Gelecekte oyunların grafikleri nasıl olur?

Makaleler
3
Hep düşünmüşümdür şimdiden bu kadar gerçeğe yakın grafikler görüyoruz, acaba 20-30 yıl sonra grafikler nasıl bir dereceye ulaşacak? Oyunların grafikleri daha kaç sene boyunca gelişebilir sizce? Tabii o zamana dünya kalır mı ya da biz görebilir miyiz bilemem 😀

Bence 15-20 sene boyunca gelişmeye devam edecek. RTX teknolojisi zaten bu konuda mükemmel bir adım oldu. Artık yapmaları gereken şey objelerin uzaktan bile net görünmesini sağlamak, ve aliasing konusunda kusursuzlaştırmaya başlaması gerek.

@VGAMonitorluAdam Cyberpunk'ın grafikleri öyle aşırı diyebileceğimiz kadar iyi değil. :) Zaten adam gibi oyun yapsalar grafiklerin pek bir önemi kalmıyor. Artık oyunların çoğuna grafik basıp, içi boş yapıyorlar. Bu yüzden çabuk sıkılıyoruz. Grafiklerin bence o kadar önemi olmamalı. Gerçeklikten çok, yaşattıkları hisler daha önemli. Tabii çağ dışı grafiklerle de olmaz. :)

@VGAMonitorluAdam Cyberpunk'ın grafikleri öyle aşırı diyebileceğimiz kadar iyi değil. :) Zaten adam gibi oyun yapsalar grafiklerin pek bir önemi kalmıyor. Artık oyunların çoğuna grafik basıp, içi boş yapıyorlar. Bu yüzden çabuk sıkılıyoruz. Grafiklerin bence o kadar önemi olmamalı. Gerçeklikten çok, yaşattıkları hisler daha önemli. Tabii çağ dışı grafiklerle de olmaz. :)

Ayriyeten de oynanış süresi.

bkz: Resident Evil 3 on Steam

Ayriyeten de oynanış süresi.

bkz: Resident Evil 3 on Steam
Evet katılıyorum. Oyunların doyurucu olması gerek. Sevdiğim oyunların ağızda tat bırakıp, bitmeleri hoş olmuyor. :)

Resident Evil 3 Remake oynamadım. Çünkü remake ve remaster olayına karşıyım. Aynı yemeği pişirip önümüze koyuyorlar. Sadece içine attıkları baharatlar farklı. Remaster zaten direkt aynı oyunun cilalanmış hali. Remake bir bakıma daha kabul edilebilir.

Kızdığım olay yeni oyunlar çıkartmak yerine, gidip eski oyunları tekrardan cilalayıp piyasaya sürmeleri. Oyun sektörünü bir üşengeçlik aldı gidiyor. 10 yıl sonra da Resident 3 remake'in remake'ini çıkarırlar.

Bence bizden bile daha gerçekçi olur.RTX e bakınca zaten bizden bile güzel gözüküyor.Yakında gerçek hayattan da öte yaparlar bence.

Tüm dünyanın modelleneceğini düşünüyorum. Sanal gerçekliğin çok daha nirvanasına çıkılıp oyunları gerçek hayattan ayıramayacağımızı düşünüyorum. Grafiklerin gerçek hayattan daha iyi olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı