Gelin teori uyduralım

Uzay diye birşey yok. Çünkü kendi gözümüz ile uzayı görmedik. (konunun amacı teori olduğunu belirteyim yanlış bilgi vermekten ban yemeyim.)

Hayır izlemedim ama teorilerimiz gerçek olmayacağı için dedim. Olabilir de demek saçma olur bence çünkü saçma teoriler düşünün dedim.
İzlemişsin, "Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır."
Daha açıklayıcı olursak deney ve gözleme tabi tutulup sürekli testler ile onanan açıklamalara teori diyoruz. Günlük hayatta kullandığımız teori sözcüğü ısı ve sıcaklık sözcüklerini kullandığımız gibi yanlış kullanılmaktadır.

Ulaşılabilecek en yüksek hız ışık hızı olmayabilir. Belki ışık hızından bile hızlı şeyler olabilir. Kafadan attım bunu açıkçası diyeyimde kaynakları ispatları yığmayın başıma. 😀

Uzay diye birşey yok. Çünkü kendi gözümüz ile uzayı görmedik. (konunun amacı teori olduğunu belirteyim yanlış bilgi vermekten ban yemeyim.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçekler acıdır :)
büyük i ?
İzlemişsin, "Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır."
Daha açıklayıcı olursak deney ve gözleme tabi tutulup sürekli testler ile onanan açıklamalara teori diyoruz. Günlük hayatta kullandığımız teori sözcüğü ısı ve sıcaklık sözcüklerini kullandığımız gibi yanlış kullanılmaktadır.
Arkadaşım herhalde hocamızsın da camı izledim diyorsun izlemedim benden daha iyi mi bilecen?

Bunlar teori olmaz. Komplo teorisi olur, bunu da belirteyim. Bir şey doğrulanıp, gözlemleniyorsa, deneyler ile test edilebiliyorsa o teoridir.
Ya kara deliğin içine girince farklı bir evrene gidiyorsak ?
Niye olmasın? Bu olabilecek bir şey. Farklı bir evren olmasa bile, evrenimiz içinde kestirmeler olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı