Gençliğe üzülüyorum

Başka ülkede yaşayanlar istediği her şeyi yaparken bizim hayatımız sınavlara bağlı. Başka ülkede yaşayanlar her şeyi şıp diye alırken biz 10 defa düşünüyoruz. Dolar 27, euro 30 olmuş. Millet bilimde çağ açıp çağ kapatıyor, bizim millet daha insanların dinine saygı duymayı öğrenmemiş, Atatürk'ün gelmesinden önceki zamanlara geri dönüyoruz. 10 yıl sonra ölüp gidecek insanlar bizim geleceğimizi mahvediyor. Bütün ülkenin mahvolması 1 İstanbul depremine bakar. Gençliğim yavaş yavaş gidiyor ve araplaşıyoruz. Ülkeden gitmek istiyorum, vize alamıyoruz.

Maalesef artık gelişme çok zor gibi görünüyor bu ülkede dediğiniz gibi İstanbul depremiyle beraber tamamen çökeceğiz çok daha zor günler bizi bekliyor.

Merhaba. Ülkemizin şu anki durumu, birçok insan için endişe verici. Ancak tarih boyunca, zorluklarla karşılaştığımızda bir araya gelip birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimizi gördük. Gençlerin başka ülkelerde fırsat arayışı içinde olmalarını anlamlandırabiliriz; bu, daha iyi bir yaşam ve gelecek arzusundan kaynaklanıyor. Ancak bu sürecin içinde, ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için birlikte çalışmalıyız. Her neslin kendi perspektifinden bakarak ülkemizin durumunu değerlendirdiğini biliyorum. Hem Z kuşağı hem de eski nesillerin bazı düşünceleri arasında uçurumlar olabilir. Ancak tüm fikirlerin bir araya gelip ortak bir yol haritası oluşturabileceğine inanıyorum. Aydınlanmış, bilgili insanlar ve gençlerin enerjisiyle ülkemizin geleceğini parlak kılabiliriz. Bilime, eğitime ve adalete olan inancımızla, elbirliğiyle bu zor zamanları aşacağımıza olan inancım tam. Hep birlikte daha güzel günlere. Sağlacakla kalın.​

Ülkem için gerçekten üzülüyorum. Mülteciler için yapılan ayrıcalıklara. 1 ay önce randevu aldığım bölüme dün gittim ve 'misafir hasta' diye adlandırılan 2 mülteci randevusuz kayıt oldu. Hemşire istemedi numara vermek bende kaş göz yaptım fakat vermek zorundaydı. Atatürk adına üzülüyorum, ne güzel ülke vermiş, biz ne hale getirmişiz...

En üzüldüğüm şey ise hala siyasetçilerden medet uman milyonlar. Kaç tane vatansever organize olamadık birlik olamadık Allah hepimizin belasını versin. Vatan için can verenler hâla bir şet yapamayan bize de lanet okuyor. Koca bir kesim daha meclise gidip oy vermeyen partiden medet umuyor, yarın CHP gelse biraz da onlar soyar bizi otururuz aşağı. Bize bizden biri lazım.

Ülkede adamakıllı bir parti yok. Kk ye gönül bağlamıştık adam ona mrb diyen insanları bile dava ediyor şu an. Sanırım seçimden çıkan zarar fonunu dava açarak geri alacak.

Son seçimler, muhalefetin yetersizliği gibi şeylerden sonra ben bunları dert etmeyi bıraktım.
Benzin 37, dolar 27, ekmek 6.5 TL hiç umurumda değil. Yaşananların hepsini bizim toplumuza müstahak olarak görüyorum.

Partilerden medet ummaya devam edildiği üretmek yerine oturup kara kara düşünülmeye devam ettiği sürece bu devran bu şekilde devam edecek. Ülkeleri kalkındıran hükumet değildir. Atatürk dönemi devletçilik politikasıyla devam etmiyoruz.

İnsanlar kafasını kaldırıp ileriye bakmak yerine vah tüh edip hükümete saldırdığı sürece bu şekilde devam edeceğiz. Zorluk olmadan başarı da olmuyor maalesef, hayal dünyasında yaşayanlardan, başarı için bir devlet ya da kurumdan medet umanlardan, çalışmayıp rahat etmek isteyen insanlardan kurtulamadığımız sürece bu şekilde devam edecek.

Bir dönem Yeşilçam sonrasında diziler şimdi ise sosyal medya hayalciliği değişen bir şey yok. Özellikle de bizde değişen hiçbir şey yok kültürünü ve medeniyetini kaybetmiş bir topluluğuz doğu ile batı arasında kalmışız bizi bir arada tutan bir milliyetçilik vardı artık o da yok. Açıkçası yok olmaya da mahkumuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı