Gelecekte ne olacak?

70 - 80'li yıllarda düşünülüyordu, biliniyordu nasıl bilinmeyecekti? Ölümsüzlük bulunamaz. Daha uzay mekikleri fırlatılıp araştırmalar ve çalışmalarla belirli bir nokta bulup onun üzerinden bir madde alıp test etmek için dünyaya geri göndermek bile on yıl sürüyorken, 50 yılda uçan arabaların piyasaya karışması ve yaygınlaşması, gezegenlerde koloni kurulması, hadi bunları geçtim ölümsüzlüğün bulunması imkansız.

İşte daha bir kaç yılda ne olacağı bilinmezken, 50 yıl sonrasında ne olacağını bilmek çok zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
*Çarpmadı. Zaten çok düşük bir olasılıktı.
Haklısın.
Arkadaşlar bu arada ben kendimi fazla kaptırarak 300 500 yıl ileriye gitmişim. 50 yıl içinde olacakları yazcaz.
 
@Shimada Sensei iyi güzel ama hayatın anlamı bu mu? İnsanlık olarak gezegenlerde zıplayıp neslimizi devam ettirelim. Amaç ne? Yok takılıyoruz işte. Bence gezegenimize odaklanalım şimdilik hem Mars ile uğraşacağımıza yapısı Dünya'ya benzeyen başka gezegenler var vakti gelince oraya gideriz, Mars ölü yatırım.

Biraz nüfusa çare bulunsa iyi olur aslında. Şimdi Hindistan olsa ne olur olmasa ne olur. 3-5 tanesi kod yazıyor, matematikte iyi diye koskoca nüfus yer kaplıyor orada misal. Aynı anda hem yaşanabilir gezegenlere ulaşma planlar yaparken bir yandan da gezegeni düzene sokalım en temizi. Biraz kahvehane ağzıyla yazdım ama idare et işte.
 
@kino o mis gibi dünya mis gibi kalırsa haklısın. Şu anki silahları düşündüğümüzde tek tuşa bakar o mis gibi dünyanın mis gibi anıdan ibaret olması. Bunu geçsek bile küresel ısınma, sera gazları vs. vs. dünyayı sürekli kötü etkilemeye devam edecek. Daha aşırı kalabalık nüfusa girmiyorum bile. Veya asteroidin teki lap diye girse dünyaya, dinozorlar gibi seni de silse mis gibi olmaya devam eder mi?

Kısaca dünyanın mis gibi kalacağının garantisi var mı sende?
Hocam moderatordünüz siz.
 
@kino hayatın anlamını karıştırırsan işin içinden çıkamayız. Yapısı Dünya'ya benzeyen gezegen yakınlarda yok, maalesef şu anlık Mars'a yatırım yapmamız gerekir. Daha uzak yerler için Cryosleep tarzı projelerin gelişmesi şart. Dediğin gibi insan dediğin nedir ki? 80-90 yıl yaşıyor altı üstü. Uzayda hiçbir şey.

Nüfus konusunda da Hindistan'a laf atabilecek konumda değiliz Türkiye olarak. Gezegeni düzene sokma kısmında da devletlerin harekete geçip para babalarının gırtlaklarına yapışmaları lazım.

Olabilecek şeyler mi? Evet ama insan doğası işte. Yok edip çöp kusarak gelişiyoruz.
 
@Shimada Sensei Mars olayı çok itopik geliyor uzay boşluğuna devasa uzay tesisi kurmak gibi. Çok ciddi bir bütçe ve yaşama elverişsiz bir gezegen. Tamam insanlar Elon diyor diye fazla hype yapıyor ama bu adamın Howard Hughes gibi kafayı kırma eğilimi de mevcut. Dediğin gibi diğer sistemlere gitmek imkansız olunca kendi çöplüğümüzde takılıyoruz ama gerçekçi olursak Mars ve orada sorunlu bir yaşam çare değil. Dünya'yı biraz yoluna sokup ekosistemi iyice batırmadan bir rota çizmek en temizi. Nüfusun yarısını bugün silsen gezegen yine temizleyecek kendisini zamanında Cengiz Han'ın ortadan kaldırdığı şehirlerin doğaya geri dönmesi gibi. Çünkü meteor, asteroid riski görmüyorum o kadar süredir ciddi bir çarpışma olmamış, Jupiter de orada duruyor sağolsun. Ya Güneş sisteminin dışına çıkarız o tarz gezegenler için ya da kendimizi burada yok ederiz.
 
@kino gelecekte ne olacağını tahmin bile edemeyiz, imkansız diye bir şey yok. Şu anda bile kendini donduran zenginler var. İlerde çözmenin yolunu bulana kadar uyuyacak adamlar.

Uzay zaman örtüsü hakkında hala çok az şey biliyoruz. Veya kara delikler hakkında. Veya atom altı dünya. Hala "her şeyin teorisi" yapılabilmiş değil. Klasik fizik kurallarıyla atom altı fizik kuralları birbirine uymuyor, uyduramıyoruz. İnsan genomu açığa çıkarıldı ancak hala istediğimiz gibi değiştiremiyoruz. Gökdelen camlarını temizleyecek makineler bile yapamıyoruz hala.

Demem o ki hiçbir şey imkansız değildir, dünyalar arası seyahat bile. Benim yukarıda demek istediğim şu anki teknolojimizle Mars'dan başka şansımızın olmadığı. Mars başlangıç olur, tecrübe olur, ilk adım olur. Yukarıda bahsettiğim gibi Cryosleep tarzı teknolojiler gelişir, güneş sistemi dışına çıkarız.

Osmanlı köylüsüne gidip de VR setlerden bahsetsen; gözlükle, eldivenlerle var olmayan dünyalara gideceksin desen kazığa bağlar yakarlar seni. Ya da desen ki köyünden, evinden dünyanın öteki ucundaki adamı anlık olarak görebileceksin, deli diye taşlarlardı seni. Aynı şekilde şu anda bize de saçma sapan, hayal gibi gelen şeyler ilerde sıradan olabilir.

Dünya düzelmez, boş yere bel bağlama buna. İnsanlar çok bencil varlıklar. Araplara bak mesela. Adamlar petrol var diye hiç yatırım yapmadan çatır çutur harcıyor sadece. Altın kaplama PS5 mi dersin, tuvalet mi... E petrol bitince ne olacağı kimsenin umrunda değil. Neden? Çünkü şu anda yaşayanlara hayatı boyunca yetecek kadar var. Gerisini o zaman yaşayacaklar düşünsün diyor adam.
Hocam moderatordünüz siz.
Sağlık sorunlarından dolayı ara vermem gerekti. Geri döner miyim dönmez miyim belli değil.
 
Son düzenleme:
Hastalıklar yüzünden ayakta kalmış en fazla 10 milyon insan, hepsi bir rahatsızlığa sahip virüsler yüzünden... Piyasadaki robotlar ve Cyborg (Yarı insan- yarı robotlar)... Yapay Güneşler, Yapay Bulutlar, Yapay Yıldızlar, Yapay Evren...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı