Genç kitlenin nazi sempatizanlığı

Dahası da var.

- Deniz altı ve gemi konseptini birleştiren UBoat'lar.
- AK-47'nin yani piyade tüfeklerinin atası olan SMG'nin yüksek atış hızını ve kurmalı tüfeklerin yüksek menzil-hasarını birleştiren STG-44 silahı.
- Zamanının en güçlü zırhına sahip Maus tankları.
- Dünya'nın ilk balistik füzesi olan V-2 roketleri.(Savaştan sonra V-2 roketlerini yapan Wehnher von Brown, NASA'da Amerika'nın Ay'a ayak basmasını sağlamış ve Saturn V gibi roketleri tasarlayan kişidir.)
- Dünya'nın ilk jet motorlu avcı uçağı olan Messerschmitt ME 262.
- Dünya'nın ilk stealth uçağı prototipleri olan(hiç uçmadı) Ho-229 serisi.
- İlk jet motorla uçan Horten Ho 178 uçağı.

Ve sayamadığım bir sürü şey. Nazi sempatizanı değilim ancak zamanının ötesi teknolojisine ve bilimine hayranım. Bunun ekmeğini şimdi A.B.D ve Çin'den sonra ek büyük ihracata sahip olmalarıyla fazlasıyla yiyorlar. Birileri soykırım yaptılar diye tartışmayı biteremeden birileri ise dahası için çalışıp başardı.
Hitler iktidara geldiğinde otomobil ve motorizasyon alanında kooperatif iş birliği için destek istedi bu yüzden bu şirketlerin ve grupların temelini attı bundan yana bir sorun yok. Ancak bu markaların savaş sonrasında işgal Almanya'sı döneminde ve hatta batının ilk döneminde nasıl kaç kere yıkılma noktasına geldiğini ve kaç kere ucundan döndüğünü eski nazi üyelerinin tutuklandığına bakmanızı tavsiye ederim bu markalar bir günde ayağa kalkamadı hitler sadece kazanmak istiyordu barışçıl bir şekilde alman halkını motorize edeyim gibi bir derdi yoktu.


Doğru olabilir ben hamburg Köln gibi şehirlerin daha çok hava bombardımanına ve yıkıma uğradığını duymuştum yanlışım için kusura bakmayın.
Hitler iktidara geldiğinde otomobil ve motorizasyon alanında kooperatif iş birliği için destek istedi bu yüzden bu şirketlerin ve grupların temelini attı bundan yana bir sorun yok. Ancak bu markaların savaş sonrasında işgal Almanya'sı döneminde ve hatta batının ilk döneminde nasıl kaç kere yıkılma noktasına geldiğini ve kaç kere ucundan döndüğünü eski nazi üyelerinin tutuklandığına bakmanızı tavsiye ederim bu markalar bir günde ayağa kalkamadı hitler sadece kazanmak istiyordu barışçıl bir şekilde alman halkını motorize edeyim gibi bir derdi yoktu.


Doğru olabilir ben hamburg Köln gibi şehirlerin daha çok hava bombardımanına ve yıkıma uğradığını duymuştum yanlışım için kusura bakmayın.
Rica ederim hiç önemli değil, bende bir iki ekleme yapmak isterim Amerika savaşa girmeye karar verdiğinde Nazi yönetimindeki Almanya Luftwaffe ile çok basit ve affedilemez hatalar yaptı, yanlış uçak modellerinde aliminyum yetersizliğine kadar sorunlar yaşadılar en sonunda jet motorlu uçağı yaptıklarında ise geç kalmışlardı, fabrikaları yer altlarına çektiler mühimmatlar ve arac gereçlerde bu yüzden sorunlar yaşadılar, sonunda fabrıklaarı ormana taşıdılar ama müttefikler savaşın hava gücü ile ve hızlı kara gücü ve ikmali ile alınacağından emin olduktan sonra son yaklaştı, Nazi almanyası işinin ehli mühendisleri ve uzmanları asker olarak savaş alanına çekerken fabrikalarda yabancı köle gücünü kullanmaya gittiler ve çoğu kez teknoloji susikastine maruz kaldılar, Amerika daha basit mühendislikler ile kara ikmal ve transit araçları yaparken Almanlar daha komplike ve karışık mühendislik örneklerini devam ettirdiler.Bunların sonucunda çok avantaj kaybettiler.
 
Merhaba neredeyse yasak olmayan her platformda -özellikle Steam gibi platformlarda- hitler ve onun generallerini hatta Mengele'yi bile profil fotoğrafı yapan insanlar olduğunu gördüm. Şu an günümüzde eskisi gibi aşırı olmasa da azımsanmayacak derecede var olduklarını görüyorum hala. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?
Acaba dünyanın ilk uzaya çıkan insan yapımı aleti Nazilerin attığı ve ilk uzay roketini de aynı aletten esinlenerek yapıldığı için olabilir mi ?(V2) Ya da generalleri inanılmaz derecede yetenekli olduğu için olamaz mı ? Rommel çok severim hatta en sevdiğim generallerdendir. Şimdi o adam çok ileri görüşlü bir adam. Onun bu huyunu sevdiğim için profil fotoğrafı yapamaz mıyım ? Ya da Heinz Guderian. Bu adam tarihin en yetenekli komutanlardandır. Şimdi sırf Nazi olduğu için bu adamı kötülüyecek miyiz ? Hatta Rommel Nazi sevmiyordu. Rommel Hitler karşıtı bir örgütü Adolf Hitler'e demediği için idam edildi. Bir de Nazi partisinin kazandığı yıla baksana halk yüzde kaç oy vermiş. Bu adamlar yetenekli adamlar. Bu adamlar sanayinin dibine vurmuş adamlar. Mesela bir adam vardı dünyanın en çok uçak düşüren adamı. Şimdi bu herif bu kadar yetenekli olduğu için profil fotoğrafı yapmak suç mu ? Kötü mü oluyor ? Hitler Schwerer Gustav ya da Maus gibi garip şeylere yatırım yapınca ham maddeler de tükendi. Bir de Maus tankını 1943 de filan yapmaya başlamışlardı. Onun yerine Stug 3/4 yapsalar daha güzel olurdu. Soykırım tamam kötü de sadece Almanlar böyle şeyler yapmadılar ki. Eğer bu konuda sadece Almanları suçlayan kişilerin tarih konusundaki bilgisini sadece "Naziler çok kötü kişilerdi" diyen saçma sapan taraf tutan kaynakları okuduğunu anlarım. Japonlar daha feci şekilde katliam yaptılar. Birim 731 yazın çıkar. En küçük örneği. İngilizler Bismarck gemisini batırdıktan sonra oradaki askerleri kurtarmayıp ölüme bırakmıştır. Özgürlük ve Adaletin ülkesi Amerika da yaklaşık 3 milyon kişiyi 2 bomba ile öldürdü. Sayısız mutasyona uğrayan kişileri de unutmayalım. Orada hala ağaç yetişmiyor. Ya da Ruslar. Gerçi ruslar hakkında çok konuşmayalım. Biliyorsunuzdur zaten onların da farksız olduğunu. Bütün bunların olmasına neden olan bir olay var. O da Versay antlaşması.(2 Dünya Savaşı'nın nedeni. İngilizler ve Fransızlar Almanları susturmak için en ağır antlaşmayı imzalattırdı fakat geri tepti ve çok pahalıya mal oldu) Eğer Atatürk gibi bir yiğit çıkmasaydı bizde Serv antlaşmasını imzalardık ve yine 2. Dünya Savaşı'na katılırdık.
Ben şahsen Hitler’i çok zeki bulan ayrıca da çok seven birisiyim. Kimse bir şey diyemez. Hitler’i seviyorum diye Yahudi yakacak değilim ya.
Hitler yüzünden savaşı kaybettiler hocam. Normandiya çıkartmasında Rommel'i dinleseydi şu anda Normandiya hala Fransızların elinde olmayabilirdi. Ve daha bir çok şey.
 
Oyunlardaki ismim Auschwitz fakat bunu Nazileri sevdiğimden beya sempati duyduğumdan değil, güzel göründüğünden koydum. Ha arkadaş ortamında da konusu açılıyor dalgasına "Hail Hitler" falan diyorum ama dalgasına.
 
Hitler umurumda değil.

Cep savaş gemisi konsepti.
Bismarck.
Graf zeppelin uçak gemisi.
Kurt sürüleri.
Tiger.
Mg makineli tüfeği.

Ve tonla diğer askeri zımbırtılar nazi almanyasına ilgi duymamı sağlıyor ama bunlar dışında benim için bir anlam ifade etmiyor.

Sağa sola deli gibi savaş açan ve sınırlı kaynakları boşa harcayan bir adam.
Bende oraya Schwerer Gustav'ı ekleyim. Zaten yazacağım tüm her şey yazılmış. Schwerer Gustav anlatırsam büyüklüğünü anlamazsınız. Resimlerine bakmanız daha faydalı.
 
Genelde Porçay ,Yusuf Kayaalp, Hugola izlerler. Hitler'in soykırım konusunda haklı olduğunu ve desteklediklerini söylerler. Keşke kendileri o zamanda bir yahudi olsaydı da yine böyle konuşabilirler miydi? Nefret ediyorum bu kitleden. Tek bildikleri Erwin Rommel. Benim fikrimce Alman olmadıkça Hitler'i desteklemek boş. Hitler Almanlar hariç diğer milletleri alt sınıf görüyordu.


En sinir olduğum şey Hitler kış yüzünden kaybetti demeleri... Ahh ahh bunlara laf anlatamazsın ki. "Napim" der geçer. Bu forumda yüzlerce böyle insan var.
Ha ha ha atan arkadaşlara bakıyorum daha tam dediğim kanser kitleden çıktılar.
Birinin profil resmi direk Hitler. Diğeride diğer insanların görüşlerine saygı duymayan Ergenin teki :D.
 
Ben şahsen Hitler'i çok zeki bulan ayrıca da çok seven birisiyim. Kimse bir şey diyemez. Hitler'i seviyorum diye yahudi yakacak değilim ya.

Aynen bence de hitler gibi insanları öldürmiyeceklerse sadece sempati duymalarında sıkıntı yok ha yahudi yakmak istiyorsa orada sıkıntı var işte.
 

Geri
Yukarı