Rehber Geniş SSD Seviye Listesi V3.5

Herkese merhaba arkadaşlar, uzun zaman sonra SSD listesini tekrar güncelledim ve yeni bir konu açmak istedim. SSD listesini illaki takip edenler vardır. Ancak bu konu vasıtasıyla ilk kez öğrenenler için tanıtayım:

Geniş SSD Seviye Listesi, piyasada bulunan neredeyse tüm SSD'lere ait teknik bilgileri içeren ve kendi içinde bir seviyelendirme sistemi bulunan bir liste diyebiliriz kısaca.
Listenin önceki konularına da buradan ulaşabilirsiniz.

Uzun süredir listeye güncelleme yapmıyordum, bu süre içerisinde bir sürü SSD çıktı, bir sürü SSD downgrade veya upgrade oldu. Bunları güncellemek gerek :)
Sonuç olarak, bugün yine listeye toplu büyük bir güncelleme yaptım.
Leven, Acer gibi markaların SSD'lerini bile zar zor bulup ekledim listeye, özellikle bu tarz SSD'leri bulmak çok uğraştırıcı oldu.
Diğer MSI, WD tarzı markaların modellerinin incelemesi illaki bir yerlerde oluyor zaten.
Bunun dışında görsel güncellemeler yaptım. Yazı fontu, hücre renkleri vs. değişti.
Toplamda 25-30 civarı SSD eklendi listeye.

Sonuç olarak V3'ten çok da farklı olmayan ama daha farklı ve güncel bir liste haline geldi. Liste zaten olabileceği en iyi seviyeye geldi benim gözümde, bundan sonra elimden gelen olabildiğince güncel tutmak diye düşünüyorum.

Liste hakkında görüşleriniz benim için önemli, unuttuğum bir SSD veya listeye eklememi istediğiniz bir özellik varsa belirtebilirsiniz.

SSD Listesi - Astroscott
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce 1TB Samsung 980 Pro mu yoksa 400 TL daha fazla verip 16 GB Ram + 1 TB XPG S50 Lite mı? Ben oyun geliştireceğim ve sistemim alttaki gibi. Unreal Engine, Blender gibi uygulamaların yanında oyun da oynuyorum. Tavsiyeniz nedir?

İşlemci: Ryzen 7 3700X Ekran Kartı: RTX 2070 Super Gigabyte Windforce RGB Anakart: X570 AORUS ELİTE WİFİ RAM: Corsair 16GB 3600MHZ SSD: MP500 480GB + SN 850 1TB HDD: SEGATE 1 TB + 1TB Taşınabilir
Power supply: Gigabyte G750H Kasa: Spec Delta Monitör: AOC 24G2U
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce 1 TB Samsung 980 Pro mu yoksa 400 TL daha fazla verip 16 GB RAM + 1 TB XPG S50 Lite mı? Ben oyun geliştireceğim ve sistemim alttaki gibi. Unreal Engine, Blender gibi uygulamaların yanında oyun da oynuyorum. Tavsiyeniz nedir?
RAM ihtiyacınız varsa tabii ki ikinci seçenek. S50 Lite modeli de taş gibi model zaten, işinizi fazlaca görür.
 
SN850 vs. Corsair MP600 XT vs. 980 Pro vs. MP600 Pro. Hangisi daha tercih edilesi? En ucuzu SN850 olduğu için onu tercih etmek istiyorum ama bilemedim şimdi. Aralarında ortalama 300-400 TL var.
 
Çok detaylı, çok güzel. Lakin kendi yorumumu eklemek istiyorum. Seagate FireCuda gen4 2TB diskim 3 ay kullanımda yüzde 88 sağlık seviyesine düştü. Bunun aksine SanDisk Extreme Pro 1TB diskimi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Sağlığı 98. kullandığım program HD Tune. Bence Tier'da bunu dikkate alabilirsiniz. Ve bir şey daha sormak istiyorum sanırım ben yapamadım. Sıralama yapamıyor muyuz sütunlar arası yapabilsek çok güzel olur. Örneğin yazma hızı fazla olan en üstte olabilsin veya tier s olan en üstte olsun.
 

Geri
Yukarı