşı duyarsız veya algısız değildirler. Ancak bunları yaparken, acının bizim beynimizde yarattığı hissiyatı hissedebildiklerine dair elimizde güçlü veriler bulunmamaktadır.
Ben buradan bitkilerin acıyı hissedemediğini anlıyorum, bende mi sorun var?

Sayfaları okudum. Yapay et tüketelim haydi. Nerede yapay et? Bana yapay et bulun, sonra konuşuruz bunları. Yapay etin faydalarını ve zararlarını yazın ve sonra konuşalım bunları.

Ama bunları düşünen kim...
10 yıldır yapay et hakkında çalışmalar yapılıyor. Önceki sayfalarda da dedim, dokusu ve tadı aynı olan üretilmiş geçenlerde. Besin değerlerine, zararlarına ve yararlarına dair bir açıklama yok daha. Fakat besin değerlerinin normal etten daha yüksek olacağını düşünüyorum.

10 yıldır yapay et hakkında çalışmalar yapılıyor. Önceki sayfalarda da dedim, dokusu ve tadı aynı olan üretilmiş geçenlerde. Besin değerlerine, zararlarına ve yararlarına dair bir açıklama yok daha. Fakat besin değerlerinin normal etten daha yüksek olacağını düşünüyorum.
Daha yüksek olacağını düşünüyorsunuz işte sorun orada. Kesinlik yok. Dediğiniz bundan belki 5 belki 10 yıl sonrası için geçerli olabilir ancak şu an şu durumda kesinlikle geçerli değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı