Geometri anlayamıyorum

Cole McCree

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2020
Mesajlar
1.270
Çözümler
2
Matematiğim aşırı iyidir fakat geometride daha ilk konuyu bile anlayamıyorum, lise son sınıfım ve bu durum beni üzüyor. İlkokuldan beri şu dersi bir türlü çözemedim, kaç kez uğraştım fakat yok olmuyor. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?
 
Ben seviyordum ve çözüyordum ama takviye açısından bu adamdan da çalışmıştım. https://www.youtube.com/channel/UCbv-0vMCnLqwlZXUWoI4a5w
Tavsiyem bir geometri defteri oluştur. Konudaki temel formülleri ve ona örnek olacak soruları birkaç soruyu yaz. Ve sınavda çözemediğin soruyu ister kağıtları kare kare kes üstüne büyük bir şekilde çiz. Emin ol bunlar uzun vadede sana geri dönüş yapar. Bir arkadaşım geometriyi fullerdi her zaman o da aynısını demişti. Yani çözebildiğin soru seni tatmin etmesini belli bir süreden sonra geç. Üçgenlerde konu eksiğin kapandığı zaman diğer konularda rahat edersin. Çember, katı cisimler, biraz dörtgenler ve analitik geometri var hatırladığım kadarıyla. Üçgeni hallettin, dörtgenlerde pek zorlanmazsın ardından biraz çember bilgisi ve katı cisimleri yaptığın zaman rahat bi 5 soruyu görürsün, üstüne de çıkabilirsin.
 
Şu an ne durumda olduğunuzu bilmiyorum ancak konuya göre cevap vereceğim.

Eğer ki bir şeyler yapamıyorsanız demek ki seviyenize göre temel bir geometri kitabı çözmeniz gerekiyor. Çöze çöze mantığını anlarsınız. İyi bir YouTube kanalından önce dinleyerek ondan sonra çözmeye çalışarak olur ancak. Kanal önerim olarak da Kenan Kara bir numaradır.
 

Geri
Yukarı